![]() |
|
Lejdis - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy polskie (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-polskie--13) +--- Wątek: Lejdis (/Thread-Lejdis--232) |
Lejdis - Mental - 30-01-2008 wielkimi krokami zbliża sie najgorszy polski film, jaki kiedykolwiek widziałem, a już na pewno najbardziej nastolatkowo-walentynkowy. na premierę sie nie wybieram, ale film obejrzę, żeby go zjechać niemiłosiernie. zwiastuny, kolorki, wywiady z bohaterkami w Vivie i Gali, wszystko sugeruje rozrywkę, która swoim trendy luzackim stylem i młodzieżowymi dialogami przebije jakże cool-odlotowy Testosteron. tak wiec niech ten topic stanie sie przedsmakiem tego, co zrobię z Lejdis, gdy tylko trafi on w moje ręce. - Mierzwiak - 30-01-2008 Nie. Tego co MY zrobimy z Lejdis, mój drogi. Z Testosteronu dowiedzieliśmy się, że wszystkie kobiety to kurwy. Myślisz Mental że polscy Uwe Bollowie nas zaskoczą, czy pójdą na łatwiznę i jedna z bohaterek powie: "Wszyscy faceci to chuje"? Jak na razie Lejdis ma u mnie 1. miejsce w kategorii "Najgorsze teasery/zwiastuny ever". PS. A to obowiązkowa strona dla fanów http://www.lejdis.blog.onet.pl :twisted: PS2. I jeszcze rzygogenny plakat:
- Mental - 30-01-2008 nie wiem, co powie jedna z bohaterek, wiem natomiast, czego nie powie - nie powie niczego, co mogłoby kogokolwiek w jakikolwiek sposób urazić/zaboleć. walentynkowe komedie dla nastolatków operują schematem: "Kobiety to kurwy hahahaha, ale masz duże jaja hahahaha, ale mi się chce siusiu hahahaha, ale mi cycek oklapł hahahaha..." - Mierzwiak - 30-01-2008 lejdis.pl napisał(a):Komedię reżyseruje Tomasz Konecki ( âPół serioâ, âCiałoâ, âTango z aniołemâ, âTestosteronâ). - Dla mnie ten projekt jest równie uniwersalny jak âTestosteronâ â mówi Tomasz Konecki. - Jestem przekonany ,że męska i żeńska część widowni będą się śmiały równie głośno, choć w różnych momentach, a wybuchom śmiechu towarzyszyć będą momenty wzruszenia. Na próbach uświadomiłem sobie jak olbrzymim atutem tego projektu jest jego obsada. Każdy chciałby zostać przyjacielem filmowych Lejdis i na pewno nikt nie chciałby zostać ich wrogiem, bo⌠zemsta lepiej smakuje na zimno! A zemsta Lejdis tym bardziej!...:lol: lejdis.pl napisał(a):âTestosteronâ był sukcesem 2007 roku â miał niemal 1,4 mln widzów, a teksty z filmu na stałe weszły do języka potocznego.Ciekawe które teksty... lejdis.pl napisał(a):Bohaterki filmu - podobnie jak bohaterki największych amerykańskich hitów âSeks w wielkim mieścieâ, âGotowe na wszystkoâ - to kobiety żyjące w dużym mieścieNo, Wisteria Lane z Gotowych na wszystko to takie wielkie miasto :lol: - simek - 30-01-2008 Nie masz żadnej nadziei, że film będzie znośny? Kobitki sobie pogadają, powiedzą dwa śmieszne(i sto nieśmiesznych) żarciki i będzie miło? Oczywiście efekt będzie podobny, a nawet gorszy niż gdyby zaprosić własne koleżanki na ciastko, no ale może niektórzy to lubią. W Testosteronie dialogi nie należą do najgorszych słyszanych przeze mnie w kinie w ogóle, ba, są nawet całkiem niezłe jak na polski film. W tym problem, że Testosteron to obraza słowa film. Bo nakręcić kilku kolesi gadających przy stole o laskach, to to jeszcze nie jest film według mnie. - Mental - 30-01-2008 Tomasz_Konecki napisał(a):Każdy chciałby zostać przyjacielem filmowych Lejdis i na pewno nikt nie chciałby zostać ich wrogiem, bo⌠zemsta lepiej smakuje na zimno! A zemsta Lejdis tym bardziej!... dorosły facet, a teksty niczym ze zlotu nastolatków na koncercie Tokio Hotel. - Negrin - 30-01-2008 Mental napisał(a):walentynkowe komedie dla nastolatkówJa wiem, że u Ciebie powyższe tak naprawdę nic nie znaczy, ale chyba warto nadmienić, że z targetem tego konkretnego filmu to strzeliłeś tak z piętnaście lat za nisko. - Mental - 30-01-2008 nie chodzi o wiek. Hostel też jest dla dorosłych. a powyższe tak naprawdę wiele znaczy. wolę zrobić sobie powtórkę z Katynia niż po raz drugi zaprzyjaźniać się z jakże sympatycznymi i dowcipnymi bohaterami Testosteronu. - Negrin - 30-01-2008 Ale "Hostel" ma dużo fajnej krwi i w ogóle jest fajny. Nie jest targetowany na odnoszące sukcesy zawodowe thirtysomethings z dużych miast. - dj.grzechu - 30-01-2008 Kiedy byłem na "Złotym kompasie" i "Jestem legendą" dostałem uraczony trzema trailerami = scenkami z filmu przed każdym filmem (a więc w sumie sześcioma). Chyba na każdym bohaterka opowiadała, że była w zoo i widziała, jak nietoperz sam sobie robi loda. I uznała, że znajdzie sobie faceta, który ma podobną umiejętnośc. Bardzo ambitne... Jeśli "Testosteron" przedstawiał taki sam poziom, to cieszę się, że nie obejrzałem go. Ale do kina byc może pójdę, bo znajoma mojej siostry chce iśc - próbuje nas namówic, żebyśmy się wybrali z nią. - Mierzwiak - 30-01-2008 dj, jeśli zafundują ci seans, idź. Sam chętnie bym poszedł, po seansie ostentacyjnie wygłosiłbym jakiś niecenzuralny komentarz na temat filmu. - dj.grzechu - 30-01-2008 Heh, tak dobrze to nie ma. Sam musiałbym zapłacic za seans, bo gdyby ktoś zapłacił za mnie w kinie, to nawet na film Uwe'a Bolla bym poszedł (OK., trochę przesadziłem). - Strummer - 30-01-2008 Konecki się stacza. Zrobił niezłe "Pół Serio", słabe "Ciało", srogo dodupny "Testosteron" i teraz wziął się za takie gówno. Szkoda. - nowak - 30-01-2008 Ciało było całkiem dobre jak na polski film-trochę sie pośmiałem. - Mierzwiak - 30-01-2008 Mnie też się Ciało podobało, dlatego z gigantycznym zdziwieniem powitałem najpierw absurdalnie durny serial "Tango z aniołem" napisany przez "PL Bollów", a potem padakę pt. Testosteron. - Artemis - 31-01-2008 ej, testosteronu nie ogladalam, ale przeciez recenzji nie mial tragicznych - vide tekst duxa ;). mental, czy ty widziales jakakolwiek z ekranizacji grocholi tudziez jakies inne "dlaczego nie", "ja wam pokaze" czy "zaraz wam przypier*ole"? :P - Mental - 31-01-2008 zaraz wam przypierdole nie widzialem, a przyznam, ze chetnie bym zobaczyl :) - Sana - 31-01-2008 Mierzwiak napisał(a):po seansie ostentacyjnie wygłosiłbym jakiś niecenzuralny komentarz na temat filmu. pomyśl jakie miałbyś "wyjście", gdybyś ostentacyjnie ulotnił się w trakcie :lol: - Snappik - 31-01-2008 Mi się tam Testosteron podobał. Był taki swojski, fajnie było zobaczyć Adamczyka i Szyca w nieco innych rolach. Natomiast "Lejdis" ma u mnie minusa na starcie za to, że w ogóle powstał metodą "To się spodobało, więc nakręćmy coś jeszcze". Przyznam, że zwiastuny są denne, klipy nieśmieszne, a całość zalatuje oczojebnymi kolorkami. - Eorath - 31-01-2008 A ja pójdę, bo lubię styl pisania osób, które stworzyły dialogi do filmu i sądzę, że będę się całkiem dobrze bawić. P.S. Testosteron mi się nie podobał :P |