Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
World War Z(reż. Marc Forster) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: World War Z(reż. Marc Forster) (/Thread-World-War-Z-re%C5%BC-Marc-Forster--2967)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

World War Z(reż. Marc Forster) - Danus - 18-11-2012

Na początek kilka suchych faktów na temat produkcji:
Film jest adaptacją powieści Max Brooksa pod tytułem "World War Z: An Oral History of the Zombie War". Reżyseruje Marc Forster, któremu udało się zebrać w obsadzie takie nazwiska jak Brad Pitt, Matthew Fox, Mireille Enos, David Morse.
Jak na razie wypuszczono bardzo minimalistyczny plakat:
[Obrazek: 7499312.2.jpg]
Oraz co tu dużo mówić trailer, który jak na razie czochra mosznę:)

I to niestety ostatnie dobre wiadomości na temat produkcji, gdyż uwaga, zważywszy na to, ze za scenariusz odpowiada Damon Lindelof i znając problemy z dokończeniem filmu, to jest wielka obawa, być może wyjdzie kupa.
Jest kilka przesłanek jak na przykład zwiastun, co do wyglądu filmu, co pozwala mieć nadzieję na ciekawy materiał. Przedstawienie zombiaków niczym fali tsunami przewalającej się po lądzie. To chyba też pierwszy film w którym epidemię truposzów przedstawiono niczym ogólnoświatową inwazję na ludzkość. Uwielbiam tego typu filmy, więc czekam z niecierpliwością, ale też z pewnymi obawami.

RE: World War Z(reż. Marc Forster) - nawrocki - 18-11-2012

Sam film może być albo koszmarną wpadką, o której wszyscy związani z nią ludzie będą chcieli szybko zapomnieć, albo powiewem świeżości w skostniałym od lat gatunku i jednym z najlepszych jego przedstawicieli. Ciągłe dokrętki na planie i przepisywanie skryptu przez LindeLOLa wskazują raczej na to pierwsze, ale tak czy inaczej - czekam i to z niecierpliwością.

RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Predator895 - 18-11-2012

Już sam wyraz twarzy Pitta w pierwszym zwiastunie krzyczy "Boż w co ja się wpakowałem ;/". To i ten patałach na miejscu scenarzysty, który partoli ostatnio każdy scenariusz sprawia że kompletnie nie zależy mi na tym filmie. Odstawiony na półke >> tylko do seansu domowego :P

RE: World War Z(reż. Marc Forster) - simek - 18-11-2012

http://www.filmweb.pl/news/ŻE+CO+Brad+Pitt+ZNÓW+na+planie+%22World+War+Z%22-90773

:D :D :D ciekawe, czy Pittowi dorabiają włosy na każdą dokrętkę, czy może musi mieć taką samą fryzurę do premiery filmu?

RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Szaman - 23-03-2013

Nowy zwiastun

RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Lawrence - 23-03-2013

Sceptycyzm dalej jest, ale wygląda to lepiej niż w pierwszy trailer.

RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Craven - 23-03-2013

Aż szkoda ogromnej ilości pracy włożonej w ten film. CGI jest fantastyczne, można sobie kilka razy oglądać scenki i śledzić pojedyncze ludziki, jak pracowicie je wygenerowano, plus szereg świetnych kadrów, szczególnie z udziałem helikoptera.

Niestety te fale powodziowe ludzików, zombiaki włażące na siebie i formujące piętrzące się pagóry są nie do utrzymania nawet przez najsilniejsze zawieszenie niewiary. Fotorealizm nie pomoże, jeśli oglądamy coś w co po prostu nie można uwierzyć.

No nie wiem, nadal nie mogę pozbyć się głupiego skojarzenia ze starą reklamą Play Station.

RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Lawrence - 23-03-2013

Reklama Play Station?

RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Mefisto - 23-03-2013

trailer już niedostępny :(

Tutaj działa

RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Danus - 23-03-2013

Trailer znakomity, jeszcze lepszy niż pierwszy. Czekam z niecierpliwością, bo to coś świeżego w temacie zombiaków.

(23-03-2013, 21:37)Danus napisał(a): to coś świeżego w temacie zombiaków.

Da faq?!

A co nie?

Nie. Nic świeżego w temacie nie widzę.

Pokaż mi drugi taki film, w którym zombie przedstawiono w ten sposób. Pokaż mi film w którym epidemia zombie jest przedstawiona jako monumentalna inwazja trupów na ludzkość. Próżno szukać obrazów w którym zombie to superszybkie bestie zachowujące się niczym mrówki, co widać na trailerze.

Szybko biegające zombiaki to nic nowego, co najmniej od 28 days later ten wariant jest dość standardowy. A że więcej-więcej, to trudno nazwać to świeżością. To po prostu więcej-więcej.

Zombie czy to w wersji wolnej czy szybkiej zawsze stanowiły największe zagrożenie atakując masą. Po prostu nikt jeszcze nie wydał na film o nich 170 mln$ i nie oferował błyskotek na taką skalę, stąd wrażenie nowości.

RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Gwahlur - 24-03-2013

(23-03-2013, 15:54)Craven napisał(a): formujące piętrzące się pagóry są nie do utrzymania nawet przez najsilniejsze zawieszenie niewiary. Fotorealizm nie pomoże, jeśli oglądamy coś w co po prostu nie można uwierzyć

Dlaczego nie jesteś w stanie uwierzyć, że dynamiczne zombie zachowujące sie jak oszalałe, są w stanie zadeptywać sie i wchodzić jedno na drugie?