Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Co to za film? - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: Co to za film? (/Thread-Co-to-za-film--99)

RE: Co to za film? - tomashec - 29-05-2017

(28-09-2016, 19:52)Cassel napisał(a): Cicho być, szukałem po polskim tytule :P
Oby ten wynik sprawił radość tomashkowi.

Dzięki piękne Sonny i Cassel!
Dawno mnie tu nie było, a odpowiedź czeka.
Już zarzucam sieci. To musi być to! :D

RE: Co to za film? - Reno - 30-05-2017

To ja mam kolejne pytanie o stary horror, raczej lata 80'. Jedyna scena, którą pamiętam, to taka w której jakaś przebudzona egipska bogini albo coś w tym stylu, w scenie, która na początku wygląda na łóżkową, wypuszcza na klatę gościowi (nie, nie to co myślicie), skarabeusza, który wślizguje się facetowi pod skórę i zagnieżdża blisko serca i od tej pory on musi słuchać jej rozkazów, bo inaczej ten skarab, od środka go podgryza. Anyone?

RE: Co to za film? - Crash - 30-05-2017

Skarabeusz kojarzy mi się tylko z "Mumią" z Fraserem. Poszukaj natomiast wśród ekranizacji "The Jewel of Seven Stars" Brama Stokera. Kilka ich było i może to któraś z nich.

RE: Co to za film? - Reno - 30-05-2017

Ok, sprawdzam.

RE: Co to za film? - f.lamer - 05-06-2017

ruchomy zamek hauru?

RE: Co to za film? - kasia37 - 19-06-2017

witam
szukam filmu w którym gość wchodzi na posterunek(chyba)i mówi że zaraz wybuchna bomby w mieście. następnie jest przesłuchiwany przez agenta daje mu jakieś wskazówki a ten jeździ i szuka tych bomb razem z nim.Na koncu gina oboje w skarbcu chyba po wybuchu bomby....
jak się okazuje agent i pan od bomb znają się z dzieciństwa i wcale nie zginęli. to wszystko było ukartowane.jest jeszcze na końcu taka scena jak ten agent stoi na ulicy i patrzy jak znajomi idą na jego pogrzeb.tyle pamiętam mam nadzieję że ktoś pomoże mi znaleźć tytuł.

RE: Co to za film? - Corn - 09-07-2017

Czy ja oszalałem, czy powstał film w którym zwolniony dziennikarz wpada do stacji, w której pracował z pistoletem i na antenie wymahuje bronią.

Byłem przekonany, że to "Śieć" Lumeta, ale jestem właśnie po seansie i to nie to...

Droga redakcjo, pomóżcie!

RE: Co to za film? - Mierzwiak - 26-07-2017

W komentarzach masz odpowiedź :)

Kicking Out Shoshana

RE: Co to za film? - shamar - 14-08-2017

Szukam horroru, podobnego do "Trick or Treat" tzn. zestaw helloweenowych historyjek (prawdopodobnie niepowiązanych). Nie jest to na pewno "Tales of Halloween (2015)"

Pamiętam fragmenty 2ch historyjek:
Jedna była o kobiecie w pustym domu (w dzień), gdzie lalka (lalki) zmieniały położenie. Ona przenosiła tą lalkę na "swoje" miejsce a ta odchodziła stamtąd.
Druga historyjka była o małym mordercy z dynią, zamiast głowy.

Pamiętam też (chyba to była 3 historyjka) o "domku dla lalek", który jakieś dzieci trzymały przed domem (choć nie wykluczam, że to była cz. historii nr.1)

HELP!

RE: Co to za film? - Snuffer - 14-08-2017

Nie wiedziałem czy dać tutaj, czy do prostych pytań, ale niech będzie:

Zwiastun serialu/filmu z ostatnich 2-3 miesięcy z Royem Orbisonem w tle (Crying, ale na 75 %). Thriller czy coś. Proszę, pomóżcie :D

RE: Co to za film? - Mierzwiak - 14-08-2017

"Running Scared"

RE: Co to za film? - Snuffer - 15-08-2017

Wysyłam skrzynkę piwa. Ugh, jeszcze z takiego gówna. W pewnym momencie naszło mnie olśnienie, że to może Mindhunter, a tutaj...

RE: Co to za film? - Corn - 31-08-2017

Drogie forum (Bucho?). Pomocy!

Gryzie mnie w głowe vhsowy klasyk tandetnego kina kopanego. Takie cos jak karate kid. Główny bohater, nastolatek, pracuje w jakimś bistro czy innym dinerze, gdzie kucharzem jest cichy azjata. Pewnego dnia zostaje napadnięty przez lokalny gang. Kiedy chcą go pobić pojawia się ten kucharz i okazuje się być maszyną do kopania. Oczywiście zaczyna trenować głównego bohatera by i on mógł dalej nieść prawo pięści i pięty

Ktoś, coś?

RE: Co to za film? - Paszczak - 31-08-2017

Eeee... może Sidekicks? Ale obecność Chucka raczej byś zapamiętał. Reszta się zgadza: kopia KK, kucharz, gang.

RE: Co to za film? - Corn - 01-09-2017

College Kickboxers - znalazłem :)

RE: Co to za film? - Bucho - 01-09-2017

Szczerze to pierwsze o czym pomyslalem to Sidekicks. Wlasnie wrcam z wycieczki na yt, widze, ze ominelo mnie w zerowce prawdziwe dzielo:

Imperial :)

Tak na powaznie, to za dzieciaka bym ten film na bank uwielbial <ok>

RE: Co to za film? - Corn - 01-09-2017

A, nie. To jednak Sidekicks. W 18 minucie jest ta scena :). Dokładnie taka jak ją zapamiętałem.

Dziękóweczka

RE: Co to za film? - tchopz - 01-09-2017

Seria horrorów o odciętej dłoni, która zabijała. Ja to widziałem na VHSie we wczesnych 80'.

RE: Co to za film? - Reno - 01-09-2017

eeee, The Hand (1981) ? :)

RE: Co to za film? - tchopz - 01-09-2017

Nie widzę tam żadnej odrąbanej ręki..
O ile dobrze pamiętam, to miało znaczenie komu ją odrąbano. Była zamknięta chyba w jakimś futerale przez lata, a potem ktoś to znalazł i wypuścił.