Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Zapowiedzi - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy polskie (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-polskie--13)
+--- Wątek: Zapowiedzi (/Thread-Zapowiedzi--806)

RE: Zapowiedzi - nawrocki - 22-08-2017

Przecież Polacy nigdy nie umieli w komedie - Seksmisja, Kiler, Chłopaki nie płaczą, Bareja, Koterski i to w zasadzie tyle, reszta to pażdzierze ew. średniaki.

RE: Zapowiedzi - Mierzwiak - 22-08-2017

Ej, Bitwa Warszawska 1920 była zajebista.

RE: Zapowiedzi - nawrocki - 22-08-2017

Jeśli już podchodzimy w ten sposób, to owszem, Polacy co roku dostarczają znakomitą komedię. :) Sala samobójców, Smoleńsk, Hans Kloss, Tajemnica Westerplatte, Bitwa pod Wiedniem, Obce ciało... jest tego trochę. :)

RE: Zapowiedzi - Dr Strangelove - 22-08-2017

(22-08-2017, 12:54)Pelivaron napisał(a):
(22-08-2017, 12:50)Snuffer napisał(a): Najlepszy żart jest gdy bohater wchodzi do gabinetu.. Dzwoni telefon i podnosi słuchawkę, ale dźwięk nadchodzącego połączenia wciąż słychać. Okazuje się, że to dzwonił drugi telefon, tuż z boku :)

Liczyłem, że jak odbierze drugi telefon to nadal będzie dzwonił telefon. I wtedy twórcy zaserwują nam doskonały gag z telefonem w szufladzie :D
Oj to wolę nie oglądać trailera. Już sam ten opis wywołał u mnie histeryczny śmiech. Jakbym zobaczył to bym umarł.

RE: Zapowiedzi - Tomasz099 - 22-08-2017

Uśmiałem się na trailerze na tyle, że z niecierpliwością czekam na film. Wszystko mnie rozbawiło!

RE: Zapowiedzi - shamar - 29-08-2017

Polaki nacjosatki vs cudowni anarchiści

https://naekranie.pl/aktualnosci/agata-kulesza-kontra-skutki-marszu-niepodleglosci-pierwsze-zdjecia-z-filmu-pewnego-razu-w-listopadzie-2264116

RE: Zapowiedzi - Pelivaron - 30-08-2017

RE: Zapowiedzi - Gal Anonim - 30-08-2017

czo te zblizenia ło jeny

RE: Zapowiedzi - Klos60 - 04-09-2017

(30-08-2017, 11:03)Crov napisał(a): czo te zblizenia ło jeny

o tym samym pomyslalem :D hahha

RE: Zapowiedzi - Kerev - 25-09-2017

Ludzie, drugie w tym tysiącleciu polskie sci-fi.

RE: Zapowiedzi - Quay - 18-10-2017

Przejrzałam temat, ale nie znalazłam zwiastuna, w którym niejaki Piękny Władzio zapowiada film biograficzny o sobie. Zatem

RE: Zapowiedzi - Pelivaron - 18-10-2017

Film średni. Wczoraj miałem okazję oglądać. Próba stworzenia polskiego noir, z dupiastym twistem.

RE: Zapowiedzi - Quay - 18-10-2017

Och. A "Wyborcza" pieje, że Chyra jak nowy Hannibal Lecter i w ogóle super. Nawet brałam pod rozwagę, żeby iść, bo ten zwiastun mi się podoba, choć obawiałam się zawalenia klimatu epoki. No ale dobra, nie idę. 

A jaki jest ten słaby twist?

RE: Zapowiedzi - Pelivaron - 18-10-2017

(18-10-2017, 18:42)Quay napisał(a): A jaki jest ten słaby twist?

Wiesz, ja wychodzę z założenia, że kazdy powinien samemu obejrzeć film i wyrobić sobie opinię.

Co do Hannibala - są takie dwa ujęcia, że Chyra przypomina tego kultowego bohatera. To aż bije z ekranu. Też mi się to średnio podobało.

RE: Zapowiedzi - OGPUEE - 11-11-2017

Polskie "Wspaniałe Stulecie"

Póki co jeszcze jako tako wygląda i nie czuję zażenowania. No, może aktorstwo kuleje.

RE: Zapowiedzi - Mierzwiak - 11-11-2017

Wiochy nie ma, kinowa panorama to miłe zaskoczenie, ale nie jest to coś co chciałoby mi się oglądać.

RE: Zapowiedzi - shamar - 19-11-2017

Skasowali to wstawiam. Niestety ale wygląda jak droższy teatr. Gdzie temu do "Wspaniałego stulecia".
A wystarczyłoby wybrać taki sposób filmowania, żeby bardziej przypominało film kinowy

RE: Zapowiedzi - Snuffer - 19-11-2017

W czym Wspaniałe Stulecie wygląda lepiej? W życiu nie widziałem odcinka, ale przy podobnym twierdzeniu na fb ktoś wrzucił zwiastun i ja nie widzę wielu różnić.

RE: Zapowiedzi - shamar - 24-11-2017

Wygląda drożej. Jest filmowane lepiej. Ma ten filmowy look.

Tymczasem. To wcale nie wygląda najgorzej.

RE: Zapowiedzi - Quay - 27-11-2017

Nie tylko nie najgorzej, ale naprawdę dobrze, może nawet więcej niż dobrze. Plus za nowe, nieznane twarze i folkową muzykę, czuć klimat dawnej Słowiańszczyzny. Czuję się zachęcona. Mam tylko nadzieję, że czar nie pryśnie w momencie, gdy zaczną gadać.

Btw czy ta zapowiedź nie powinna być w dziale "Seriale"?