![]() |
|
True Detective [HBO] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: True Detective [HBO] (/Thread-True-Detective-HBO--3402) |
True Detective [HBO] - Mental - 10-09-2013 Nowa produkcja od HBO, które ostatnio słabuje serialowo. Dwóch detektywów na tropie seryjniaka, polującego na bezbronne dzierlatki na bagnach i równinnych Luizjany. Z nieoficjalnych źródeł wiadomo - uwaga, dowcip zrozumiały tylko dla wtajemniczonych - że poszukiwanym zboczkiem ma być Polak, niejaki Losami Rusty'ego Cohle'a (McConaughey) i Martina Harta (Harrelson) będziemy się przejmować przez 8 odcinków - na tyle epizodów rozłożono bowiem tę mroczną, dwutorową opowieść. Napisałem "dwutorową" nie dlatego, że chciałem błysnąć elokwencją, ale dlatego, że fabuła rzeczywiście będzie biegła dwoma torami: polowanie na zwyrola w XX wieku ma przeplatać się z zeznaniami detektywów z roku 2012 roku, kiedy śledztwo zostaje wznowione (widać sporo syfu pozostawionego przez Katrinę). To na tyle. Nie ukrywam, że jestem bardzo podekscytowany perspektywą obejrzenia "True Detektywa". RE: True Detective [HBO] - simek - 10-09-2013 Nie wiedziałem, że to ma być mini series, a nie sezonowy serial. To dobrze, bo taki metraż zawsze wychodzi HBO na dobre, ciężej to spartaczyć - jest konkret historia i opowiadamy ją w parę godzin, a nie żadne wymyślanie co by tu pokazać w kolejnym sezonie póki jeszcze jest widownia, albo z drugiej strony urywanie fabuły bo na następny sezon nie ma popytu. Trailer miodzio. RE: True Detective [HBO] - hanys - 10-09-2013 Ale to nie ma być znowu takie mini-series tylko raczej coś na kształt AHS. Jak serial będzie zbierał dobre oceny i będzie odpowiednia oglądalność to będzie też drugi sezon, tyle że już z innym wątkiem przewodnim. RE: True Detective [HBO] - Mental - 10-09-2013 Kawałek "Whispering" Alexa Clare'a robi ten trailer. Słuchany osobno jest jeszcze lepszy. RE: True Detective [HBO] - Red - 10-09-2013 Przebitka na rolki w dyskotekowym świetle wyglądała na żywcem wyjętą z preview do nowego Eastbound and Down:D. Tak poza tym czekam, dwójka jednych z moich ulubionych aktorów, syfiaste usańskie zadupia, oby wyszło. Trochę boję się casusu Texas Killing Fields, ale może wykorzystają pełny potencjał historii w 8 godzinach. RE: True Detective [HBO] - hanys - 11-10-2013 Cztery teasery. Krótszych się nie dało ? RE: True Detective [HBO] - joozeek - 11-10-2013 Ale ciary były. RE: True Detective [HBO] - arbuz - 12-10-2013 (10-09-2013, 10:18)hanys napisał(a): Ale to nie ma być znowu takie mini-series tylko raczej coś na kształt AHS. Jak serial będzie zbierał dobre oceny i będzie odpowiednia oglądalność to będzie też drugi sezon, tyle że już z innym wątkiem przewodnim.Hmm w AHS każdy sezon to zupełnie inna historia i postaci, jedynie obsada zostaję względnie ta sama. Tak ma też być w TD? Ciężko mi to sobie wyobrazić. No chyba że będzie to tak jak w "The Wire' czy "The Killing": nowy sezon - nowa sprawa, a reszta pozostaję bez zmian. RE: True Detective [HBO] - JC-H - 12-10-2013 A ja nie mam nic przeciwko fabule zamkniętej w mini, byle było mocne, klimatyczne i bardzo mrocznie. RE: True Detective [HBO] - hanys - 28-10-2013 nowy trailer: RE: True Detective [HBO] - joozeek - 28-10-2013 Mniam! RE: True Detective [HBO] - hanys - 30-10-2013 Jeszcze trochę nowych materiałów: ![]()
RE: True Detective [HBO] - Mental - 30-10-2013 Chyba będę musiał po raz pierwszy zminusować ten serial: cienki tagline na poziomie rozkmin pań redaktorek z "Wysokich obcasów", mogli wymyślić coś lepszego. RE: True Detective [HBO] - hanys - 05-01-2014 Na razie 3 setki: http://www.metacritic.com/tv/true-detective Przypominam, że już za tydzień w poniedziałek można będzie sprawdzić pierwszy odcinek. RE: True Detective [HBO] - Mental - 05-01-2014 Cytat:Na razie 3 setki: Widzieli całość - wszystkie 8 odcinków? Cytat:już za tydzień w poniedziałek można będzie sprawdzić pierwszy odcinek. Skoro to ma być na zasadzie: nowa seria - nowa sprawa - nowi aktorzy, to w kolejnej seryjce widziałbym Mela i Hardy'ego. Z takim duetem wystarczy byle jaki plakat i oglądam! RE: True Detective [HBO] - Gal Anonim - 05-01-2014 Mental, nie podoba mi się twój lewacki plakat drugiej serii. http://pl.wikipedia.org/wiki/Environmental_Protection_Agency RE: True Detective [HBO] - hanys - 05-01-2014 (05-01-2014, 17:18)Mental napisał(a):Cytat:Na razie 3 setki: To w sumie kwestia o którą chciałem zawsze zapytać przy okazji recenzji seriali. Mój angielski pozostawia trochę do życzenia, ale z HR wynika, że dostali 4 epizody od HBO. RE: True Detective [HBO] - Gal Anonim - 05-01-2014 No to: Rich and absorbing, this eight-part drama quickly vaults into elite company, offering a singular voice that’s unlike almost anything else on TV. zdaje się wskazywać, że dostali całość. Zresztą to miniserial, więc jednak bardziej niż zwykły serial powinien być oglądany jako całość, a nie dwa czy trzy odcinki. RE: True Detective [HBO] - hanys - 05-01-2014 Niby tak, ale potem: Cytat:With Pizzolatto writing all eight episodes and Fukunaga directing all eight, there's an overt sense of a shared vision (at least in the four episodes sent by HBO). Perhaps that's why this series seems so immediately self-assured, as if it was already in its third season. RE: True Detective [HBO] - Gambit - 06-01-2014 Fani Percy Jacksona ponoć zniesmaczeni, że ich Annabeth (Daddario) będzie miała w drugim odcinku full-frontal xD |