Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 13-11-2019

Amazon raczej nie będzie się na razie bawić w ryzykowne i drogie projekty (dawno czytałem Gibsona, średnio mi się podobał wtedy, pewnie kwestia wieku, ale to chyba nie był materiał na tani projekt), za dużo seriali szykują i każdy z nich jest niezwykle odważny oraz wymagający.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - michax - 13-11-2019

4 sezon Westworlda jest już zamówiony, chyba nawet w tym roku mieli rozpocząć zdjęcia, a premiera podobno w 2021 roku. Szef HBO mówił, chyba przy okazji zamówienia 4 serii, że Nolanowie mają zielone światło też na 5 serię, jeśli dojdzie on do skutku. A skoro zamawia stacja kolejne sezony, mimo mieszanych opinii co do 2 serii i umowy Nolana z Amazonem, to pewnie zrobią tyle sezonów co sobie zamarzyli. Widocznie przyśpieszyli trochę tempo produkcji, co pewnie ma związek nie tylko z tym, że chcą zabrać się za inne projekty, ale też Harris nie robi się młodszy.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Badus - 14-11-2019

Z Gibsona to już Trylogia Mostu bardziej by się nadawała na jakąś adaptację. Jestem świeżo po nadrobieniu i jest to zdecydowanie bardziej przyziemny cykl. Z drugiej strony wątpię, by wyszło z tego coś więcej niż nieco bardziej ambitny techno thriller.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 19-11-2019

Pierwsza zapowiedź fantastyczno-komediowego serialu HBO. Hugh Laurie w roli kapitana tytułowego statku kosmicznego, który musi sobie radzić z dość specyficzną załogą i pasażerami. Za scenariusz i reżyserię odpowiada Armando Iannucci. Premiera w styczniu.

Serialowa ekranizacja komiksu Jonathana Maberry'ego i Alana Robinsona. Ian Somerhalder w roli lekarza walczącego z wirusem zamieniającym ludzi w wampiry. Netfliksowa premiera 5 grudnia.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 21-11-2019

https://deadline.com/2019/11/yorgos-lanthimos-direct-produce-the-man-in-the-rockefeller-suit-limited-series-adaptation-searchlight-tv-1202791167/?fbclid=IwAR1jZfWj6WDUioaUwRMNkDJvk0o9A-QYK4AW7dbraBMYbghVtjHRDj9-2hw

Lanthimos robi "The Man in the Rockeffeler Suit" w formie limitowanego serialu

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - raven.second - 21-11-2019

Smutek. Nie wiem, co mnie bardziej boli - zrobienie z Vetinariego i Dibblera kobiet, czy przerobienie Sybil (kobiety dojrzałej, wielkiej, wagnerowskiej wręcz) na młodziutką i śliczną murzynkę.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Albertino - 21-11-2019

Adaptacje Pratchetta powinny być animowwnym serialem a'la "Rozczarowani" Netflixa, albo serią miniseriali (co roku inna adaptacja w kilku odcinkach). Już kiedyś BBC próbowało takiego podejścia i miało to wg mnie o wiele więcej sensu.

Te adaptacje aktorskie pewnie wyjdą takie jak zwykle. Wolałbym żeby skupili na dobraniu dobrych aktorów głosowych a nie ładnych buźkach (Christopher Lee jako śmierć, ech, not going to happen).

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 21-11-2019

Dłuższy zwiastun serialu o łowcach nazistów ukrywających się na terenie USA. W roli głównej Al Pacino. Jednym z producentów jest Jordan Peele (twórca horrorów "Uciekaj" i "To My"). Premiera w 2020 roku.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - simek - 25-11-2019

Jak gada Pacino, to jest spoko, ale końcówka trailera z przedstawieniem tytułowych Łowców sprawia, że zaczynam wątpić, że to cokolwiek warte.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 25-11-2019

Szykuje się kolejny "M.A.S.H."? Pierwszy zwiastun amerykańskiej wersji izraelskiego serialu "Charlie Golf One", o grupie zróżnicowanych kulturowo medyków wojskowych, którzy trafiają do bazy w Afganistanie. Producentem wykonawczym jest Ron Howard.

Plus od razu materiał zza kulis...

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Pelivaron - 03-12-2019

NCIS totalny szok dla mnie. Nie spodziewałem się aż takiej oglądalności.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 03-12-2019

Nowy serial Netfliksa. Oficer CIA bada sprawę charyzmatycznego mężczyzny, którego wyznawcy uważają za cudotwórcę. Czy naprawdę jest tylko niebezpiecznym oszustem? Premiera 1 stycznia.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 03-12-2019

https://theplaylist.net/amc-borne-series-jeff-vandermeer-20191203/

Książka to małe arcydzieło, szkoda że akurat AMC się za to bierze.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - marsgrey21 - 04-12-2019

https://bloody-disgusting.com/comics/3596490/locke-netflix-unlocks-series-february-7-2020/

[Obrazek: LockeKey_Vertical_Teaser_RGB_EN-US.jpg?r...1138&ssl=1]

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - zdzichon - 05-12-2019

O. to już niedługo. Zupełnie zapomniałem, że to jest w produkcji, ta seria to było bardzo przyjemne zaskoczenie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 08-12-2019

Nowa zapowiedź drugiego sezonu "Zagubionych w kosmosie". Netfliksowa premiera 24 grudnia.

Propozycja z Nowej Zelandii. Maoryski wojownik i młoda kobieta starają się przywrócić równowagę w świecie, w którym naruszona zostaje granica między żywymi i umarłymi.

Czwarty sezon "Domu z papieru" od 3 kwietnia.

Pełen zwiastun "Avenue 5". Hugh Laurie w roli kapitana statku kosmicznego, który musi sobie radzić z dość specyficzną załogą i pasażerami. Za scenariusz i reżyserię odpowiada Armando Iannucci. Premiera 19 stycznia.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - michax - 10-12-2019

Liczę, że będzie lepsze jak 1 sezon, z którego pamiętam jedynie główny motyw, który był bardzo mocno inspirowany jednym z klasyków Ennio Morricone.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 12-12-2019

[Obrazek: MV5BMTllNTQxY2ItMTlhNC00MGM1LTgyYWYtNWY5...@._V1_.jpg]

"A Christmas Carol" Knighta u nas pojawi się na HBO GO, wszystkie 3 odcinki 24 grudnia. 

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Badus - 12-12-2019

Lubiłem wersję z Pickardem, a ponieważ tutaj kręci to BBC, to z chęcią zobaczę co tam wymyślili :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Snappik - 16-12-2019

26 grudnia na Netflixie pojawi się 2 sezon You. Pierwszy był spoko. Nie jakaś rewelacja, ale miło się oglądało to połączenie love story, Social Network i Dextera. Tutaj widzę, że koleś decyduje się pojechać do LA na nowe łowy :)