![]() |
|
MasterKadr 2 - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Zagadki (https://forumkmf.pl/Forum-Zagadki--15) +--- Wątek: MasterKadr 2 (/Thread-MasterKadr-2--1455) |
MasterKadr 2 - Corn - 20-09-2009 NABÓR ZAKOŃCZONY Witam ponownie. Zacząłem już wstępne przygotowania do nowego MasterKadra. lista osób, które się zgłosiły: Dr_Bakier, Mefisto, Cass, Lord_Vontroba, Battonsson, massif, Craven, Luis Cyfer, slepy51, Azgaroth, Donia Agata, Ciuniek, Danus, Fryta, Mierzwiak, wujo444, Snuffer, Krove, Eorath, Tyler Durden Pitero, jarod, Mush Room, Gamart - Czerwonym oznaczyłem osoby, które potwierdziły swój udział. - Pomarańczem oznaczyłem osoby, które znajdują się na liście rezerwowej. Teraz krótko o zasadach. Gra dzieli się na dwa etapy. Fazę grupową i eliminacje. Faza grupowa - Każdy gracz z danej grupy otrzymuje identyczny zestaw składający się z 30 kadrów. 15 z nich to kadry względnie łatwe wymagające przeważnie odrobiny inteligencji, względnie umiejętności wyszukiwania informacji w internecie. Kolejne 10 kadrów jest już trudniejsze i wymaga większej znajomości filmów. Pozostałe 5 kadrów jest (jak mi się przynajmniej zdaje) bardzo trudne, wymaga dobrej znajomości filmów, pamięci do scen oraz zwyczajnego kojarzenia. - Każda grupa będzie rozgrywać swoje pojedynki od piątku (godzina 20:00) do poniedziałku (godzina 20:00). Tym razem oprócz oczywistej znajomości kadrów liczy się też szybkość. Przykładowo jeżeli wszystkie osoby z danej grupy odgadną kadry ze 100% skutecznością wygrywa ten, który przysłał mi listę najszybciej. Jeżeli jednak 1 osoba przyśle mi listę po 2 godzinach na której dobrze będzie tylko połowa, zaś w poniedziałek o 19:00 dostanę listę od osoby, na której dobrze odgadnięte zostanie 28 kadrów, wygrywa osoba numer 2 (czy tam 3,4 lub 5...wiecie o co chodzi). - Z każdej grupy dwóch graczy najlepszych graczy wychodzi zwycięsko i oni dostają się do fazy eliminacyjnej. Faza eliminacyjna - Gracze zostają podzieleni na dwójki. -- Nr 1 z grupy 1 z Nr 2 z grupy 3. -- Nr 2 z grupy 1 z Nr 1 z grupy 3 -- Nr 1 z grupy 2 z Nr 2 z grupy 4 -- Nr 2 z grupy 2 z Nr 1 z grupy 4 - W Fazie eliminacyjnej kadrów jest tylko 21. 8 łatwych, 7 średnich i 6 trudnych. - W tej części gry oprócz szybkości w odgadywaniu kadrów wprowadzam dodatkowe utrudnienie - Punktacja kadrów. Kadry łatwe są za jeden punkt, średnie za dwa a trudne za trzy. Proponowane grupy na ten moment. GRUPA 1 - 25.09 - 28.09 ......1. Lord_Vontroba ......2. Mierzwiak ......3. Fryta ......4. massif ......5. slepy51 GRUPA 2 - 02.10 - 05.10 ......1. Cass ......2. Mefisto ......3. Luis Cyfer ......4. Dr_Bakier ......5. Krove GRUPA 3 - 09.10 - 12.10 ......1. Azgaroth ......2. Danus ......3. Ciuniek ......4. Craven ......5. Eorath GRUPA 4 - 16.10 - 19.10 ......1. Donia Agata ......2. Snuffer ......3. wujo444 ......4. Battonsson ......5. Tyler Durden Jeżeli komuś nie pasują daty, do czwartku może spokojnie zamienić się grupę z innym użytkownikiem, ewentualnie ustalić ze mną i resztą członków grupy inną datę. Po czwartku nie będzie to możliwe, chyba ze reszta grupy wyrazi zgodę, a gracz znajdzie zamiennika w innej grupie. - Snuffer - 20-09-2009 Zgłaszam się. - wujo444 - 20-09-2009 no to jest nas dwóch ;) ktoś jeszcze?:P - Corn - 20-09-2009 Ok, zamieniłem Dziką Kartę na 4 grupę. Chciałbym by osoby, które się zadeklarowały potwierdziły na 100% swój udział. - slepy51 - 20-09-2009 Corn napisał(a):Chciałbym by osoby, które się zadeklarowały potwierdziły na 100% swój udział.Potwierdzam <ok> - Corn - 20-09-2009 Która data najbardziej Ci pasuje Mefi? - Krove - 20-09-2009 Corn ja też chcę ! Dopisz mnie do drim timu - Cassel - 20-09-2009 W sumie myślałem, że wszyscy będą grać w jednym terminie, a nie w przeciągu miesiąca. No ale jak tam Corn chce. No i jeszcze â te pojedynki będą ustalane na konkretną godzinę, tak? Tak czy owak, mnie konkurs pasuje. Już ostrzę sobie zęby na pojedynek z Donią. :mrgreen: PS. Nie chcę Mefista w mojej grupie. :razz: - Corn - 20-09-2009 Nie dam rady przygotować do piątku 120 kadrów, poza tym wolę by gra potrwała trochę dłużej. Wtedy finały nabierają na znaczeniu :] - Eorath - 20-09-2009 Ja też mogę ;) proszę mnie tylko nie pakować w grupę 1 i 4, bo wtedy będę krążyć po Polsce ;) - Corn - 20-09-2009 Lądujesz w grupie trzeciej :] - Eorath - 20-09-2009 Z Azgarothem i Cravenem :) Super! :) - Battonsson - 20-09-2009 Ej były jakieś "koszyki" do tego losowania (jak w piłce nożnej np.)? :) Ja też nie chcę być z Mefisto w grupie! :) Chociaż to i tak lepiej niż Solo... No cóż powalczymy sobie o 2 miejsce w naszej grupie - też będzie fajnie :P - Corn - 20-09-2009 Cytat:Ej były jakieś "koszyki" do tego losowania (jak w piłce nożnej np.)?No...oczywiście...że nie :] Ustawiałem na chybił trafił. Z resztą jak mówię dopuszczam rotacje przed czwartkiem. - Ciuniek - 20-09-2009 ok, potwierdzam uczestnictwo. - Donia Agata - 20-09-2009 O widzę tu jakieś przetasowania, już nie jestem razem z Cassem :( oczywiście, potwierdzam i witam współgrupowiczów. :) - massif - 20-09-2009 Również potwierdzam. - Snuffer - 20-09-2009 Yeah, nie jestem z Mefisto w grupie! Proszę o wiele kadrów z 'męskich' filmów, żeby Donia nie zgadła :oops: : ] - Cassel - 20-09-2009 Czort z nim, Dońka, spotykamy się w finale! :wink: - Pitero - 20-09-2009 a czemu tylko wy ise mozecie bawic? |