Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Witcher (Netflix, 2019-) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: The Witcher (Netflix, 2019-) (/Thread-The-Witcher-Netflix-2019--4992)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Gieferg - 21-12-2021

Motyw z podrózowaniem jest nawet bardziej spieprzony niż myślałem :)

Geralt spotyka krasnoludy, które oryginalnie spotkał po drodze z Kaer Morhen do Ellander - no i wtedy pracowali dla Henselta, któla Kaedwen. Wszystko grało.
Scenarzyści przerzucili ten wątek w zupełnie inne miejsce ale Yarpen dalej twierdzi, że pracują "obstawiając szlaki" dla Henselta, czyli wychodzi, że są w Kaedwen (!)

Wychodzi więc, że Geralt najpierw teleportnał się do Oxenfurtu, potem z jakiegoś powodu wybrał się w podróż do Kaedwen, tam spotkał pracujące dla Henselta krasnoludy, które najwyraxniej stwierdziły "walić henselta" i wybrały się z nim na wycieczkę do Cintry i wciąż zdążyli dogonić Yen i Ciri.

Zielony - Geralt, Niebieski - Yen & Ciri, linia przerywana - teleportacje

[Obrazek: dxsDzBs.png]

Za mocne :D

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Dr Strangelove - 21-12-2021

Obawiam się, że nikt tam sobie żadnymi mapami i sensem komunikacji głowy nie zaprząta. Raz mają być w tej lokalizacji a za 10 minut w innej :)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - yacajackowski - 21-12-2021

[Obrazek: 4a898b67b14722fbgen.jpg]

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Negatywny - 21-12-2021

mam nadzieję że sapkowski wziął kasę z góry :)

https://www.ppe.pl/news/164478/wiedzmin-netflix-potrzebuje-znaczacych-zmian-fani-zadaja-zwolnienia-lauren-s-hissrich.html?fbclid=IwAR20p6lRVmkmNsQ8LmBO2tNgvuHnfTAjQe2cJaqgkYiScUuhtrTDBCqI4ng

Z tym, że takie petycje nikogo nie obchodzą.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Rozgdz - 21-12-2021

Najlepsze że to jest do ogarnięcia.

Geralt prosi Nenneke o pomoc, aby z nim poszła bo po uwolnieniu Jaskra musi jeszcze znaleźć Ciri (logiczne). Nenneke się zgadza.

Z aresztu od razu teleportują się w "bezpieczne miejsce/na odludzie". Jaskier się myje, spotykają krasnoludy. Nenneke musi odpocząć więc jest trochę czasu na sceny z Jaskrem, itd. (i przy okazji tworzy się całkiem zacna drużyna fantasy :).

Nenneke teleportuje drużynę pod Cintrę gdzie albo trafiają na Ciri i Yen albo są przed nimi.

Podczas ucieczki przed oddziałem Nilfgaardu Nenneke teleportuje pozostałą ekipę do Kaer Morhen.

I voila :p

Szkoda, że sam fakt, że Nenneke kogokolwiek teleportuje już jest z dupy wyjęty.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Rozgdz - 21-12-2021

Jak już powiedzieli A.. Gdy ją zobaczyłem to myślałem że ta postać mi zgrzytnie, zwłaszcza w porównaniu ze świetną Anną Dymną ale.. o dziwo, była jakoś całkiem spoko. Chętnie bym jej trochę więcej zobaczył.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Mefisto - 22-12-2021

(21-12-2021, 19:40)Gieferg napisał(a): Z tym, że takie petycje nikogo nie obchodzą.

Sonica jakoś przemeblowali.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - shamar - 22-12-2021

Ta petycja ponoć była założona 2 lata temu Czyli ... Artykuł klikalny.

A tymczasem: jestem po 6 odcinkach. Czy jest gorzej? Tak. To jest jakiś ewenement, żeby tak coś śpie***ić (swoją drogą ciekawe, że tu jest cenzura przekleństw a na wolnych postępowych mediach typu: Wybiórcza czy Lisweek - nie).

Ten sezon jest fatalny i ta cała Hirsh powinna być wywalona na zbity pysk.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Dr Strangelove - 22-12-2021

https://www.gry-online.pl/newsroom/wiedzmin-najczesciej-ogladana-produkcja-netflixa-w-ostatnim-tygod/z82102c

Raczej nikogo nie zwolnią :D

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - slepy51 - 22-12-2021

Kapitalna recenzjo-analiza autorstwa Katarzyny Kebernik zawitala na glowna - https://film.org.pl/a/najgorszy-prezent-na-swieta-drugi-sezon-wiedzmina-i-jego-problemy Az sie stare czasy KMFu przypomnialy. Warto przeczytac i porownac z wypocinami znanego i lubianego Odysa K - https://film.org.pl/r/wiedzmin-sezon-2-geralt-z-rivii-stal-sie-mezczyzna XD

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Paszczak - 22-12-2021

Nie znam kobiety, ale już ją kocham. Nawet odwołanie do Northmana jest.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Gieferg - 22-12-2021

Najlepiej ten sezon podsumowuje Stanisław Anioł:

No i jak to teraz wygląda? Jak gówno w lesie. I ja się na to nie zgadzam.

Przebrnąłem przez 6 odcinków i na trzeźwo nie da się tego oglądać. Tak jak pierwszy sezon mógł mieć dużą taryfę ulgową tak o drugim trzeba sobie powiedzieć jasno i wyraźnie. Twórcy tego potworka to kompletni debile.

I piękna recenzja :)
Jak będę musiał z kimś dyskutować to mu po prostu dam do przeczytania, żeby się nie wysilać.

A to już bajka :D
"pozwolę sobie jednak wskazać, że platforma, która tak chętnie głosi inkluzywność i wspieranie wszelkich mniejszości, sama poprzez swoje obsadzenie Chalotry w roli Yennefer zdyskryminowała pewną grupę, która na ekranie dużych produkcji pozostaje chronicznie niedoreprezentowana w pierwszoplanowych rolach: dojrzałe kobiety."

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Gieferg - 22-12-2021

A jeszcze nie widziałeś "najlepszego" :D

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Kluski - 22-12-2021

Wy to jesteście zawodnicy, ja usnąłem w trakcie drugiego i już mi się nie chciało więcej, Hissirch do garów!

Zaproście tę dziewczynę z recenzji na forum.

Na szczęście została mi jeszcze butelka dereniówki z zeszłorocznych zapasów :)

Autentycznie jestem w ciężkim szoku. Ile razy myślę sobie, że mnie nie zaskoczą to im się udaje. I to spektakularnie.
Trudno wyobrazić sobie bardziej feministyczną sagę fantasy niż Sapka. Przecież tam jest od zajebania kapitalnych, ciekawych, tajemniczych intrygujących i potężnych charakterów kobiecych. I kiedy progresywne "Holly" dostaje to do ręki, to robią z tego, to nawet trudno opisać co. Jakbym miał nakręcić parodię tego typu zjawiska społecznego to nie musiałbym tego robić. Ten "Wiedźmin" robi to w dwójnasób.
Jakaś przerażająca wizja głupich, jednowymiarowych postaci z kartonu wymieszanych z Murzynami snująca się bez żadnego ładu i składu po plastikowym świecie.

Niniejszym rzucam na Sapkowskiego klątwę. Mam nadzieję, że trafi do piekła gdzie będzie to musiał oglądać i oglądać i oglądać i za każdy odcinek dostanie worek dolarów, który znika po każdym odcinku.

(22-12-2021, 20:20)Kluski napisał(a): Zaproście tę dziewczynę z recenzji na forum.
Dziewczyna ma jak widać dobrze poukładane w głowie. Aż tak źle jej życzysz :D

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - shamar - 22-12-2021

(22-12-2021, 19:57)Dr Strangelove napisał(a): Przebrnąłem przez 6 odcinków i na trzeźwo nie da się tego oglądać. Tak jak pierwszy sezon mógł mieć dużą taryfę ulgową tak o drugim trzeba sobie powiedzieć jasno i wyraźnie. Twórcy tego potworka to kompletni debile.."

Ale w pierwszym sezonie przynajmniej się coś działo. Tutaj pier**lą przez całe odcinki, z wyjątkami na 1 akcję ubijania potwora. I to też nie w każdym bo czasem pierd.. przez cały odcinek. A dialogi to totalna nudna była, zero finezji.

Jak Chalotra nawet mi nie przeszkadzała wtedy to jest pozbawiona jakiejkolwiek charyzmy.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - simek - 22-12-2021

(22-12-2021, 20:20)Kluski napisał(a): Wy to jesteście zawodnicy, ja usnąłem w trakcie drugiego i już mi się nie chciało więcej, Hissirch do garów!
Ja po kilku odcinkach pierwszego sezonu wiedziałem, że nie, ten serial po prostu nie wyszedł i tylko gigantyczny wzrost poziomu w kolejny sezonie mógłbym sprawić, że dokończę pierwszy. Jak widać nic takiego niestety nie miało miejsca.