![]() |
|
Robocop - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Robocop (/Thread-Robocop--101) |
Robocop - Anonymous - 04-08-2005 kolejna trylogia S-F część pierwsza z 1987 była moim zdaniem całkiem dobrym filmem, z bardzo dobrą muzyką B.Poledourisa i niespotykaną dawką brutalności (choćby sama szokująca scena egzekucji "głownego" bohatera) mam sobie właśnie zamiar odświeżyć ten film stąd i ten temat :D druga częśc z tego co pamiętam (a niewiele pamiętam bo widziałem tylko raz) też była jeszcze w miarę dobra, a największym minusem była chyba okaleczona przez Leonarda Rosenmana muzyka, ostatnia część podobała mi sie również ale to pewnie dlatego że oglądałem ją tylko raz i to jak miałem 13 lat (i do tego od niej zacząłem bo akurat była w wypozyczalni VHS). Po tym co ostatnio o niej czytałem to chyba jest to zdecydowanie najsłabszy film serii, ale może zabiorą głos tacy, którzy mają nieco świeższe wspomnienia niż ja? - military - 04-08-2005 Trójka jest raczej żałosna, z latającym robocopem i robotami-ninja na czele. Pierwsze dwie części mi się podobają, mają swój specyficzny, trudny do opisania klimacik. Coś jakby na tydzień przed apokalipsą. - LPC - 04-08-2005 trojka to niskobudżetowy badziefff , jedynka była najlepsza to nie podlega dyskusji egzekucja murphyego to dzis jedna z najbardziej wstrząsajacobrutalnych scen kina dwojka pod wzgledem brutalu i krwi na ekranie jedynce nie ustępuje choć fabuła troche razi - Lukash - 04-08-2005 ja uwielbiam filmy z lat '80 nie wiem czemu:) maja swietny klimat..np.Powrot do przyszlosci,. Batman, Koszmar z ulicy Wiazow, Pogromcy duchow uwielbiam te filmy i Robocop jak pierwszy raz go ogladalem bedac dzieckiem to bylem zafascynowany technika robo-czlowiek swietne:D - Mefisto - 04-08-2005 Robocop - co tu dużo mówić, klasyk sam w sobie, świetne kino Robocop 2 - ciutkę, ale niewiele, ustępuje oryginałowi, choć to wciąż bardzo dobre kino Robocop 3 - pominę milczeniem... - LukeSpidey - 04-08-2005 Robocop - film świetny, jak wspomniał military trudny do opisania klimat, bardzo brutalny i pomysł człowieka robota z finałowym wyglądem jest spoko. Robocop 2 - uważam, że ten film jest ciut lepszy od jedynki. Więcej razy robo pokazany, akcja szybsza i mocniejsza i oczywiście finałowy pojedynek dwóch Robocopów, no klasyka. Robocop 3 - ZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :roll: Nie wiem co tu napisać. - Anonymous - 05-08-2005 jak widzę wszyscy zgodni co do tego że R3 to shit. cóż w takim razie odświeżę sobie 1&2, a 3 zostawię w spokoju żeby nie psuć sobie wrażeń z dzieciństwa :D Pamiętam że grał tam inny aktor, a Lewis zginęła chyba jakoś na początku filmu :( robota-ninja i latającego Robocopa też pamiętam, to chyba rzeczywiście nie mialo wiele wspólnego z klimatem dwóch pierwszych części. - LPC - 05-08-2005 jutro 22;30 na 1 R2 - Lukash - 06-08-2005 to dzisaj wszczy beda mieli okazje przypomniec sobie Robocopa 2 :D - Darius - 17-11-2006 Robocop rzeczywiscie przeszedl do kanonu cyborg movies, dla mnie jako milosnika kina najwieksza zaleta tej serii byl nie sam Robocop ale wizja pograzonego w nieladzie, chaosie i zachowan spod znaku nieprzestrzegania obowiazujacego prawa miasta Detroit. Jestem pewien podziwu dla sztabu ludzi zatrudnionych przy osiaganiu tego efektu, a takze wogole podobnych efektow w innych filmach, gdyz uwazam sie za konesera i wielka przyjemnosc sprawia mi wychwytywanie podobnych smaczkow. - LPC - 24-06-2007 dziś Peter ROBOCOP Weller kończy 60 lat :shock: - Hitch - 24-06-2007 Spodziewales sie ze bedzie mlodnial z roku na rok? :) - LPC - 24-06-2007 no przecież OCP co roku wprowadza upgrady ;] - Danus - 15-07-2008 Nowy "RoboCop" sequelem nie remakem Jeśli reżyserem zostanie Aronofsky to może nawet coś z tego projektu wyjdzie. Oby. - koronex1989 - 15-07-2008 Jakoś trudno mi uwierzyć że Aronofsky prowadzi jakiekolwiek rozmowy ze studiem.A zresztą nawet jeśli to prawda to szanse są marne,gdyż producenci będą starali się stworzyć film dla młodszej widowni. - Milord - 15-07-2008 3 zrobili właśnie kid friendly a i tak zarobiła mniej niż 1 i 2. Będzie dobrze, musi być. - Ronaldinho - 27-07-2008 Darren Aronofsky oficjalnie reżyserem nowego Robocopa - http://www.movieweb.com/news/53/30153.php - Wolf 01 - 04-04-2010 1 Film klasyczny i bardzo ładny. 2 - To beznadziejny gniot ! Tylko tytuł i walkę ma dobrą. 3- Zniżono trochę poziom i budżet. Produkt można obejrzeć. - Mental - 04-04-2010 nie zgadzam się z tobą, ale szanuje twoje zdanie! - Hitch - 04-04-2010 Na pewno nie jest tak dobry jak Godzilla, ale na bank są ludzie, gdzie w każdym z nich jest Robocop :) |