![]() |
|
The Counselor (2013) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Ridleya Scotta (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Ridleya-Scotta--62) +---- Wątek: The Counselor (2013) (/Thread-The-Counselor-2013--3313) |
The Counselor (2013) - nawrocki - 25-06-2013 ![]() Nowy film Ridleya Scotta, do którego scenariusz spłodził sam Cormac McCarthy. Jest to pierwszy napisany przez niego scenariusz do filmu kinowego (na koncie ma jeszcze telewizyjne "Sunset Limited"). Krótko o fabule: Cieszący się powszechnym szacunkiem prawnik ze wszystkich sił stara się wyplątać z narkotykowego biznesu, który miał być dla niego krótką przygodą. W roli tytułowej Michael Fassbender, partnerować będą mu Brad Pitt, Javier Bardem, Penelope Cruz i Cameron Diaz. Teaser: Krótko: czekam. Jako fan McCarthy'ego, Fassbendera i Scotta. Ten film to dla tego ostatniego szansa na rehabilitację po mega-rozczarowującym "Prometeuszu". Widzę tutaj potencjał na jego najlepsze dziełko od lat. Premiera na świecie 25 października, do Polski zaś Counselor zawita 15 listopada. RE: The Counselor (2013) - Bibliomisiek - 26-06-2013 Podpinam cały artykuł, bo poza teaserem zdjęcia są jeszcze. RE: The Counselor (2013) - Predator895 - 26-06-2013 Zdjęcia wycięte z trailera więc wiesz
RE: The Counselor (2013) - Lawrence - 26-06-2013 Za krótkie, aby cokolwiek oceniać, nie wspominając, że sam Sir Ridley Scott jest u mnie mocno podpadnięty i ciężko mu będzie znowu wpaść w moje łaski. RE: The Counselor (2013) - Pitero - 26-06-2013 Najbardziej wyczekiwany tytuł, czuję, hit, kolejną znakomitą rolę Fassbendera (no i ten drugi plan!), niebanalną, nieprzeciętną historię i powrót Scotta do formy za czasów "Gladiatora". RE: The Counselor (2013) - Danus - 26-06-2013 (26-06-2013, 14:49)Pitero napisał(a): Najbardziej wyczekiwany tytuł, czuję, hit, kolejną znakomitą rolę Fassbendera (no i ten drugi plan!), niebanalną, nieprzeciętną historię i powrót Scotta do formy za czasów "Gladiatora".Chyba z czasów American Gangster ![]() RE: The Counselor (2013) - Albertino - 26-06-2013 Ridley teraz będzie kręcił na tej cholernej cyfrówce? Nie wyjdzie mu to na dobre - jeśli facet, którego znakiem firmowym są śliczne zdjęcia za grube miliony zrobił się leniwy i kręci w ten sposób, to obawiam się, że niewiele mu już zostanie do zaoferowania w jego przyszłych projektach. Przynajmniej tutaj nie jest to takie ważne, bo nie sądzę by był to film nastawiony na spektakl, ale obawiam się, że jeśli nie da Wolskiemu kopa, to może być jak ze Streitenfeldem. Zresztą Ridley już od dość dawna nie zrobił filmu, który powodowałby (pod względem wizualnym) opad szczeny - zdaje się, że ostatnio w 2005 roku. RE: The Counselor (2013) - Lawrence - 26-06-2013 Ale dobra wiadomość jest taka, że Streitenfeld nie komponuje do tego filmu muzyki. Chociaż znowu wybrał jakiegoś Noname'a. RE: The Counselor (2013) - simek - 26-06-2013 Jak dla mnie teaser bardzo dobry - wygląda dokładnie tak jak tego oczekiwałem. RE: The Counselor (2013) - hanys - 28-06-2013
RE: The Counselor (2013) - nawrocki - 28-06-2013 BTW, teaser widziałem już chyba ze 20 razy i za każdym podoba mi się bardziej. RE: The Counselor (2013) - military - 28-06-2013 (28-06-2013, 14:45)nawrocki napisał(a): teaser widziałem już chyba ze 20 razy i za każdym podoba mi się bardziej. Prometeusz. RE: The Counselor (2013) - PropJoe - 28-06-2013 No właśnie. Niby tam głównym problemem był scenariusz, który tutaj wydaje się jednym z najsilniejszych atutów. Ale Prometeusz pokazał też, że Scott kompletnie stracił kontakt z rzeczywistością i umiejętność krytycznego spojrzenia na swoją pracę. Więc teoretycznie może spieprzyć nawet zajebisty skrypt i nawet się nie zorientować. Ale teaser rzeczywiście spoko. Liczę głównie na Fassbendera i Pitta. I staram się nie jarać za bardzo. RE: The Counselor (2013) - nawrocki - 28-06-2013 Nie wierzę, żeby ten film skończył jak Prometeusz. Już samo to, że za scenariusz odpowiada McCarthy. RE: The Counselor (2013) - simek - 28-06-2013 Ja tam nie liczę na żadne arcydzieło, ale na prosty, konkretny, brutalny, świetnie zagrany i sfotografowany film o nielegalnych biznesach. RE: The Counselor (2013) - Snappik - 28-06-2013 Ostatnio widziałem "Good Year" Ridleya i z przykrością stwierdzam, że kręci on za dużo "zbędnych" filmów, takich, które można śmiało skipnąć w jego filmografii. Ale to wygląda akurat dobrze. RE: The Counselor (2013) - SonnyCrockett - 28-06-2013 Fakt że Scott kręci filmy z różnych gatunków to chyba nieodpowiedni zarzut jeżeli są dobre, a "Dobry rok" to dobra komedia, może bez rewelacji ale solidna. Ma to chociaż jakiś urok w przeciwieństwie do bezjajecznych "W sieci kłamstw" i "Robin Hooda"
RE: The Counselor (2013) - Pan_Samochodzik - 30-06-2013 I ja dodam swoje dwa grosze do dyskusji. Biorąc pod uwagę 3 elementy: nazwisko reżysera, nazwisko scenarzysty i nazwiska aktorów, to nie może się skończyć inaczej, niż jednym z najlepszych obrazów roku! Moim drugim faworytem jest Twelve Years a Slave, również z Fassbenderem w roli głównej. Teaser jest naprawdę świetny, i nie pozostaje nic innego, jak tylko czekać do 25 listopada i mam nadzieję, że skończy się podobnie, jak w przypadku No Country for Old Men
RE: The Counselor (2013) - nawrocki - 01-07-2013 Cytat:mam nadzieję, że skończy się podobnie, jak w przypadku No Country for Old MenJeżeli ten film będzie chociaż w połowie tak dobry, jak dziełko Coenów, to Scott w pełni zrehabilituje się w moich oczach za wtopę sprzed roku. Ostatnio czytałem opinie ludzi, którzy zapoznali się ze wczesną wersję scenariusza, która hulała po sieci i są bardzo entuzjastyczne. Jedyne, co mnie nieco niepokoi to fakt, że ponoć najlepsza postać ze skryptu przypadła w udziale Diaz... RE: The Counselor (2013) - Pan_Samochodzik - 02-07-2013 To, że najciekawszą postać może zagrać Diaz, to wcale nie spisuje ten film na straty. Może ta rola będzie dla niej taką odskocznią jak chociażby dla S. Bullock The Blind Side? Mam nadzieję, że tak, bo chociaż nie jestem jej fanem, to uważam, iż mimo wszystko Diaz ma w sobie potencjał, którego do tej pory nie pokazała. |