![]() |
|
LEGO / Ninjago - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Filmy i seriale animowane (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-i-seriale-animowane--23) +--- Wątek: LEGO / Ninjago (/Thread-LEGO-Ninjago--3449) |
LEGO / Ninjago - Lawrence - 03-11-2013 ![]() Jeżeli mam być szczery to 2/3 mojego dzieciństwa spędziłem bawiąc się LEGO i budując najróżniejsze budowle. Naturalnie uwielbiałem budować całe miasta i tworzyć każdemu jego mieszkańcowi osobną historię. I tak też zawsze marzyłem o filmie z LEGO i proszę czyżbym się po tylu latach doczekał: Nie ukrywam zwiastun wygląda sympatycznie, plus odpowiada za cały film ekipa od sympatycznego " Cloudy with a Chance of Meatballs". ![]() Jedynie to tylko obawiam się czy ten film będzie miał jakąś sensowną fabułę i oby nie skończyło się, na polskim rozumowaniu kina, że sam dobry pomysł, w tym przypadku film w świecie z LEGO wystarczy za fabułę. Trzymam jednak kciuki i tak patrząc na ten trailer to się w ogóle zastanawiam czy jest sens kręcić "The Justice League"? ;) RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Mierzwiak - 03-11-2013 Drugi trailer zapowiada jednak coś słabszego, ale tylko trochę. Poza tym czy tylko ja mam wrażenie, że zawarto tu test mający sprawdzić, jak widzowie zareagują na Batmana, Supermana i Wonder Woman w jednym filmie? RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Huntersky - 03-11-2013 Właśnie sobie uświadomiłem, że to jeden z najbardziej oczekiwanych przeze mnie filmów. Zwiastun zapowiada bezpretensjonalnie fajną bajeczkę, ze świetnie wykreowanym światem (lepiej niż np. gry Lego, które i tak są super) i jak na dzisiejsze standardy oryginalną animacją. Aż się chce wyciągnąć swoje dwa szczelnie zapieczętowane wiaderka pełne klocków i coś z nich ułożyć. Cały czas wspominam swojego kolorowego, modułowego Batwinga. :P RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Gal Anonim - 03-11-2013 Nie powiedzialbym, ze slabszego. Drugi trailer jest moim zdaniem po prostu bardziej nastawiony na fabułę niż pierwszy. Batman wypada lepiej niż u Nolana ;) Pierwszy zwiastun: Lawrence napisał(a):plus odpowiada za cały film ekipa od sympatycznego " Cloudy with a Chance of Meatballs".Przede wszystkim od genialnego 21 JUMP STREET. :) RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Mierzwiak - 03-11-2013 (03-11-2013, 15:01)Huntersky napisał(a): Właśnie sobie uświadomiłem, że to jeden z najbardziej oczekiwanych przeze mnie filmów. Zwiastun zapowiada bezpretensjonalnie fajną bajeczkę, ze świetnie wykreowanym światem (lepiej niż np. gry Lego, które i tak są super) i jak na dzisiejsze standardy oryginalną animacją.Dla mnie to przede wszystkim pierwsza od czasu Kung Fu Pandy 2 (maj 2011!!!) animacja, która autentycznie mnie interesuje. RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Mefisto - 03-11-2013 (03-11-2013, 14:51)Mierzwiak napisał(a): Poza tym czy tylko ja mam wrażenie, że zawarto tu test mający sprawdzić, jak widzowie zareagują na Batmana, Supermana i Wonder Woman w jednym filmie? Tak, tylko Ty. A na film czekam, choć znając życie u nas będzie tylko z dubbingiem :( RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Kaczor - 03-11-2013 Film ze strony wizulaniej wygląda rewelacyjnie (ponoć to łącząne CGI z animacją poklatkową). Sukces ma murowany ale będzie to raczej wielka akcja marketingowa skierowana do dzieciarni, z puszczaniem oka do pokolenia 30 latków pamiętających np. Classic Space ;) Lego zapowiedziało kilknaście zestawów oraz figurki związane z filmem: RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - raven.second - 13-11-2013 ![]() Pęknięty kask... ożywają wspomnienia :) RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - SonnyCrockett - 13-11-2013 Też to zauważyłem i od razu rogal na twarzy :) Chciałem znaleźć zestaw z takim kaskiem i znalazłem moje wszystkie zestawy LEGO hahaha miałem je kurwa wszystkie :D RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Bogdan - 13-11-2013 Hehe, aż mi się zebrało na wspominki. Pierwszy zestaw Lego dostałem w wieku 2 albo 3 lat i wyglądał on tak: ![]() Potem to już leciało taśmowo, zbierałem nawet pudełka po klockach, aż boję się pomyśleć, ile moi rodzice wydali na te zestawy. UWIELBIAŁEM dostawać nowy set, wyjmować części z tych torebeczek, coś pięknego. Z kuzynem spędzaliśmy na budowaniu różnych rzeczy naprawdę długie godziny. Elementy mam do dzisiaj, kiedyś nawet z pomocą instrukcji złożyłem sobie większość zestawów, o dziwo zbyt wiele klocków się nie pogubiło. Jeśli chodzi o mój największy skarb w kolekcji, to długi czas był to ten robot: Co prawda w katalogu wypatrzyłem innego robota, większego, ale i z tego cieszyłem się niesamowicie, pamiętam do dziś. Jakiś czas temu zaszedłem z siostrą do zabawkowego. Koszmarnie drogie są te zestawy. A kupiłbym sobie jakiś :) RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - SonnyCrockett - 13-11-2013 Dla mnie najlepsze przy oglądaniu tych zestawów klocków jest fakt że niektóre zestawy nie miały prawa do mnie dotrzeć bo pochodzą z czasów poniżej 3 roku życia. Ale widocznie dla postkomunistycznych krajów doprodukowali ;) PS. Fajna strona: http://www.wykop.pl/ramka/272794/znajdz-swoj-pierwszy-zestaw-lego/ RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Mefisto - 13-11-2013 Whoah! Tego Robin Hooda też miałem - jeden z pierwszych zestawów. Chociaż i tak nic nie przebije tego: ![]() ![]() Aaaah, kurde, czemu to sprzedałem ;( RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - SonnyCrockett - 13-11-2013 Na takie rarytasy to kasy nie było ;) Ale w ramach chorej nostalgii przejrzałem dziś Allegro i znalazłem zamek marzeń z lat szczenięcych i gdyby nie kryzys finansowy to chyba bym sobie kurde kupił :P RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Gal Anonim - 13-11-2013 Oj, ja miałem też mnóstwo wiader z LEGO, ale zestawów za cholerę nie pamiętam. Na bank miałem zestaw z bazą Straży Pożarnej* - to pamiętam, bo był to swego czasu mój wymarzony. :) Na pewno jakieś z Dzikiego Zachodu były, miasta i jeden z bodajże serii Mars. No i oczywiście zwykłych systemów dużo za nim pojawiły się konkretne serie. Drugi zestaw konkretny jaki pamiętam, ze na pewno mialem to ciężarówka Octan transportująca wyścigówki**. Potem wszystko oddałem bratu. Szkoda, że to LEGO dzisiejsze, które widze, staje się coraz bardziej kategoryzowane i upraszczane. Wydaje się, jakby te współczesne LEGO były jak modele czy figurki do postawienia na półce, podczas gdy dawniej nawet kupując konkretny zestaw można było go przerobić jak się chciało. * Taki :) ![]() ** ![]() :) RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Mefisto - 13-11-2013 Sonny - tak, zamek też miałem, ale inny, bo taki rozkładany na maksa O, taki:
RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Corn - 13-11-2013 To ja się pochwalę największym zestawem ![]() Sam nie wiem ile godzin na to straciłem :) RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - simek - 13-11-2013 ![]() Wygrałem konkurs na najlepsze Lego z dzieciństwa? :) RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Gal Anonim - 13-11-2013 Nie dla mnie :) Technicki mnie nigdy nie jarały. LEGO System (i pochodne) miały więcej uroku i odpowiednią dawkę minimalizmu. :) RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - simek - 13-11-2013 Nic tak nie jara w wieku 6 lat jak własnoręczne zbudowanie samochodziku, który skręca, gdy skręcisz kierownicą :D A szczytem minimalizmu były takie walizeczki w których było po prostu mnóstwo różnych klocków i ograniczała tylko własna wyobraźnia - zamek? most? więzienie? burdel? chatka w lesie? wszystko dało się zrobić. A to: ![]() Jedyna rzecz jaką w życiu wygrałem :) RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Gal Anonim - 13-11-2013 Pamiętam, że też jakieś LEGO wygrałem. Wydaje mi się, że właśnie tę cięzarówkę Octanu z wyścigówkami, ale glowy nie dam. Wygralem w zyciu pare konkursów z tego typu nagrodami, ale ta była najfajniejsza. :) |