Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Lista obejrzanych filmów - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26)
+--- Wątek: Lista obejrzanych filmów (/Thread-Lista-obejrzanych-film%C3%B3w--379)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

Lista obejrzanych filmów - Mierzwiak - 05-02-2007

Mierzwiak chciałby się Was zapytać, czy prowadzicie listę obejrzanych filmów.

Jeśli tak, to:
- W jakiej formie? Zeszyt? Excel, Word?
- Czy oceniacie na niej filmy? W jakiej skali?
- Czy skrupulatnie zapisujecie rok produkcji i reżysera?
- Ile macie filmów na liście?

Jeśli o mnie chodzi, prowadzę ją w Excelu, w jakiej formie i co wpisuję widać na załączonym obrazku:
[Obrazek: listasw1.th.jpg]

Na liście mam 1457 pozycji. Żeby było jasne - podaję to dla formalności w ramach ciekawostki. Nie chwalę się, bo nie uważam żeby to było jakoś specjalnie dużo, w ogóle ile to jest dużo obejrzanych filmów? Kilka tysięcy? Oczywiście brakuje mi - na oko - kilkunastu pozycji, głównie jakichś telewizyjnych knotów które widziałem w zamierzchłej przeszłości.

PS. Średnia wszech czasów: 5,22

- Mental - 05-02-2007

To się nazywa "oddanie sprawie" :) Moja lista obejrzanych filmów mieści się na półce z dvd. Filmy wartościowe zazwyczaj kupuje momentalnie po obejrzeniu, a jako że jest ich mało, kasy dużo wydawać nie muszę :) Kolekcja, którą posiadam, liczy sobie raptem 55 pozycji i są wśród nich wyłącznie te absolutne the best of the best... Jutro zamierzam nabyć Batmany Burtona po okazyjnej cenie 39 złotych za sztukę (koleżanka sprzedaje :))...

Aha, średnia ocen 10,00 :)

- military - 06-02-2007

Nie prowadzę listy, bo raz, że nie pamiętam wszystkich tytułów filmów, które doskonale sobie przypominam sprzed lat, a dwa, że to byłaby długa lista, która... do niczego nie służy. :)

- D'mooN - 06-02-2007

Szacuneczek...ja mam problem ze zrobieniem listy posiadanych filmów. Lista obejrzanych to już jakiś kosmos totalny ;)

- Mierzwiak - 06-02-2007

military napisał(a):Nie prowadzę listy, bo raz, że nie pamiętam wszystkich tytułów filmów, które doskonale sobie przypominam sprzed lat, a dwa, że to byłaby długa lista, która... do niczego nie służy. :)
Służyć nie służy, ale to fajna zabawa :wink:

D'mooN napisał(a):Lista obejrzanych to już jakiś kosmos totalny Wink
Najgorzej się zabrać, ale potem już samo leci. Chociaż gdybym do tej pory nie miał takiej listy, wątpię czy zabrałbym się za to. Chociaż znając siebie pewnie tak :D

- Jakuzzi - 06-02-2007

Ludzie, pokazcie jakies swoje listy, bo wyjdzie na to, ze Mierzwiak jest dziwny. :)

- Hitch - 06-02-2007

Chyba tylko Mierzwiak ma taka liste :lol:

- MOLQ - 06-02-2007

To taki lekki dzien swira jest , to tak jakbym mial zapisywac ile zjadlem wczoraj witaminek , a ile wysralem w klopie :) z calym szacunem oczywiscie

- Sana - 06-02-2007

Mierzwiak nie jest sam; jest jeszcze pewna para zapalonych kinomanów, którzy ostatniego grosza wydają na seans, a potem wszystko zapisują sobie w swoich zeszytach :D

- Mierzwiak - 06-02-2007

A zatem Mierzwiak is fuckin' weirdo :)

- Hitch - 06-02-2007

Yup.

- romeck - 06-02-2007

Sana napisał(a):Mierzwiak nie jest sam; jest jeszcze pewna para zapalonych kinomanów, którzy ostatniego grosza wydają na seans, a potem wszystko zapisują sobie w swoich zeszytach :D
Taaaa, w którejś ostatniej Angorze jest o tym. :)

- Azgaroth - 06-02-2007

Jestem w trakcie sporządzania :) Zapisuje w grubym zeszycie ręcznie, żeby na starość móc sobie wspominać :) Zapisuje tytuł, rok produkcji, gł. rola i gatunek. Oceniam w skali do 10. Zdjęcia nie mam :P

- Mierzwiak - 06-02-2007

Azgaroth napisał(a):Jestem w trakcie sporządzania :) Zapisuje w grubym zeszycie ręcznie, żeby na starość móc sobie wspominać :) Zapisuje tytuł, rok produkcji, gł. rola i gatunek. Oceniam w skali do 10. Zdjęcia nie mam :P
No, wreszcie ktoś normalny :wink: Jeszcze jedna osoba zagłosowała że prowadzi ale chyba się wstydzi.
PS. Kogo masz jako głównego aktora we Władcy Pierścieni? :roll:

- Azgaroth - 06-02-2007

Wooda, ja tam tak bardzo nie rozstrząsam którego wpisać ważne żeby mi się kojarzył z filmem.

- Fantasmagor - 06-02-2007

He he, to jeszcze ja zagłosowałem na TAK :)
Notuję w arkuszu kalkulacyjnym, oceniam w skali 1-10, zapisuję podstawowe dane o filmie i mam ok. 690 pozycji.

- Mierzwiak - 06-02-2007

No proszę jak ładnie, jak chcą to mogą :) To jeszcze czekamy na hopsa, coś mi się widzi że to typ filmozapisywacza.

- Great Gonzo - 06-02-2007

Mi za listę robi "vote history" na imdb. Tyle, że nie głosuję systematycznie. Ale odważyłem się wybrać opcję "tak" :)

- romeck - 06-02-2007

A ja jak zwykle w kwestii organizacyjnej: czy aby temat nie do Ankiet? :)

- Mierzwiak - 06-02-2007

No tak, za zatem proszę zarząd o przeniesienie tematu.