Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Jaki plebiscyt? - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26)
+--- Wątek: Jaki plebiscyt? (/Thread-Jaki-plebiscyt--2196)

Strony: 1 2

Jaki plebiscyt? - desjudi - 13-06-2011

zagłosujmy więc :)

RE: Jaki plebiscyt? - BezcelowyAlbatros - 13-06-2011

Próbuję zagłosować, a tu:

Cytat:Nie masz uprawnień, aby przeglądać tę stronę. Możliwe powody takiej sytuacji:

Twoje konto może być zawieszone lub zablokowane.
Możesz nie mieć uprawnień do oglądania tej strony.
Twoje konto może być nieaktywne lub moderowane. (Prześlij ponownie kod aktywacyjny)
Odwiedzono tę stronę wpisując jej adres bezpośrednio w pasek adresu przeglądarki zamiast użyć odpowiedniego formularza lub odnośnika.

RE: Jaki plebiscyt? - simek - 13-06-2011

ja też.

Tak w ogóle to przecież wszyscy dobrze wiedzą, że teraz pora na najlepsze filmy lat 90.

RE: Jaki plebiscyt? - desjudi - 13-06-2011

może już jest ok, zobacz.

Jest ok.

RE: Jaki plebiscyt? - BezcelowyAlbatros - 13-06-2011

U mnie również, dziękuję :)

RE: Jaki plebiscyt? - Lawrence - 13-06-2011

O cholera wygrywają "Najlepsze Filmy z Lat 90tych". Nie uważacie, że trochę ich za dużo powstało? Dlatego też mimo, że Steven Spielberg to mój ulubiony reżyser No.2, a Ridley Scott No.5, zagłosowałem na "filmy Scotta", gdyż będzie łatwiej listę zrobić.

RE: Jaki plebiscyt? - Danus - 13-06-2011

Najlepsze filmy Camerona, to byłby dopiero festiwal epy:P

RE: Jaki plebiscyt? - Azgaroth - 13-06-2011

Ja bym chciał plebiscyt filmografii Miyazakiego, albo szerzej studia Ghibli, albo jeszcze szerzej anime w ogóle, ale obawiam się, że to zbyt niszowe :)

Ludzie - plebiscyt na najlepsze filmy lat 90. to wybór spośród jakichś 746 zajebistych filmów, z których nie widziałem pewnie 216, więc warto zobaczyć jak się taki ranking ułoży. Co wam da plebiscyt ze Scottem w roli głównej? Dowiemy się, czy forumowicze i klubowicze bardziej lubią Blade Runnera, czy Aliena - super.

RE: Jaki plebiscyt? - wujo444 - 13-06-2011

90 to głosujemy na 50, a a top 150? Inaczej jakoś sobie tego nie wyobrażam... :P

RE: Jaki plebiscyt? - Krove - 13-06-2011

zdecydowanie najciekawiej może być ze Spielbergiem

RE: Jaki plebiscyt? - SonnyCrockett - 13-06-2011

Ale marudzą niektórzy, co za różnica czy widziałem wszystkie 746 zajebiste filmy z lat 90. i tak o zwycięstwo powalczy "Gorączka" i "Siedem" :P a wartych odnotowania co najwyżej 100.
Dla mnie najtrudniejsze byłyby lata 80. tam jest z co najmniej 1500 zajebistych filmów i kolejne 1500 których nie widziałem ;)

A Ridley Scott to dla mnie nie wybór tylko pomiędzy "Blade Runnerem" czy "Obcym". Na pudle na pewno byłby "Pojedynek" wysoko także "Czarny deszcz", do tego "Gladiator", "Helikopter w ogniu", "Thelma i Louise", "American Gangster"...wybór jest spory.

RE: Jaki plebiscyt? - Lawrence - 13-06-2011

(13-06-2011, 16:31)SonnyCrockett napisał(a): Ale marudzą niektórzy, co za różnica czy widziałem wszystkie 746 zajebiste filmy z lat 90. i tak o zwycięstwo powalczy "Gorączka" i "Siedem" :P

A "Jurrasic Park" to co? "Terminator 2"? "Forrest Gump", "Schindler's List", "Saving Private Ryan" itd. Oj, będzie z czego wybierać.

RE: Jaki plebiscyt? - Albertino - 13-06-2011

byle nie 20 tytułów, bo zwariuję jak będę musiał wybrać :P 50 albo przynajmniej 30.

Dołączam się do prośby o większą ilość typów. Nie chodzi nawet o to, że trudno będzie wybrać 20 najlepszych, ale o to, że zmarnuje się tyle świetnych tytułów, które ludzie dawaliby na miejscach 21-30(50).

RE: Jaki plebiscyt? - desjudi - 13-06-2011

wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że ocenimy lata 90. i jeśli tak się stanie, to na pewno będziemy głosowali na co najmniej 20 tytułów - i myślę, że ilość tytułów to nie sprawi nikomu kłopotu. kwestia stworzenia odpowiedniego formularza (forumowy spec od plebiscytowej technicznej strony, nieoceniony piXi, dostał znak, zobaczymy co będzie)

RE: Jaki plebiscyt? - Corn - 13-06-2011

Powinno być 90 najlepszych filmów lat 90tych. Czemu tak? A bo tak fajnie ;]

RE: Jaki plebiscyt? - Perfik - 13-06-2011

Rozumiem, że skoro to plebiscyt na najlepszy film lat 90. to odpada rok 2000... Trochę dziwnie jak zostanie taka jednoroczna luka między plebiscytami.

RE: Jaki plebiscyt? - Albertino - 13-06-2011

przypuszczam, że te lata "dziewięćdziesiąte" to będą 91-00 jednak, bo jeśli nie to będę mógł napisać: "a nie mówiłem żeby nie robić poprzedniego plebiscytu z lat 2001-2010, tylko 2000-2009?"