Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Świat według Bundych - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Świat według Bundych (/Thread-%C5%9Awiat-wed%C5%82ug-Bundych--2106)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Świat według Bundych - Mental - 02-03-2011

[Obrazek: 2r7v9ea.jpg]

Świat według Bundych (ang. Married... with Children) – amerykański serial komediowy, opowiadający o losach chicagowskiej rodziny nieudaczników o nazwisku Bundy. Serial powstawał dla amerykańskiej telewizji FOX w latach 1987 – 1997 (źródło: wikipedia)

:)

- Perfik - 02-03-2011

Obok M.A.S.H. i Allo, Allo mój ulubiony serial komediowy z dzieciństwa. Do dziś pamiętam, jak mając 9-10 lat wstawałem specjalnie wcześniej przed pójściem do szkoły, żeby zaliczyć odcinek nadawany bodajże o 6:30 czy 7 rano. Nie wiem ile sezonów puszczono w Polsce, ale oglądałem chyba wszystkie wyemitowanie. Najlepsze odcinki to te, w których dzieciaki już trochę podrosły i do obsady dołączył Ted McGinley jako Jefferson D'Arcy, czyli sezony od piątego w górę.

- Snuffer - 02-03-2011

Widziałem tylko odcinek z Anthraxem, ale może kiedyś zabiorę się za całość : )

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2cIZoJFZxSM[/youtube]

- Bucho - 02-03-2011

Perfik napisał(a):Najlepsze odcinki to te, w których dzieciaki już trochę podrosły i do obsady dołączył Ted McGinley jako Jefferson D'Arcy, czyli sezony od piątego w górę.

Wiadomo, Jefferson wraz z Allem tworzyli taki duet, ze trzecia faza mi w chacie siadala. Zreszta Jefferson w porownaniu do kiepawego i lalusiowatego pierwszego meza, to mistrz nad mistrze - plus jego przeszlosc w pewnej agencji <rotfl>

- Mental - 03-03-2011

Na razie ciągle przeglądam wybrane fragmenty (w piątek zacznę maraton :)). Ten serial jest tak zajebiście seksistowski, że nie mogę, po prostu leżę. Al do córki: Kluseczko, nie boksuj tyle, bo uszkodzisz sobie mózg. :) :)

Te buty podobnie jak winda, mają udźwig do 2 ton - Al do grubej klientki w sklepie reklamującej buty - Przybije je pani do stóp, żeby miała pani lepszą przyczepność ciągnąc wagony. Baba: Przyślę tu mojego adwokata! Al: Z firmy Słonina, Tucznik i syn?

Kto pisał te dialogi?! :) :)

- desjudi - 03-03-2011

jak Budny to tylko i wyłącznie z Tomaszem Knapikiem 8)

- shamar - 03-03-2011

Ale w wersji retro. Te ostatnie tłumaczenia to totalna partanina - spozniane dialogi, niektóre nie tlumaczone wcale.

- Sana - 03-03-2011

Marcy- Ciekawe co by było, gdyby mężczyźni mieli piersi?
Al - Wtedy nie potrzebowalibyśmy kobiet.
Peggy- Al, gdybś miał to co inni mężczyźni nie potrzebowałabym baterii.
Al- Więc to ty ciągle podkradasz baterie od pilota.

Peggy: Al obiecał mi seks za jeden pełny posiłek.
Al: Ale to będzie szybki numerek.
Peggy: Nie, chcę pełne półtorej minuty.

mega serial obśmiewający wszystko i wszystkich :lol:

- Mental - 03-03-2011

Trzymajcie mnie...

Marcy: Nie możesz zabronić kobiecie karmienia piersią! To naturalna czynność.
Al: Sikanie też, ale ja nie robię tego przy ludziach.

Al: Rozrywki jaskiniowców były proste: mężczyzna zabija coś do jedzenia, kobieta gotuje, wielki pterodaktyl goni kobietę, kobieta wpada w błoto... To były czasy!

:) :)

Al: Właśnie wracałem do domu... Bóg jeden wie, po co.

Umarłem.

desjudi napisał(a):jak Budny to tylko i wyłącznie z Tomaszem Knapikiem 8)

Wiadomo. 44 giga, 11 sezonów, już mam :)

- Mental - 04-03-2011

Wczoraj obejrzałem 6 pierwszych odcinków. Al jest dla mnie geniuszem, średnio raz na 5 minut wali takim tekstem, że lecę na łeb :) Odkąd wmówili kobietom, że seks ma być dla nich przyjemnością, dla nas stał się męczarnią. :) :)

Osobna sprawa to sąsiedzi Ala - Marcy i Steve Rhoades. Noż kurna, w życiu nie widziałem ludzi, którzy cierpieliby na tak zaawansowaną cwelicę analną :) Nie jedzą mięsa (tzn. kobieta nie je, bo facet widać chciałbym, ale jest pod pantoflem), nie uznają broni palnej (Al kupuje broń, a oni kupują psa, którego zresztą potem Al zastrzelił :)), uprawiają wspólnie joge, Al proponuje Steve'owi bilard, Steve mówi, że musi to skonsultować żoną - serial jest wybitny, Al szkoli sąsiada i robi z niego faceta :) Jego kumpel z pracy też jest kozak - specjalnie tak ustawił fotel, żeby móc zaglądać klientkom pod spódnice podczas przymiarki obuwia <ok>

[Obrazek: Al_Bundy_Favorite_TV_Character_of_all_ti...72-580.jpg]

- Hitch - 04-03-2011

Mylisz Jeffersona Darcy'ego ze Stevem Rhodesem :)
Jefferson pojawia się w połowie całego serialu.

- desjudi - 04-03-2011

Mental, ty nigdy wcześniej nie widziałeś Bundych?

- Mental - 04-03-2011

Nigdy. Ani jednego odcinka.

- Gal Anonim - 04-03-2011

Gej.

- desjudi - 04-03-2011

nawet w liceum? [przynajmniej w moich czasach był w liceum i dosłownie wszyscy jarali się tym serialem, a nie jakimiś friendsami]

- Hitch - 04-03-2011

Ja, co prawda, byłem w podstawówce podczas dziewiczej emisji na Polsacie, ale wyczekiwałem codziennie godzinami na te 20 minut. Że zacząłem tak naprawdę rozumieć ten serial dużo później, to już inna bajka :)

Mentalu, zmień tego posta o Jeffersonie, bo boli samo patrzenie.

- Mental - 04-03-2011

desjudi napisał(a):nawet w liceum?

Nawet :)

Hitch napisał(a):Mentalu, zmień tego posta o Jeffersonie, bo boli samo patrzenie.

ok

- Hitch - 04-03-2011

Oł maj gad. Przed piątym sezonem Marcy miała na nazwisko też Rhodes :)

- shamar - 04-03-2011

Mental napisał(a):Wczoraj obejrzałem 6 pierwszych odcinków. Al jest dla mnie geniuszem, średnio raz na 5 minut wali takim tekstem, że lecę na łeb :)

Pierwsza seria jest słaba. Dopiero pozniej to sie rozkreca.

Jak mozna było tego nigdy nie widzieć. Przeciez to z 5 razy lecialo. :shock:

- Mental - 05-03-2011

Wątek o Bundych prędzej czy później musi zmienić się w katalog cytatów z Ala. Ja po prostu nie mam siły na tego gościa. Nieprawdopodobny typ.

Marcy Rhoades o Alu: Al jest skąpym, szowinistycznym zaprzeczeniem człowieka.

Albo taka scena. Al wchodzi do sklepu jubilerskiego, żeby kupić żonie prezent na 16 rocznice ślubu. Jakiś facio stoi przy ladzie, Al wpycha się przed niego, a koleś: Ja tu byłem pierwszy!

Teraz się trzymajcie:

Al: Indianie też.

:) :)