Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Thor: The Dark World (2013) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Thor: The Dark World (2013) (/Thread-Thor-The-Dark-World-2013--2909)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Thor: The Dark World (2013) - Bogdan - 13-10-2012

[Obrazek: Thor-2-Dark-World-Logo.jpeg]

Jest temat poświęcony trzeciej części Iron-Mana, więc czemu by nie założyć również wątku o kontynuacji Thora, tym bardziej, że pojawił się właśnie opis fabuły:

"Thor: The Dark World" to kontynuacja przygód Thora, który nie ustaje w walce o ocalenie Ziemi i pozostałych Dziewięciu Królestw przez tajemniczym wrogiem, starszym nawet niż wszechświat. Po wydarzeniach z "Thora" oraz "Avengers", bohater próbuje zaprowadzić porządek w kosmosie, ale starożytna rasa, dowodzona przez mściwego Malekitha powraca, by zepchnąć wszechświat w ciemność. Stając do walki z wrogiem, któremu nie może dać rady nawet Asgard pod wodzą Odyna, Thor musi udać się na niebezpieczną wyprawę, podczas której ponownie zjednoczy siły z Jane Foster i poświęci wszystko, by ratować nas wszystkich.

"Wróg starszy niż wszechświat" brzmi dosyć tandetnie, ale w sumie nie jakoś gorzej od pierwszej części, którą nadal uważam za film dość przeciętny. W sequelu mamy podobno ujrzeć wszystkie dziewięć światów, mam nadzieję że mają na nie lepszą koncepcję niż na nieco plastikowy Asgard. Liczę, że Hemsworth znów rozsadzi ekran charyzmą.

Dorzucę jeszcze zdjęcie z planu:

[Obrazek: thor-bourne11.jpg]

Mimo wszystko czekam, tak jak i na pozostałe nadchodzące filmy Marvela.

RE: Thor: The Dark World - SonnyCrockett - 24-10-2012

SPOILERY o fabule:

RE: Thor: The Dark World - raven.second - 14-11-2012

http://splashpage.mtv.com/2012/11/14/thor-set-photos-dark-elves/

Rzut oka na mroczne elfy... które według mnie wyglądają jakby uciekły z planu Hellboya.

RE: Thor: The Dark World - Bogdan - 14-11-2012

jakby nie członek ekipy filmowej to bym pomyślał że to jakieś figurki rozstawione na makiecie.

RE: Thor: The Dark World - Szaman - 17-04-2013

Pierwszy zwiastun ma 1 minutę i 41 sekund, a zadebiutuje prawdopodobnie wraz z Iron Manem 3.

RE: Thor: The Dark World - Mierzwiak - 19-04-2013

[Obrazek: thorthedarkworldposter1.jpg]

RE: Thor: The Dark World - Huntersky - 19-04-2013

Nawet spoko, wygląda jak porządny fan art z deviantArta. :) Ładne kolory.

RE: Thor: The Dark World - Szaman - 19-04-2013

Jak dla mnie ok, mogło być gorzej a coś się przynajmniej na tym plakacie dzieje.

RE: Thor: The Dark World - nawrocki - 19-04-2013

Faktycznie, dzieje się. Aż musiałem zmrużyć oczy.

RE: Thor: The Dark World - Pitero - 19-04-2013

Kurczę, ten plakat jest dobry! :)

RE: Thor: The Dark World - Mefisto - 20-04-2013

tylko czcionka po chuju

RE: Thor: The Dark World - Juby - 20-04-2013

Nie podoba mi się w ogóle (jest gorszy chyba od wszystkich plakatów poprzedniej części). Thor stoi, nic w tle, tylko wszędzie lata śnieg, błyskawice, i jakieś gówno. Bije od tego photoshpem na kilometr.

RE: Thor: The Dark World - Mierzwiak - 20-04-2013

(19-04-2013, 22:30)Pitero napisał(a): Kurczę, ten plakat jest dobry! :)
Nie jest. To mógłby być plakat pierwszego, jedenastego albo i czterdziestego filmu z cyklu "Thor". Co nam mówi nowego w porównaniu z pierwszym filmem? NIC.

RE: Thor: The Dark World - Juby - 20-04-2013

W końcu jakiś głos rozsądku i negatywna opinia o tym żałosnym plakacie (a już się obawiałem, że skoro powstrzymałeś się od komentarza przy wklejaniu postera, tak jak i innymi ci się podoba). Uff...

RE: Thor: The Dark World - Mierzwiak - 20-04-2013

Ma ładne kolory. I jest poprawny technicznie. Nie powiem, że mi się podoba, ale też nie napiszę, że mi się nie podoba. To plakat, bez którego moglibyśmy się obyć, który nic nie wnosi.

RE: Thor: The Dark World - Bogdan - 22-04-2013

[Obrazek: 49822.9.jpg]

Jutro trejla.

RE: Thor: The Dark World - Gal Anonim - 22-04-2013

- Anakin?
- Nope, just Thor Testa. Heh heh.

RE: Thor: The Dark World - EL-Kal - 22-04-2013

I w pytę. Idąc za Militarym, uważam za siłę pierwszego Thora tę prostotę, klasyczną, bajkową opowiastkę fish out of the water. I tutaj co się szykuje? Podobnie, tylko z perspektywy Jane. I dochodzą wątki szekspirowskie iście: rodzina nie akceptuje dziewczyny księcia, a ponoć relacje Thora i Lokiego ulegną zmianie.

Czekam bardzo. Nie sądziłem, że kiedykolwiek będę dawał zielone światło serii filmów o Thorze, ale po pierwszym filmie i "Avengers" kocham gościa.

RE: Thor: The Dark World - desjudi - 23-04-2013

Nie podobał mi się pierwszy Thor, założę się, że nie będzie podobał mi się drugi ;)

RE: Thor: The Dark World - Juby - 23-04-2013

Zapowiada się lepiej od Iron Mana 3. Dobry trailer, zdecydowanie największy "must see" z filmów mających premierę po wakacjach w tym roku.