![]() |
|
Szczęki / Jaws - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Kino domowe (https://forumkmf.pl/Forum-Kino-domowe--43) +--- Dział: Wydania Blu-ray/dvd (https://forumkmf.pl/Forum-Wydania-Blu-ray-dvd--45) +--- Wątek: Szczęki / Jaws (/Thread-Szcz%C4%99ki-Jaws--2871) Strony:
1
2
|
Szczęki / Jaws - Gieferg - 28-09-2012 Kolejna z tegorocznych premier klasyki na blu-ray. BD vs DVD Z tego co mi wiadomo również w Polsce powinno wyjść w steelbooku: ![]() Zestaw dodatków wygląda na zbliżony do tego z rocznicowego wydania DVD, transfer prezentuje się na screenach bardzo dobrze, zobaczymy jak to będzie w akcji, tak czy inaczej jeden z moich tegorocznych "must have". RE: Szczęki / Jaws - wujo444 - 28-09-2012 Będziesz tak trzepać dla każdego osobny temat? Nie lepiej zebrać w "Premiery BD"? RE: Szczęki / Jaws - slepy51 - 28-09-2012 W Polsce będzie steelbook i digibook. Ogólnie fajny temat, bardzo lubię ;) Trochę mam różnych wydań i rzeczy związanych z filmem: ![]() Fota kolekcji przed Blu updejtem - doszedł steel z UK i zwykłe wydanko BD, ponadto dwie książki (pierwsze wydanie ze Stanów z '74 i pierwsze wydanie z UK), nowelizacja "Jaws 2" autorstwa Hanka Searlsa. Podsumowując całość: - BD steelbook z UK; - BD z UK, wydanko normalne w kartoniku; - VHS ITI; - DVD 30th Anniversary Collector's Edition: ![]() - DVD digi, wydanko PL; - DVD "Jaws The Inside Story" - filmik making of wydany w UK; - ost Jaws Anniversary Collector's Edition; - ost Jaws Music From The Original Motion Picture Soundtrack - książki Benchleya - wydanka Amber, Rolpol (oba PL), pierwsze 2 wydania z USA i UK (twarda oprawa), "The Jaws Log" (twarda oprawa). Ponadto 4 wydania zbiorcze pozostałych części (DVD), wydanko dwójki z Claudii ;) wspomniana nowelizacja, dwa plakaty części pierwszej (reprodukcje oryginalnego i polskiego) plus kilka koszulek ;) Aha, w kinie też byłem dwa razy z okazji premiery Blu w UK: ![]() ![]() :) Transfer BD oczywiście rewelacyjny, obraz kapitalny, dźwięk również, film arcydzieło totalne, no ale to wiadomo. Czekam na zamówione "Jaws: Memories from Martha's Vineyard", planuję oczywiście także zakup obu polskich wydań BD ;) RE: Szczęki / Jaws - Gieferg - 28-09-2012 This is madness :) U mnie póki co tylko digipack z wydankiem rocznicowym jedynki, zastanawiam się czy się go pozbywać przy okazji upgrejdu, czy może sobie zostawić na pamiątkę. Co do sequeli - tylko dwójka nadaje się do czegokolwiek, zaopatrzyłem się więc swego czasu w angielskie wydanie (jednopłytówka, ale z całkiem niezłym zestawem dodatków). Co do blu-ray - digibooków nie lubię, więc zapoluję na steela. (28-09-2012, 18:28)wujo444 napisał(a): Będziesz tak trzepać dla każdego osobny temat? Owszem, osobny temat dla każdego filmu (ewentualnie serii), taka idea tego działu. RE: Szczęki / Jaws - slepy51 - 28-09-2012 Cytat:Zestaw dodatków wygląda na zbliżony do tego z rocznicowego wydania DVD Niby zbliżony, ale dla Jaws-gików dali super dokument making of "The Shark Is Still Working" no i "Jaws: The Restoration", czyli dokument o odnawianiu filmu z okazji Blu premiery. Ogólnie bomba i super wydanie, polecam wszystkim :) RE: Szczęki / Jaws - Gieferg - 28-09-2012 Cytat:wydanko dwójki z Claudii ;) Z ciekawości, jaki lektor czyta? EDIT: poniżej był post Mefisto absolutnie nie na temat, więc wyleciał w niebyt. EDIT2: nawet dwa posty. RE: Szczęki / Jaws - slepy51 - 28-09-2012 Janusz Kozioł. RE: Szczęki / Jaws - Danus - 28-09-2012 I w dodatku podstępem odebrał mi moderkę tego nierozbudowanego działu:) RE: Szczęki / Jaws - simek - 29-09-2012 Szczęki to chyba film z największą liczbą dodatków, dokumentów o tworzeniu filmu, slepy51 - masz szczęście, że akurat to jest Twój ulubiony film i masz co kupować, ja do swojego ulubionego Barry'ego Lyndona nie spotkałem się z żadnym dodatkiem oprócz theatrical trailer, no, może jeszcze jakąś książkę by się dało znaleźć, ale ogólnie to niesprawiedliwe, że niektóre filmy mają masę dodatków, a inne zero :/ RE: Szczęki / Jaws - slepy51 - 04-10-2012 ![]() ![]() :) RE: Szczęki / Jaws - slepy51 - 29-10-2012 ![]() Mała rzecz, a cieszy ;) RE: Szczęki / Jaws - military - 29-10-2012 Polscy marketingowcy przegrywają w przedbiegach. Tutaj się nie szczypią - MOST COLOSSAL SEQUEL IN MOVIE HISTORY!!!11 :) RE: Szczęki / Jaws - slepy51 - 29-10-2012 Obecnie brzmi to może i śmiesznie, ale biorąc poprawkę na rok produkcji było to zgodne z prawdą - przy blisko 30 milionowym budżecie był to najdroższy film wyprodukowany przez Universal i jeden z najdroższych w ogóle ;) RE: Szczęki / Jaws - slepy51 - 08-11-2012 Mały update kolekcji "Jaws" o kilka "nowych" staroci: ![]() ![]() i PL digibooka: ![]() ;) RE: Szczęki / Jaws - slepy51 - 10-11-2012 ![]() ![]() :) RE: Szczęki / Jaws - Gieferg - 10-11-2012 A mi tam wystarczy w zupełności BD w steelbooku :) Nawet 2DVD digi mam zamiar się pozbyć, nie przyda ci się jeszcze jeden egzemplarz? ;) RE: Szczęki / Jaws - slepy51 - 10-11-2012 Nie, dzięki, digi już mam a jeden egzemplarz mi w zupełności wystarczy ;) RE: Szczęki / Jaws - Mierzwiak - 10-11-2012 Notujesz może swoje wydatki na filmy? Bardzo ciekawi mnie ile wydałeś już na same Szczęki :) Wydanko z albumem super, ile stron ma ta kniga? RE: Szczęki / Jaws - slepy51 - 10-11-2012 To jest drugie wydanie, rozszerzone o jakies wiksy, których nie było wcześniej, łącznie 312 stron najlepszej książki typu 'making of' jaką kiedykolwiek wydano ;) Wydatków nie notuję, raczej wolałbym nie wiedzieć, ile na to wszystko kasy idzie, chociaż na te ostatnie 'szczękowe' rzeczy poszło coś koło 150 funtów (Blu-raye, książki itp.), czyli w sumie nie tak duzo jakby się mogło wydawać. RE: Szczęki / Jaws - zombie_sidekick - 13-11-2012 slepy51, wariacie...! :) Gratulacje, świetnie poznać kogoś, kto naprawdę KOCHA jakiś film bądź daną serię. Powodzenia w kolekcjonowaniu! Kto wie, może kiedyś doczekasz się modelu Bruce'a w skali 1:1 :) |