Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Witcher (Netflix, 2019-) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: The Witcher (Netflix, 2019-) (/Thread-The-Witcher-Netflix-2019--4992)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - shamar - 17-12-2021

Nie wiem co tam jest bo pusty post

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Albertino - 17-12-2021

No ale Michelle Yeoh akurat na propsie, w końcu udało im się przekonać jakąś dobrą aktorkę żeby zagrała w tych wypocinach :P

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - yacajackowski - 17-12-2021

(17-12-2021, 16:52)shamar napisał(a): Nie wiem co tam jest bo pusty post

Same here :(

Możesz otworzyć przez cytowanie ;)
Ogólnie murzyni i Azjaci. Jeden biały ;)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Negatywny - 17-12-2021

Witcher blood origin teaser.

Właśnie się dowiedziałem, że jest wtyczka przywracająca dislike'i. Ponoć łapek w dół 2 razy więcej niż +

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Gieferg - 17-12-2021

Na razie jakieś 70% dislike'ów.
Dodałem też swój.

Ok, mają dislike ode mnie. Nie wiem co to było i dlaczego to się nazywa Witcher.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - raven.second - 17-12-2021

To ja się może wypowiem o serialu... został mi ostatni odcinek drugiego sezonu, bo jakoś tak mnie to wciągnęło, że ciurkiem poleciałem i sobie taki nibymaraton zrobiłem. Kurde, dobre to, nieporównywalnie lepsze niż poprzedni sezon. Porzucenie motywu skakanie w czasie i pieprzenia chronologii to było doskonałe posunięcie, wszystko jest zgrane, konkretne, jasne i klarowne. W ogóle jakoś tak ładniej to wygląda, nilfgaard nie ma już pancerzy w stylu worka moszny (tzn. ma, gdy pojawiają się różnego rodzaju wspomnienia, wizje i inne rzeczy z przeszłości) tylko normalne, wyglądająca jak porządne, metalowe, jest też spora rotacja różnych miejsc, ale najlepiej wygląda i prezentuje się wiedźmińskie siedliszcze które jest główną lokacją sezonu i najwięcej tam się dzieje, a i reszta wiedźminów jest w porządku, podobnie jak stworki, z którymi musza walczyć.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - marsgrey21 - 17-12-2021

Jestem szczerze zdziwiony... Myślałem, że trochę ponarzekam i potem z ciekawości obejrzę jak się pojawi, ale włączyłem pierwszy odcinek, parę minut i... Mam to gdzieś i nie będę oglądał i wiem, wiem, wszyscy są wdzięczni za tą informację ;)

Słyszałem, że materiału książkowego nie licząc pierwszego odcinka tyle co kot napłakał, a 80% pozostałych odcinków to jakieś fan-fiction, które się Sapkowskiemu nie śniło...
Zajrzałem w spoiler dwa posty wyżej i jako ktoś dla kogo Wiedźmin to biblia, wyglądam w tej chwili tak:
[Obrazek: benny-hill-wtf.gif]
Zdaje się, że punkt widzenia scenarzystów przedstawia się następująco:

"no niby ekranizujemy książkę, więc damy jakieś nawiązanie tu i tam, ale tak naprawdę to chcieliśmy zekranizować grę więc wrzucamy jakiegoś losowego z dupy wyjętego potwora w każdym odcinku"

No nic, przygotowuję się psychicznie i zaczynam za jakieś dwie godzinki.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - marsgrey21 - 17-12-2021

(17-12-2021, 22:16)Gieferg napisał(a): Słyszałem, że materiału książkowego nie licząc pierwszego odcinka tyle co kot napłakał, a 80% pozostałych odcinków to jakieś fan-fiction, które się Sapkowskiemu nie śniło...
Zajrzałem w spoiler dwa posty wyżej i jako ktoś dla kogo Wiedźmin to biblia, wyglądam w tej chwili tak:
[Obrazek: benny-hill-wtf.gif]
Zdaje się, że punkt widzenia scenarzystów przedstawia się następująco:  

"no niby ekranizujemy książkę, więc damy jakieś nawiązanie tu i tam, ale tak naprawdę to chcieliśmy zekranizować grę więc wrzucamy jakiegoś losowego z dupy wyjętego potwora w każdym odcinku"

No nic, przygotowuję się psychicznie i zaczynam za jakieś dwie godzinki.

[Obrazek: mr_chang_senor_chang_laugh_spits_milk.gif]

Ja dalej nie ruszam, ale daj znać jak obejrzysz, bo jestem ciekaw twojej opinii.

Gieferg, ja w ogóle patrzę na ten serial jako na larp Cavilla i nic więcej bo szkoda zdrowia. Jest lepiej niż było, dużo lepiej ale i tak to nie jest ekranizacja książek.

Czyli... W wielkim skrócie: na polską wersję narzekano m.in. dlatego, że odchodziła od książek? A to... Jeszcze bardziej odchodzi od książek?

A czy w książkach było, jak
XD

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Rozgdz - 17-12-2021

Na ile to jest oparte na opowiadaniach a na ile na powieściach ?

(17-12-2021, 23:22)raven.second napisał(a): A czy w książkach było, jak
XD

Co do kurvy?

Cytat:Na ile to jest oparte na opowiadaniach a na ile na powieściach ?

na opowiadaniach był pierwszy sezon (ale w sumie to głównie jeden z trzech wątków, pozostałe to w 80% wysrywy uposledzonych scenarzystów) i pierwszy odcinek drugiego. Reszta już niby powinna być oparta na powieściach ale wygląda na to, że jest tylko chwilami.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Rozgdz - 17-12-2021

Brzmi ciekawie :)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Negatywny - 18-12-2021

o w pizde jeża, walka z bruxą jest so evil dead :D