Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Interstellar (2014) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Christophera Nolana (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Christophera-Nolana--60)
+---- Wątek: Interstellar (2014) (/Thread-Interstellar-2014--3183)

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Danus - 05-05-2015

Zapomniałem jeszcze dodać, że cofam wszelkie zarzuty odnośnie Oscara dla filmu za efekty. Absolutne mistrzostwo świata.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Juby - 05-05-2015

(03-05-2015, 19:00)Mierzwiak napisał(a): No, obejrzane w całości na spokojnie.

Zabijcie mnie, ale spodobało mi się.

Widzę, że teraz zarówno TDKR jak i Interstellar oceniamy tak samo. Już nie rzygasz na myśl, że zastanawiałem się czy aby przypadkiem Interstellar > TDKR?

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Mierzwiak - 05-05-2015

TDKR ma lepszą muzykę i rolę Anki, a oba filmy mają spore problemy, ale...

...nie wiem Uśmiech To trudne pytanie, aczkolwiek gdybyś spytał mnie, który film wolałbym w tej chwili włączyć, odpowiedź jest prosta: Interstellar.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - grimlock - 05-05-2015

http://www.proszynski.pl/INTERSTELLAR_i_nauka-p-33393-1-30-.html

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 07-05-2015

(03-05-2015, 19:00)Mierzwiak napisał(a): Zabijcie mnie, ale spodobało mi się. Serio. Zanim jednak zwolennicy filmu (a zwłaszcza jeden taki) przybiegną do mnie z kwiatami, to powiem, że owszem, podtrzymuję chyba wszystkie zarzuty, jakie miałem po kinie.

daję 7.

Spokojnie za 7/10 kwiatów nie będzie, no może co najwyżej jeden goździk, czy tulipan Oczko

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 12-05-2015

Wiem, że nawet osoby, którym nie spodobał się Interstellar to potrafili docenić jego oprawę dźwiękową. I po za normalnym soundtrackiem, jest także limitowana dwupłytowa edycja.
Ja oczywiście kocham muzykę Hansa Zimmera i w tym wypadku uważam, że przeszedł samego siebie. Dlatego też postanowiłem się zaopatrzyć w to podwójne cacko. Tak to prezentuje się u mnie w mej mini kolekcji Uśmiech

[Obrazek: 11228117_904448619612851_324610023055412...e=560A6766]

[Obrazek: 11061213_904448926279487_205203310419977...2f9683a94c]

[Obrazek: 11165251_904448979612815_700382550602603...e=55C42AFA]

Wiem, wiem fanbojstwo, ale wszak nie brakuje tu na forum różnych kolekcjonerów i pozytywnie zakręconych Oczko

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - patyczak - 12-05-2015

Świeca? Łooo, ty naprawdę zrobiłeś Nolanowi ołtarzyk Duży uśmiech

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Huntersky - 12-05-2015

Creepy.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 12-05-2015

Hehe Oczko Ale świeca ma charakter czysto praktyczny. Lampki w tym pudełku są za słabe, aby dało się zrobić świetny efekt oświetlenia w ciemności. A przy w pełni zaświeconym świetle, w ogóle ich nie widać. Przy takim oświetleniu, najlepiej widać, że się te lampki świecą.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - SonnyCrockett - 12-05-2015

Ja to w ogóle nie znam. O czym to? Duży uśmiech

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - srebrnik - 12-05-2015

To Ty jesteś autorem tego:

http://film.org.pl/a/analiza/dlaczego-interstellar-to-najlepszy-film-zeszlego-roku-ambitna-podroz-miedzy-fizyka-a-metafizyka-63530/

????

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 13-05-2015

Tak jestem, gdyż? Zresztą nawet jestem podpisany.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - simek - 13-05-2015

Cytat:Wiem, że nawet osoby, którym nie spodobał się Interstellar to potrafili docenić jego oprawę dźwiękową.
Ja nie potrafię docenić muzyki. O ile zdjęcia i efekty to rzeczywiście klasa, tak muzyka mnie w dalszym ciągu (a powtarzałem niedawno w domu) irytowała swoją nachalnością. Może się tego słuchać przyjemnie w oderwaniu od filmu, ale w nim - za cholerę mi się nie podoba.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 13-05-2015

To wiele może też zależeć od tego jaką muzykę lubimy w filmie. W sumie współcześnie dominują nie za bardzo narzucające się tapety, które nieźle pogrywają w tle, ale też nie wnosząc nic więcej. Ja jednak lubię wyrazistą, czasami może wręcz trochę za głośną muzykę w filmie. Lubię słyszeć muzykę w filmie, lubię czuć jej obecność. Lubię kiedy jest integralną częścią obrazu, kiedy też sama potrafi opowiadać historię, a nie jest jedynie dodatkiem.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Predator895 - 17-05-2015

Idealne zakończenie >>

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Niebo - 23-05-2015

Po ciekawym początku miałem nadzieję na oryginalną opowieść, która będzie mnie co chwila zaskakiwać, a dostałem dość oczywistą historię, w której tylko kilkanaście minut było naprawdę warte oglądania. Dla mnie 5,5/10

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 23-07-2015

Nie ukrywam, że jestem niesamowicie zaintrygowany odkryciem Kepler-452b. Szczególnie ciekawi mnie jak wygląda. Jak rzeczywiście się okaże, że to planeta w większości kamienista, to i podobna do Ziemii, to będzie to niezłe nawiązanie do planety Edmundsa. Plus będzie to niezły pstryczek w nos dla wszystkich hejterów hejtujących planety w Interstelllar. Tak też jak dobrze pójdzie i będę miał szczęście to może za kilkadziesiąt lak, kiedy otrzymamy lepsze zdjęcie z tej planety będę mógł powiedzieć:

[Obrazek: 2d97dc385d4b.gif]

Chociaż coś czuję, że i tak do tego chyba będę musiał czekać do kolejnego wcielenia Uśmiech

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - srebrnik - 23-07-2015

Kiedy zrozumiesz znaczenie słowa "hejter"?

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Juby - 24-07-2015

Dwa dni temu mój młodszy brat kupił film na blu-ray. Nie miałem ochoty na powtórkę (widziałem tylko kilka scen), ale obejrzałem wszystkie dodatki specjalne i coraz bardziej doceniam ten film. Owszem, Nolan z każdym filmem od TDK pokazuje że nie jest najlepszym scenarzystą, jego film aspiruje na kino ambitne i bardzo inteligentne pod względem naukowym, a tak naprawdę sporo w nim bzdur niewiele mniejszych niż w Armageddonie, no i to przesadne, często niczym nieuzasadnione wykorzystywanie IMAXów! Ale poza tym, to świetne kino sci-fi, w które włożono ogrom serca i pracy. Lubię Nolana (reżysera), ma świetne podejście do wielu aspektów filmowania i łatwo podchodzi mi jego rozpoznawalny styl. Chris wie jak przykuwać uwagę i potrafi kręcić sceny pełne emocji (dokowanie!).

Making ofy przypomniały mi też jak zajebisty jest to film od strony technicznej. Projekty, scenografia, kostiumy, efekty specjalne, no i przede wszystkim muzyka. Po tym 13 minutowym materiale o tworzeniu muzyki do filmu, znowu zrobiło mi się przykro że kolejny raz pokrzywdzono Zimmera przy przyznawaniu Oscarów (to powinien być już przynajmniej jego trzeci).

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 24-07-2015

(24-07-2015, 12:58)Juby napisał(a): Po tym 13 minutowym materiale o tworzeniu muzyki do filmu, znowu zrobiło mi się przykro że kolejny raz pokrzywdzono Zimmera przy przyznawaniu Oscarów (to powinien być już przynajmniej jego trzeci).

Masz u mnie chłodną Oranginę, chyba że wolisz piwo Oczko
A w ogóle to ja sam dzisiaj po raz kolejny zobaczę ten film, ale też nie byle jak: Gdyż pod gołym niebem. W sumie już raz w Berlinie oglądałem "Gravity" pod rozgwieżdżonym niebem, więc liczę dzisiaj na równie piękną pogodę i niebo pełne gwiazd. Jedyne to się trochę boję o dźwięk podczas takiego seansu, ale co tam. Uśmiech