![]() |
|
Nagrody Forum KMF - RAULKI 2009 - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Nagrody Forum KMF - RAULKI 2009 (/Thread-Nagrody-Forum-KMF-RAULKI-2009--1673) Strony:
1
2
|
Nagrody Forum KMF - RAULKI 2009 - Snuffer - 01-02-2010 [center] RAULKI 2009 najlepszy film zagraniczny: Inglourious Basterds (Bękarty Wojny) ![]() najlepszy film polski: Dom Zły ![]() najlepszy film animowany: Vals im Bashir (Walc z Baszirem) ![]() najlepszy aktor pierwszoplanowy: Frank Langella [Frost/Nixon] ![]() najlepszy aktor drugoplanowy: Christoph Waltz [Inglourious Basterds] ![]() najlepsza aktorka pierwszoplanowa: Melanie Laurent [Inglourious Basterds] ![]() najlepsza aktorka drugoplanowa: Penelope Cruz [Vicky Cristina Barcelona] ![]() najlepsze zdjęcia: Trent Opaloch [District 9] ![]() najlepsza muzyka: A.R. Rahman [Slumdog Millionaire] ![]() najlepsza reżyseria: James Cameron [Avatar] ![]() najlepszy scenariusz: Quentin Tarantino [Inglourious Basterds] ![]() najlepsze efekty specjalne: Avatar ![]() _ najlepsza scena/sekwencja: Scena w barze [Inglourious Basterds] ![]() najlepszy plakat: The Wrestler [Zapaśnik] ![]() kiknij, aby zobaczyć plakat _ złota-raulka za całokształt twórczości: Clint Eastwood ![]() Phil & Snuffer [/center] - Lawrence - 01-02-2010 Jestem zaskoczony :shock: I w sumie na razie tyle jestem w stanie napisać. A czy pozytywnie to już zachowam dla siebie :wink: - Kate - 01-02-2010 Ja wręcz przeciwnie, tak właśnie myślałam, że ranking zostanie zdominowany przez IB. Zgadzam się co do większości, tylko ten Slumdog mnie strasznie razi. - Azgaroth - 01-02-2010 No to omawiamy wyniki :) Najlepszy film - były lepsze w tym roku, choć wynik nie jest wielkim zaskoczeniem. Najlepszy polski - osobiście głosowałem na Wojnę, ale Dom Zły może być :) Najlepsza animacja - no, forumowicze się postarali, inna decyzja byłaby skandalem :) Reszta bez zaskoczeń czy sprzeciwów :) Jeden duży minus - małe zainteresowanie na forum :( - Lawrence - 01-02-2010 No dobra jednak coś tam napiszę, ale trochę mi głupio i niezręcznie komentować czy też tym bardziej krytykować wyboru współforumowiczów. :neutral: Ja jednak reprezentuję obóz "avatarowy" i dla mnie to się wręcz wydawało pewne, że "Avatar" wygra. Myliłem się i widać jednak jest coś w tym filmie Tarantino szczególnego. Gdyż naprawdę zdominował te nagrody jak nic. Cytat:ten Slumdog mnie strasznie razi Nie tylko Ciebie. Napisanie, że ja tej muzyki nie lubię to byłoby za mało, ale najwidoczniej w niej też coś musi być. No nic, trzeba umieć uszanować wyniki i tak też czynię, ale pewne zastrzeżenia jednak pozwolę sobie mieć, jeśli można? :smile: - Snuffer - 01-02-2010 Jasna sprawa. Ja szczerze mówiąc liczyłem na zwycięstwo D9 w kategorii efekty (mimo ogromnej sympatii dla Avatara) i Watchmen w muzyce. Cieszy mnie za to Langella, macie plusa wszyscy : ) Aha, i nie wiem jak można stawiać rolę drugoplanową Langa nad tą Waltza.. Na szczęście tylko dwie osoby mi się naraziły :twisted: - Azgaroth - 01-02-2010 Wawrzyniec_85 napisał(a):ale trochę mi głupio i niezręcznie komentować czy też tym bardziej krytykować wyboru współforumowiczów. Nie powinno jak się nie zgadzasz to pisz, że forumowicze się nie znają i nie powinni głosować w poważnych plebiscytach :) Wawrzyniec_85 napisał(a):i dla mnie to się wręcz wydawało pewne, że "Avatar" wygra. Ja myślałem, że wygra Gran Torino :) Wawrzyniec_85 napisał(a):Napisanie, że ja tej muzyki nie lubię to byłoby za mało, ale najwidoczniej w niej też coś musi być. Muzyka ze Slamdoga doskonale oddaje to co widzimy na ekranie i świetnie współgra z obrazem, aż sobie znowu puściłem :) - Lawrence - 01-02-2010 Azgaroth napisał(a):Nie powinno jak się nie zgadzasz to pisz, że forumowicze się nie znają i nie powinni głosować w poważnych plebiscytach :) Jak będę miał z ponad 1000 postów, to może sobie pozwolę :smile: :wink: Azgaroth napisał(a):Muzyka ze Slamdoga doskonale oddaje to co widzimy na ekranie i świetnie współgra z obrazem, aż sobie znowu puściłem :) Brrr. To ja się cieszę, że słucham sobie teraz "Memoirs of a Geisha" Williamsa :smile: Ja po prostu nie cierpię Bollywoodu, więc i stąd taki, a nie inny stosunek do tej muzyki. Oczywiście nikomu nie zabraniam jej słuchać, chociaż miałem nadzieję, że ten hype wokół tej muzyki wreszcie ucichł i już żadnych prestiżowych nagród więcej nie zdobędzie :wink: Cytat:Aha, i nie wiem jak można stawiać rolę drugoplanową Langa nad tą Waltza.. Na szczęście tylko dwie osoby mi się naraziły Ja chyba na Waltza zagłosowałem :???: Jeszcze sprawdzę dla pewności, ale mogę odetchnąć z ulgą, gdyż chyba nic mi nie grozi. :smile: - wujo444 - 01-02-2010 mnie tylko zastanawia kategoria plakatów. Nie dośc, że najlepsze w ogole nie nominowane, to wygrała najgorszy :P - Albertino - 01-02-2010 Pogderam sobie trochę: Najlepszy film - nominowałem Bękarty, na nie też głosowałem z braku laku, przynajmniej Avatar nie wygrał :) Najlepszy film polski - wygrał mój faworyt, chociaż Tatarak Wajdy też jest niezły i na ironię w naszym kraju niedoceniony, a to najlepszy (i w zasadzie jedyny oglądalny) film tego reżysera od bardzo, bardzo dawna Najlepszy film animowany - tu też wygrał mój faworyt najlepszy aktor pierwszoplanowy - jw Najlepszy aktor drugoplanowy - jw (woow, ile się zgadza, niestety na tych zgodnościach prawie koniec;) Najlepsza aktorka pierwszoplanowa - nominowałem jako aktorkę drugoplanową, znowu tyle czasu ekranowego ta pani nie zajmuje Najlepsza aktorka drugoplanowa - eeee, nie Najlepsze zdjęcia - wolne żarty Najlepsza muzyka - w sumie też na to głosowałem, ale to tylko ze względu na brak jakiegoś innego w miarę słuchalnego soundtracka, ale w sumie to nawet mi się ta muzyka nie podoba za bardzo Najlepsza reżyseria - akurat, pfff Najlepszy scenariusz - no, może być Najlepsze efekty specjalne - głosowałem na Ciekawy przypadek Benjamina Buttona choć wiedziałem, że będę w wybitnej mniejszości Najlepsza scena - może być Najlepszy plakat - może być Raulka za całokształt twórczości - zwycięstwo Clinta Eastwooda nad Woodym Allenem (reżysera mającego więcej dobrych filmów na koncie, to raz, i bardziej zasłużonego, to dwa) uznaję za żart, i tak się dziwię że nie wygrał Michael Mann patrząc po statusie jakim się cieszy tutaj ten bądź co bądź niezły reżyser, który jednak od 10 lat nie nakręcił dobrego filmu. - Phlogiston2 - 01-02-2010 Dobry plebiscyt, chłopaki, nie mogę znaleźć żadnych ''ale''. To jest mam jedno zastrzeżenie-ale to akurat do liczby głosujących (i gdzie tu obywatelska postawa, bracia :wink: ) Choć z drugiej strony dzięki temu mój głos się liczył... Zwycięstwo, Walca z Bashirem, Waltza Christopha., Penelopy, soundtracku Slumdoga, i efektów Avatara cieszy(choć Dystryktu żal...) Złota laurka dla Clinta i zwycięstwo damy mojego avatara... no cóż, euforia. Wypada życzyć, aby przyszłe plebiscyty na forum były równie udane. <ok> BTW, ile osób głosowało w poprzednich latach? Wyszło też na to, że jest jedynym forumowiczem, któremu "nie podeszła" scena barowa w Bękartach ;) - Snuffer - 01-02-2010 Najlepsze zdjęcia - wygrał jednym głosem z Avatarem, jak dla mnie dobrze : ) - Lawrence - 01-02-2010 Snuffer napisał(a):Aha, i nie wiem jak można stawiać rolę drugoplanową Langa nad tą Waltza.. Na szczęście tylko dwie osoby mi się naraziły :twisted: Oczywiście mam rozumieć, że to tak półserio piszesz, prawda? Taki żarcik? :wink: - Snuffer - 01-02-2010 Wawrzyń, jak chcesz żyć na tym forum w miłej atmosferze to bierz wszystko w duży nawias, i traktuj pół serio ; ) Oczywiście że żartuję. Gusta gustami, ale uważam że przerysowany Lang nie wymiótł nawet w połowie tak jak Waltz ; ) - Lawrence - 01-02-2010 Ja do Waltza nic nie mam i tak samo jak fajnie, że dostał Globa, tak też fajnie będzie jak dostanie Oscara. Ja tylko nie mam jakoś takiej sympatii do "Inglourious Basterds" i też mnie ten film jakoś wielce nie zachwycił, więc stąd też głos na może gorsze aktorstwo, ale budzące jakoś moją większą sympatię i milsze skojarzenia :smile: - Danus - 02-02-2010 Krótka nota ode mnie co do wyników. Nie widziałem Bastardsów tak więc nie wypowiadam się co do zdominowania wyników przez ów twór Tarantino. Głosowałem na Avatara w najważniejszych kategoriach i tylko niektóre wyniki pokryły się z moimi. Dziwi mnie nagroda dla Dystryktu za zdjęcia, jeszcze bardziej wręcz skandalicznej decyzji nie pojmuję myzyki ze Slumdoga:P Głosowałem na Langa, przyznaję się publicznie bez bicia. Snuffer wybacz:) Zajebista postać:P - Craven - 02-02-2010 Danus obejrz bastardów. Waltz naprawdę gra koncertowo :). Zgadzam się, że kilka nagród dla bastardów chyba z rozpędu, ale ogólnie jest OK. Muzyka i zdjęcia istotnie z dupy, ale co tam :) Im mniej ludzi głosuje tym większe szanse na dziwaczne wyniki. Gratulacje i podziękowania dla organizatorów, że im się chciało i że włożyli trochę pracy. Wyżywać się nad poszczególnymi zwycięzcami nie będę :) Powiem tylko, że cieszy mnie brak wygranej Odlotu bo to masakryczne rozczarowanie i przeceniona bajka. - Danus - 02-02-2010 Cytat:Powiem tylko, że cieszy mnie brak wygranej Odlotu bo to masakryczne rozczarowanie i przeceniona bajka.Ja głosowałem na Odlot, lecz dodam- nie widziałem Walcu z Bashirem. :oops: - wujo444 - 02-02-2010 dlatego nie wysyłam głosów - zbyt wielu filmów nie widziałem ;] - Mefisto - 02-02-2010 Wyniki są, jakie są - z niektórymi można się nie zgodzić, innym grzech nie przytaknąć, specjalnych zastrzeżeń raczej nie mam. Sam nie brałem udziału, bo jeszcze jeden plebiscyt o tym samym i coś by we mnie pękło normalnie :D Ale brawa za pociągnięcie tego do konca. |