![]() |
|
Star Wars (temat ogólny) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56) +---- Wątek: Star Wars (temat ogólny) (/Thread-Star-Wars-temat-og%C3%B3lny--3640) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
|
RE: Star Wars (temat ogólny) - Ted - 19-09-2023 Szkoda, Star Warsy od Taiki dawały szansę w końcu na coś autorskiego w tym uniwersum. A Mangold - lubię go, ale jak nie ma swobody i możliwości ryzyka to wychodzi Indiana Jones - którego nie widziałem, ale bazuje na recenzjach że to najbardziej zachowawczy film jaki może być. W The Wolverine studio mu wcisnęło robo samuraja by było bardziej marvelowsko, i klimat się zjebał. A Logan i Copland to przykłady, gdy robił co chciał i dowiózł historie z mięsem i emocjami. Średnio jednak go widzę przy Swamp Thingu, ciekawsze nazwiska do tego filmu by pasowały jak np James Wan. Ale to nie temat o DCU. Jednak Boba Fett od Mangolda byłby strzałem w dziesiątkę. Taki był plan, póki nie uznali ze Boba jednak idzie na streaming. RE: Star Wars (temat ogólny) - Paszczak - 19-09-2023 A ja w międzyczasie nadrobiłem Ahsokę żeby zobaczyć ten tzw. "najjaśniejszy moment w Disney SW". Z Clone Wars widziałem trochę, a z Rebels w ogóle nic. Ależ to jest biedne. I to w szczególności właśnie ten nieszczęsny 5 odcinek. Poprzednie są w sumie o niczym, ale piątka... no, też jest o niczym, ale pozuje na epicki dramat o konflikcie wewnętrznym postaci która nie posiada osobowości, więc siłą rzeczy nie ma też wnętrza które mogłoby się skonfliktować. Granej przez aktorkę która nie ma środków wyrazu. Serio, tyle tu bezpodstawnego zadęcia że TLJ wygląda w porównaniu bezpretensjonalnie. Ale przynajmniej Anakin zamrugał jako Vader. Słowo daję, fani SW bezpowrotnie zatracili wszelkie standardy. RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 13-10-2023 RE: Star Wars (temat ogólny) - Wolfman - 13-10-2023 (19-09-2023, 22:19)Paszczak napisał(a): Poprzednie są w sumie o niczym, ale piątka... no, też jest o niczym, ale pozuje na epicki dramat o konflikcie wewnętrznym postaci która nie posiada osobowości, więc siłą rzeczy nie ma też wnętrza które mogłoby się skonfliktować. Granej przez aktorkę która nie ma środków wyrazu. Serio, tyle tu bezpodstawnego zadęcia że TLJ wygląda w porównaniu bezpretensjonalnie. Lepiej bym tego nie ujął. Disney doi markę ile wlezie, tylko zamiast mleka wychodzą krowie placki. Chyba na nic, poza drugim sezonem Andora, nie możemy już liczyć. RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 13-10-2023 Ja bym tutaj jeszcze do porównania dodał trzeci sezon Picarda, serialu który broni się historią jako taką jeśli oderwiemy ją od tła Star Treka, ale przede wszystkim czerpie garściami z dobrodziejstwa świata by opowiedzieć dobrze skonstruowaną opowieść podzieloną na epizody która za każdym razem pozostawia niedosyt i pytania, Ahsoka w porównaniu do finałowego sezonu Picarda to wręcz kompletna amatorka oparta wyłącznie na nostalgii, fanserwisie i obietnicy lepszej historii w przyszłości w którą ja nie wierzę. RE: Star Wars (temat ogólny) - szopman - 13-10-2023 Czasami sobie poczytam opinie fanów na tych różnych starwarsowych forach i generalnie tani ta "Ahsoke" lykneli bez popity ;o Nigdy nie zrozumiem kultu Filoniego. No ale z drugiej strony, jest rok 2023 i mamy już całe pokolenie, które dorastało z tym nieszczęsnym TCW i Rebels. Ja serialem jestem mocno rozczarowany, nie tak jak "Obi-Wanem" czy TBoBF, ale nadal bardzo rozczarowany. Nigdy przenigdy bym nie pomyślał, że takie projekty, z obsada z filmów, mogą być takie ch.jowe. Tak naprawdę poza "Andorem" i s02 "Mando" Disney+ nie wyprodukował nic dobrego. Pierwszy sezon Mando to kilka w miarę udanych odcinków + 3/4 silly fillery. Trzeci sezon Mando to padaka. TBOBF to nie wypadł. A "Obi-Wan" to abominacja. Smuteczek bo niedługo będzie tak, że większość historii live action z tego uniwersum to szajs ;-( RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 13-10-2023 Bo tak po prawdzie, wszystkie te seriale prócz Andora, to mogłyby być filmami kinowymi, oni robią te seriale i mimo to, że odcinki krótkie (szczególnie w Mando), to treści praktycznie nie ma, w Mando to się jeszcze sprawdzało przez westernowe podejście, że nawet fillery miały swój klimat, ale później to zaczęło coraz mocniej szkodzić, Boba Fett to był serial o niczym, a Ahsoka to chujwieco, przez 5 odcinków (na 8) zbierają się, żeby dostać się na inną planetę i wiemy, że i tak tam dotrą, ale wszystko jest przedłużane do granic możliwości pomimo braku pomysłu na interesującą fabułę. RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 13-12-2023 Taki news od Adama Drivera odnośnie tego jaki był oryginalny plan na Kylo Rena i okazuje się, że Abrams planował Vadera na opak, tak jak Vader zaczynał jako stuprocentowy złoczyńca pewny siebie i z filmu na film stawał się bardziej skonfliktowany tak Kylo Ren miał zaczął jako niepewny siebie amator, a skończyć jako kompletnie oddany ciemnej stronie, czyli bez nawrócenia, Driver miał grać tylko Kylo Rena, nie było w oryginalnym planie Bena Solo. RE: Star Wars (temat ogólny) - szopman - 13-12-2023 (13-12-2023, 18:43)marsgrey21 napisał(a): Taki news od Adama Drivera odnośnie tego jaki był oryginalny plan na Kylo Rena i okazuje się, że Abrams planował Vadera na opak, tak jak Vader zaczynał jako stuprocentowy złoczyńca pewny siebie i z filmu na film stawał się bardziej skonfliktowany tak Kylo Ren miał zaczął jako niepewny siebie amator, a skończyć jako kompletnie oddany ciemnej stronie, czyli bez nawrócenia, Driver miał grać tylko Kylo Rena, nie było w oryginalnym planie Bena Solo. Tak właśnie powinni poprowadzić historię tej postaci. Nawrócenie Kylo Rena w E9 to jeden z największych minusów tego filmu. Powinni albo zrobić z niego głównego złoczyńcę trylogii albo, jeżeli już postanowili go nawrócić, zostawić go przy życiu żeby musiał żyć dalej z całym tym ciężarem swoich zbrodni i niejako potrzebą odpokutowania za swoje czyny. Niestety w E9 poszli totalnie w stronę Vader 2.0 RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 13-12-2023 W mojej idealnej wersji, w E9 były 100% villainem który w starciu z Rey zmasakrowałby ją, bo teraz byłby odcięty od jakichkolwiek relacji i były w chuy mocny, na końcu się nawraca, ale widziałbym to w scenie z Anakinem i koniec końców zostaje takim roninem w stylu Kenobiego, gdzieś na zadupiu służy jako Jedi tym którzy potrzebują pomocy, ale wybrali najbardziej denną i przewidywalną drogę, szkoda... Do tej pory śmieszy mnie to, że ostatnimi słowami Kylo Rena było "oh..." gdy przypierdolił się w te łańcuchy na Exegolu. RE: Star Wars (temat ogólny) - simek - 13-12-2023 Zasadniczo każda informacja o niezrealizowanych planach na nową trylogię brzmi lepiej niż to, co dostaliśmy. RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 13-12-2023 Po arcydziele Riana spanikowali i poszli po najmniejszej linii oporu. RE: Star Wars (temat ogólny) - Rozgdz - 13-12-2023 Ale zdajecie sobie oczywiście sprawę że coś takiego jest kompletnie wbrew lucasowskim założeniom Star Wars? ..a jaki najprawdopodobniej był plan na Kylo Rena to już dawno pisałem. Da się odczytać z filmów jak odsiać ślady paluszków Boba Igera ![]() Patrząc na filmy Kylo miał zabić Rey w pojedynku a potem poświęcić życie i ją ożywić. Tylko nie bardzo wiem jak w to włączyć przejście Rey na Ciemną Stronę w ostatniej części, bo to tez raczej było w oryginale. Może faktycznie dwa pojedynki ? Najpierw , jak w filmie - Rey zabija Kylo a w drugim Kylo zabija Rey. Jakoś tak. I wsio
RE: Star Wars (temat ogólny) - Scheckley - 14-12-2023 (13-10-2023, 20:36)marsgrey21 napisał(a): Ja bym tutaj jeszcze do porównania dodał trzeci sezon Picarda, serialu który broni się historią jako taką jeśli oderwiemy ją od tła Star Treka, ale przede wszystkim czerpie garściami z dobrodziejstwa świata by opowiedzieć dobrze skonstruowaną opowieść podzieloną na epizody która za każdym razem pozostawia niedosyt i pytania, Ahsoka w porównaniu do finałowego sezonu Picarda to wręcz kompletna amatorka oparta wyłącznie na nostalgii, fanserwisie i obietnicy lepszej historii w przyszłości w którą ja nie wierzę. O to to, Picard udowodnił, że jak się chcę to można nakręcić coś ciekawego w uniwersum. Problem tylko ze ST to to, że od jego wskrzeszenia tj. od pierwszego sezonu Discovery, dopiero końcówka Picarda była czymś dobrym. Paramount rozwodniło markę przez tłuczenie spin-offów i szukanie na siłę oryginalności tam gdzie w gruncie rzeczy nie było jej trzeba. Plus jeszcze ten beznadziejny "Rick and Morty" dla retardów - "Lower Decks". Jedną z niewielu dobrych decyzji Kennedy było scancelowanie tego komediowego projektu "Star Wars Detours", bo nie wpisywał się w star warsową konwencję. RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 25-12-2023 Odnośnie tego fanedta z Kenobim, gość wrzucił nowe video, w skrócie, nie wie kiedy skończy, a na końcu wrzucił parę nowych ujęć w tym prequelowego CGI Yodę na Dagobah. RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 04-01-2024 Film o Rey zapowiada się cudownie, czuję nostalgię na myśl gównoburzy,l jak za czasów TLJ.
RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 14-01-2024 To wejście Vadera w slow motion ze zbliżeniem na nogi mnie rozjebało ![]() Jeszcze slow mo z Larsem i Jawą spacerującymi przy zakupie C3PO
RE: Star Wars (temat ogólny) - Rozgdz - 14-01-2024 Dobre :p RE: Star Wars (temat ogólny) - Żółte Krzesło - 14-01-2024 Brakuje tylko szaroburego filtra nałożonego na każde ujęcie. RE: Star Wars (temat ogólny) - Bucho - 22-01-2024 Ogladalbym! https://www.facebook.com/share/p/3RmqqQqMMGJ9sHuR/ |