Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Godzilla - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Godzilla (/Thread-Godzilla--704)

RE: Godzilla - Trailery Srailery - 24-01-2021

No i jest!

RE: Godzilla - yacajackowski - 24-01-2021

O kurła, nie wierzę xD Gad ważący miliard ton wyskakuje na solo z gigantyczną małpą na lotniskowcu jak gdyby nigdy nic, lotniskowiec nawet się nie złamał. To nigdy nie były zbyt mądre filmy ale tutaj osiągają poziom skaczących jeagerow po budynkach z Pacific Rim Zwei.

RE: Godzilla - Danus - 24-01-2021

Walka w Honkongu to taka trochę zrzynka z Pacific Rim, ale wygląda to zajebiście, chociaż calościowo zwiastun taki sobie. Muzyka, bleh.

RE: Godzilla - al_jarid - 24-01-2021

Też pierwsze co mi się wrzuciło w oczy - te reminescencje z "Pacific Rim".
No dobra, drugie co mi się rzuciło. Bo pierwsze to to, że wreszcie widzę, kto kogo leje. Czyżby wreszcie postanowili zrobić czytelne walki?

Godzilla - zombie001 - 24-01-2021

Lolz. Od klimatów dość przyziemnego - jak na tematykę- filmu Edwardsa z 2014, przeskoczyli do przebajerowanego klona Pacific Rim.

:/

Spoczko. To może być tak głupie, że aż fajne. Obejrzę.

Ps.
Dobór muzyki fatalny.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

RE: Godzilla - marsgrey21 - 24-01-2021

Trailer super, muzyka okropna.

A Godzilla nie powinna móc nawet chodzić po jakimkolwiek gruncie, bo zapadłaby się pod siebie, więc lotniskowiec nie robi tu różnicy.

RE: Godzilla - al_jarid - 24-01-2021

(24-01-2021, 19:17)zombie001 napisał(a): Lolz. Od klimatów dość przyziemnego - jak na tematykę- filmu Edwardsa z 2014, przeskoczyli do przebajerowanego klona Pacific Rim.

:/

Spoczko. To może być tak głupie, że aż fajne. Obejrzę.

Ps.
Dobór muzyki fatalny.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

No właśnie, wygląda, że będzie mega głupie, ale zapowiada się przynajmniej jakaś rozrywka, w przeciwieństwie do poprzednich części.

Ta zgapa z Pacific Rim to jest akurat bardzo sprytne zagranie.

W przypadku Pacific Rim mieliśmy roboty i potwory które były bardzo kolorowe, a w Godzilla vs Kong mamy dwa szarobure kaijuu które ciężko by się oglądało na tle miasta w dodatku nocą, a tak te światła pięknie je oświetlają.

PS.

RE: Godzilla - raven.second - 24-01-2021

Cytat:W przypadku Pacific Rim mieliśmy roboty i potwory które były bardzo kolorowe
Tak, roboty były kolorowe (chiński robot był czerwony, amerykański niebieski, australijski szaro-biały a ruski zielony), ale potwory miały te same lub bardzo podobne do siebie kolorki, a reszta to neony :)

Właśnie chodziło mi o te neony.

RE: Godzilla - OGPUEE - 24-01-2021

Kong przyjaźniący się tylko z małą dziewczynką? Oj, już jeden król na tym się przejechał :).

Trailer kreuje Konga na tego głównego potwora, a Godzillę jako tego złego (tak jak w filmie z 1962 r.). Jako fan kaiju na pewno zobaczę. I tak, przynajmniej walki będą czytelne :).

W komentarzach już ludzie spekulują, że Godzilla atakujący ludzi to w rzeczywistości Mechagodzilla (czyli kolejne nawiązanie do japońskiego oryginału), którego udział wspominają przeróżne przecieki.

RE: Godzilla - Snappik - 24-01-2021

Muzyka morduje ten zwiastun z zimną krwią, ale wygląda to i tak nieźle. Oczywiście fizyki w tym za grosz, ale mówimy o bitwie gigajaszczura z gigamałpą więc nie zamierzam oszukiwać samego siebie. Liczę na fajne bitki, nie mniej ponownie szykuje się zestaw papierowych postaci ludzkich, których ewentualna śmierć będzie mnie obchodzić jak zeszłoroczny śnieg.

RE: Godzilla - Gieferg - 24-01-2021

Obejrzę pewnie, ale...
No nie urywa dupy, delikatnie rzecz ujmując.

Muzyka tragiczna.

RE: Godzilla - nawrocki - 24-01-2021

Rapsy mogli sobie darować, ale sam zwiastun jest lepszy niż cały wysryw Dougherty'ego.

RE: Godzilla - Bucho - 24-01-2021

Straszny kał.

Jedyna miala dziadowskich i papierowych bohaterow, ale spaslak i Muto byli super. Mialo tez to miejscami fajny, niepokojacy klimat, przynajmniej jak na blockbusterowe chrupki dla mozgu. Dwojka mnie po prostu ominela i jakos nigdy nie moglem sie za nia zabrac. To tutaj wyglada jak, a zreszta szkoda slow, widac jak wyglada i ja wysiadam.

RE: Godzilla - Danus - 24-01-2021

Kong: "Save... Mothra..."
Godzilla: "Why did you say that name?!"

RE: Godzilla - shamar - 24-01-2021

Wygląda tak samo kiepsko jak poprzednie. 15 lat od filmu Jacksona a CGI wydaje się czasem nawet gorsze

RE: Godzilla - Corn - 24-01-2021

Są rapsy bo wiecie, wielki goryl wkracza na scenę ;)

Tak przy okazji premiery tego filmu oraz „I care a lot” pragnę nadmienić że nie ma piękniejszej aktorki obecnie niż Eiza Gonzalez. Absolutne zjawisko. Change my mind.

RE: Godzilla - yacajackowski - 24-01-2021

(24-01-2021, 23:42)Corn napisał(a): Są rapsy bo wiecie, wielki goryl wkracza na scenę ;)

Ale to było w chuj rasistowskie, lubię.

RE: Godzilla - Bradesinarus - 25-01-2021

(24-01-2021, 23:42)Corn napisał(a): Tak przy okazji premiery tego filmu oraz „I care a lot” pragnę nadmienić że nie ma piękniejszej aktorki obecnie niż Eiza Gonzalez. Absolutne zjawisko. Change my mind.

Jest Eva Green ;)  Nawet inicjały te same