![]() |
|
Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Forum wewnętrzne: HORRORY, KINO WAMPIRYCZNE, GORE (https://forumkmf.pl/Forum-Forum-wewn%C4%99trzne-HORRORY-KINO-WAMPIRYCZNE-GORE--19) +---- Wątek: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) (/Thread-Red-Machine-aka-Endangered-re%C5%BC-David-Hackl--3495) Strony:
1
2
|
Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - Mental - 27-12-2013 ![]() Thomas Jane, Billy Bob Thornton, Scott Glenn i jakaś panna ścierają się z niedźwiedziem na Alasce, wyposażeni w strzelbę, karabinek myśliwski, sześciostrzałowy rewolwer i pistolet na flary. Produkcji nie skreślam, może być super survival, ale gdyby akcja toczyła się na prawdziwej Alasce, to wszyscy bohaterstwie nosiliby przynajmniej karabiny wojskowe, broń szturmową i jakieś strzelby bojowe na bliski kontakt - i film skończyłby się po 10 minutach. Zwłaszcza że czytam, iż masywny, zły grizzly atakuje tamtejsze lokalne społeczności, które, jak wiadomo, w realnym życiu uzbrojone są po zęby w różne mega wypasy z okolicznych gun szopów idące w kilkadziesiąt sztuk na łebka ;) Z dobrych wiadomości: ma być dużo animatroniki, mało cgi, dym na planie ma być prawdziwy, a krew niekomputerowa. Budżet: $10 baniek. ![]() ![]() Więcej fotek: http://www.dreadcentral.com/news/72904/grizzly-attacks-first-endangered-stills?view=/gallery/endangeredspecies#axzz2ohuJH36q RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - military - 27-12-2013 Przewiduję 8/10. Oby nie poszli w kierunku The Grey - jeden filozoficzny filmik o przetrwaniu w starciu z naturą to spoko rzecz, ale dwa to już zdecydowanie zbyt wiele.:) RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - Snappik - 27-12-2013 Fotka z planu (może być spojler) ;) RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - jarod - 27-12-2013 Ale plakat mistrz. Robił kolo od Popiełuszki? RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - Gal Anonim - 27-12-2013 Ponoć rzeczywiście zero CGI będzie same efekty praktyczne i animatronika. Zresztą na tej fotce to widać (uwaga, brutalne, bo to film z Rką!) RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - military - 27-12-2013 Plakat coś mi przypominał... ![]()
RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - Mental - 27-12-2013 Cytat:Przewiduję 8/10 Jak będzie w połowie tak dobry jak genialny A Lonely Place to Die, to będzie powód do radości. RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - Danus - 27-12-2013 Survival z Janem? Kurde, czekam jak nigdy. W dodatku Thornton, obsada klasowa + animatronika i prawdziwa holyłódzka krew? Dawać to już! RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - patyczak - 27-12-2013 Dopiero teraz przypatrzyłem się Thorntonowi na plakacie... masakra, ale mu to ucho wisi:D RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - Mental - 27-12-2013
RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - patyczak - 27-12-2013 Heh, ta fotka dyskredytuje ten film w moich oczach:/ RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - Danus - 27-12-2013 Czego chcesz, mięsna ta fotka:) RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - patyczak - 28-12-2013 No bardzo mięsna i niezamierzenie komiczna i głupia. Po opisie Mentala spodziewałem się jakiegoś poważnego survivalu, a tu się szykuje jakiś camp. RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - Danus - 28-12-2013 A to źle, nawet jesli? RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - patyczak - 28-12-2013 Znaczy jestem świadomy tego, że film może być dobry:) Nie moja bajka, więc już się tu nie wypowiadam:) RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - Mierzwiak - 28-12-2013 Jest jakiś inny powód zainteresowania tym potencjalnym crapem aniżeli fakt, że na plakacie (lol swoją drogą) są aż trzy egzemplarze broni palnej? RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - Mental - 28-12-2013 Thomas Jane? RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - Bucho - 28-12-2013 Hmm, no nie wiem, sporo tej broni maja - duza sila ognia, ale pewnie sie rozdziela i nie umieja strzelac ;) Jesli chodzi o survival z niedzwiadkami, to ten film mi wystarcza. Sporo tutaj poczciwie holly naiwnosci, ale to kawalek dobrego kina <ok> RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - slepy51 - 28-12-2013 Najbardziej przeze mnie oczekiwany film w przyszłym roku. Premiera na DVD i Blu w Niemczech ponoć już pod koniec marca. Więcej będzie można powiedzieć jak dadzą zwiastun, na razie foty narobiły smaka - najważniejsze, że jest żywy miś i animatronika, a nie jakieś CGI ciulstwo jak w ostatnim "Wolverine" choćby. Martwi z kolei osoba pana reżysera, bo typ od "Piuy pińć" to wybór raczej taki se, delikatnie rzecz ujmując ;) RE: Red Machine aka Endangered (reż. David Hackl) - Mental - 28-12-2013 Cytat:Hmm, no nie wiem, sporo tej broni maja - duza sila ognia, ale pewnie sie rozdziela i nie umieja strzelac Widziałem dokument o członkach survival-milicji, którzy z Michigan przenieśli się na Alaskę właśnie (patrz przypisy): Rozmawiałem niedawno z jednym z lokalnych dilerów broni. Półwysep Alaska Peninsula zamieszkuje 50.000 rezydentów. I ten jeden handlarz sprzedaje 1000 sztuk wojskowych karabinów miesięcznie. Łatwo zatem policzyć, że rok temu sprzedał 12.000 jednostek broni palnej mieszkańcom obszaru liczącego 50.000 ludzi. Te liczby robią wrażenie. Co najważniejsze w tym wszystkim – na Alasce jesteś niezależny. Sam chronisz siebie i rodzinę. Możesz się uzbroić i przygotować na to, co ma nadejść. Stado pojebanych niedźwiedzi nie ma szans w starciu z taką siłą ognia. To jest tak, jakbyś kręcił slasher na przedmieściach Phoenix. Chodzi sobie psychol z maczetą od domu do domu i zabija i zero reakcji ludności tubylczej. Gdyby twórcy chcieli na serio realizmu (przykładowo: bezbronni ludzie kontra stado dzików), to do Polski powinni przyjechać i tu kręcić :) |