![]() |
|
Co to za film? - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: Co to za film? (/Thread-Co-to-za-film--99) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
|
RE: Co to za film? - shamar - 07-05-2016 Lundgrena bym pamiętał. Główny bohater miał dłuższe włosy i był zarośnięty. Ale nie był to jakiś bardzo znany aktor (a może ja go nie znam). Wiem, że się naparzał z jakimiś gangsterami ruskimi a chwilę później jest scena jak go złapali i trzymają w domku z basenem, razem z kobietą. Oboje są przywiązani do stołków i główny zły coś tam do nich gada - chodziło chyba o jakieś pieniądze, które zwinęli czy coś. Chyba w tej scenie było też coś takiego, że 3cia osoba, w tym pokoju, też straszona przez tego bosa - podała na kompie jakieś hasło/przelała kasę a ten i tak go odstrzelił. Po tym boss wychodzi ze swoimi przydupasami i każe pozbyć się pozostałej dwójki. Na chwilę oni zostają sami. Koleś uwalnia się z krzesła ale ciągle jest związany - wybija szklane drzwi, prowadzące na tył domu/na basen barkiem, rozwiązuje laskę i oboje wychodzą, przez tą stłuczoną ścianę (2, 3 metry przed nimi jest już basen). Nagle wraca jeden z ochroniarzy tego bossa i rzuca się na tą babkę do gwałtu (że najpierw się zabawi zanim ich sprzątnie). Ten co wybił szybę, podnosi kawałek szkła i wbija ochroniarzowi w szyję, ratując babkę. RE: Co to za film? - Niebo - 11-05-2016 Grupa muzyków, chyba zbuntowanych, postanawia porzucić klasyczne instrumenty i zaczyna grać na przedmiotach użyteczności publicznej. W jednym z występów używają rzeczy z budowy: koparka, młot pneumatyczny. Gdzieś przy końcu grają na przewodach telefonicznych albo elektrycznych tak, że dźwięk niesie się po cały mieście. Ktoś ma jakieś pomysły? RE: Co to za film? - vast - 11-05-2016 może to? http://www.imdb.com/title/tt1278449/ RE: Co to za film? - Niebo - 12-05-2016 Tak to to, dzięki. RE: Co to za film? - MichalWolomin - 13-05-2016 Szukam filmu z gatunki science-fiction, który oglądałem kilka lat temu (może nawet 10? ) W tym filmie mieli takie dżojstiki,pady, moduły biologiczne z takim jakby jelitem w które podłączali do dziury w plecach i wtedy przenosili się do gry. Kojarzy ktoś taki film? RE: Co to za film? - Crash - 13-05-2016 Existenz RE: Co to za film? - MichalWolomin - 13-05-2016 Dzięki, to chyba to :) aż sobie dziś wieczorem obejrze, pamiętam że mi sie podobało RE: Co to za film? - Lawrence - 13-06-2016 OK, mam tutaj parę filmów z dzieciństwa, które mnie intrygują i gdzie pewnie nigdy się nie dowiem co tak naprawdę widziałem. Ale kiedy nie ma nadziei, to może forum pomoże. 1. To będzie ciężkie, gdyż widziałem tylko pierwsze minuty tego filmu na niemieckiej telewizji, po czym rodzice kazali mi iść spać. A, żeby było trudniej film zaczyna się jak każdy horror. Mamy noc, młodą parę, która postanawia pokąpać się nago. To chyba było jezioro, ale na pewno nie plaża. To było molo skaczą z molo. I z tego co pamiętam, to ta pani miała, bardzo obfity, naprawdę obfity biust. I naturalnie jak w to w horrorach, coś ich atakuje i wciąga na dno. I tyle pamiętam... 2. Drugi film widziałem cały, ale wieki temu, dlatego też będę strzelał fragmentami: Wiem, że dział się chyba w rodzinie włoskich emigrantów w USA i jest w formie opowieści i chodzi o niezwykłą córkę - sporo wątków religijnych. Pierwszy wątek który pamiętam, że mężczyzna, teoretycznie żeni się potem, jak wygrał z ojcem przyszłej żony w karty. I z tego co wiem, chyba jest rzeźnikiem. I wiem, że była scena, że już poślubiona owa żona widzi sceny z rzeźni będąc w ciąży i jakaś stara Włoszka krzyczy coś w stylu: "Napatrzyłaś się na to i urodzisz martwego kurczaka". I rzeczywiście pierwsza ciąża, kończy się urodzeniem martwego dziecka. Druga ciąża jest już w porządku i rodzi im się córka, która wraz z dorastaniem objawia dziwne skłonności religijne i widzenia. Pamiętam do tej pory scenę, kiedy prasuje chyba koszulę swego chłopaka i w pokoju ukazuje się Jezus i sobie spokojnie rozmawiają, żartują, po czym nagle cały pokój zapełnia się koszulami jaką prasuje. I oboje ona i Jezus się śmieją. Wiem, też, że ojciec, który sprzedał swoją córkę w karty, był nieciekawym typem, który pod koniec starał się podrywać jakieś Azjatki, aż potem popełnił samobójstwo trzymając stare radio w uścisku, gdyż chyba lubił włoską muzykę. I z tego co wiem, to ta córka umiera pod koniec filmu, po czym wracamy do opowieści, która się dzieje podczas rodzinnego spotkania (obiadu) na zewnątrz i owa matka (teraz babcia) mówi, że podczas jej pogrzebu, zakwitły kwiaty w pobliskich ogrodach i takie tam różne cuda. 3. I trzeci film, gdzie niestety znowu informacji jest mniej: Był to film zagraniczny, w którym jedną z głównych ról grała jakaś polska aktorka. Akcja działa się chyba w Czechasz w czasie okupacji (II wojna światowa). I wiem, że była młoda dziewczyna (ale nie grana przez tę Polkę) i ona miała romans, ale nie wiem, czy był to jakiś niemiecki oficer, czy ktoś inny. I sam nie wiem, czy ta młoda dziewczyna, nie była ukrywającą się Żydówką? Ale wiem, że było trochę scen erotycznych i nagości, ale w wykonaniu tej młodej dziewczyny (była brunetką), nie owej polskiej aktorki, której nie kojarzę. I jak to w tych filmach bywa, kończy się on sceną już wiele, wiele wiele lat po wojnie, kiedy dawny kochanek wraca itd. Za pomoc w odczytaniu co to za filmy, będę bardzo wdzięczny. RE: Co to za film? - slepy51 - 14-06-2016 Lawrence napisał(a):1. To będzie ciężkie Ja wiem?;) Mnie to wygląda na remake "Piranii" od Cormana, pamiętam że dosyć często to w niemieckiej tv puszczali. Tutaj możesz sobie obczaić: RE: Co to za film? - Lawrence - 14-06-2016 Ja nie mogę to jest to!!! Nie wiedziałem w ogóle, że Corman zrobił remake "Piranii". Wielkie dzięki, jesteś wielki!!! No to jeszcze zostały dwa filmy do odgadnięcia :) RE: Co to za film? - Atse - 02-07-2016 (13-06-2016, 21:52)Lawrence napisał(a): 2. Drugi film widziałem cały, ale wieki temu, dlatego też będę strzelał fragmentami: Wiem, że dział się chyba w rodzinie włoskich emigrantów w USA i jest w formie opowieści i chodzi o niezwykłą córkę - sporo wątków religijnych. Pierwszy wątek który pamiętam, że mężczyzna, teoretycznie żeni się potem, jak wygrał z ojcem przyszłej żony w karty. I z tego co wiem, chyba jest rzeźnikiem. I wiem, że była scena, że już poślubiona owa żona widzi sceny z rzeźni będąc w ciąży i jakaś stara Włoszka krzyczy coś w stylu: "Napatrzyłaś się na to i urodzisz martwego kurczaka". I rzeczywiście pierwsza ciąża, kończy się urodzeniem martwego dziecka. Druga ciąża jest już w porządku i rodzi im się córka, która wraz z dorastaniem objawia dziwne skłonności religijne i widzenia. Pamiętam do tej pory scenę, kiedy prasuje chyba koszulę swego chłopaka i w pokoju ukazuje się Jezus i sobie spokojnie rozmawiają, żartują, po czym nagle cały pokój zapełnia się koszulami jaką prasuje. I oboje ona i Jezus się śmieją.Household Saints - Savoca http://www.imdb.com/title/tt0107152/ RE: Co to za film? - Pitero - 02-07-2016 Film o grupie młodzieży, chyba amerykański, grających w piłkę nożną, gdzieś na przedmieściach chyba, nazywają się "Zieloni", jeden z bohaterów który niedawno przyjechał do miasta, z początku odtrącony przez rowieśników, gdy odkrywają jego talent do piłki zostaje przyjacielem i kapitanem drużyny a jedna z grających dziewczyn zakochuje się w nim. Leciał lata temu w telewizji, ale nie pamiętam ani tytułu ani żadnego aktora, może pamięta ktoś tutaj co to za film? RE: Co to za film? - gustav - 26-07-2016 Witam :) Poszukuję filmu, który oglądałem kilka ładnych lat temu, możliwe, że nawet z 7. Niestety nie pamiętam ani tytułu ani obsady. Jedyne co pamiętam, że było to film o tematyce zombie a główny aktor miał na ręce charakterystyczny tatuaż tribal który zaczynał się na dłoni a kończył się na szyi coś w tym stylu http://zszywka.pl/p/tribal-na-rece-18870971.html RE: Co to za film? - zdzichon - 26-07-2016 Jeśli jedna z postaci miała rewolwer w kroczu to sprawdź "Od zmierzchu do świtu" RE: Co to za film? - gustav - 26-07-2016 Dokładnie chodziło o ten film :D Dziękuję bardzo :) RE: Co to za film? - Mierzwiak - 26-07-2016 Zapamiętałeś nieprawdopodobnie wieśniacki tatuaż, a nie Salmę Hayek? RE: Co to za film? - Lawrence - 27-07-2016 (02-07-2016, 01:23)Atse napisał(a): Household Saints - Savoca A niech mnie, to jest ten film! Myślałem, że już nigdy go nie znajdę. Dziękuję bardzo tajemniczy użytkowniku :) RE: Co to za film? - tomashec - 29-07-2016 Joł! Film widziałem w drugiej połowie lat 80 w naszej telewizji. Chodziło o wyścigi motocyklowe (coś może jak Days of Thunder tylko motocyklowe), jakieś MotoGP. Rzecz o rywalizacji itp. Jeden z zawodników piął się ładnie na szczyt. W finale wygrywał jakiś wyścig i na ostatniej prostej wyciąga ręce w geście triumfu (?) - rozpieprza się przed metą. Ginie. Nie pamiętam czy to motor jakoś się nie zapalił. Ktoś coś? RE: Co to za film? - Kocynder - 28-09-2016 Witam , szukam animacji z której pochodzi ten kadr . Mam pustkę w głowie :P http://pbs.twimg.com/media/CE197H3WoAA0R6s.png RE: Co to za film? - Bucho - 28-09-2016 To jest z reklamy, tu masz kilka z tej serii: |