Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Najlepsza bondowska piosneka - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26)
+--- Wątek: Najlepsza bondowska piosneka (/Thread-Najlepsza-bondowska-piosneka--3827)

Najlepsza bondowska piosneka - Craven - 21-12-2014

Chciałbym się dowiedzieć jaka jest Waszym zdaniem najlepsza bondowska piosenka i czemu jest to "Goldeneye"?

RE: Najlepsza bondowska piosneka - Huntersky - 21-12-2014

Dziękuję, dobranoc. Temat można zamknąć.

RE: Najlepsza bondowska piosneka - Craven - 21-12-2014

Żartowniś ;)

RE: Najlepsza bondowska piosneka - Bucho - 21-12-2014

Malo Bondowska, ale uwielbiam Live and Let Die, a potem w kolejnosci przypadkowej TWINE od Garbage, Skyfall i Diamonds are Forever. Na reszte jestem gluchy :)

RE: Najlepsza bondowska piosneka - Snuffer - 21-12-2014

Moja, w dodatku fajnie użyta w Mad Menie :)

RE: Najlepsza bondowska piosneka - Phlogiston2 - 21-12-2014

Nie może zabraknąć takiego kultowca jak:
A poważnie: poza oczywistościami już wymienionymi to

80s bitch!

RE: Najlepsza bondowska piosneka - Perfik - 21-12-2014

Cholernie ciężkie pytanie, bo za wyjątkiem paru tragicznych numerów (Another Way to Die, Moonraker, For Your Eyes Only, The Living Daylights, On Her Majesty’s Secret Service) całą resztę uwielbiam i regularnie słucham. Mój numer jeden to zdecydowanie Thunderball. Czysty geniusz.

Specjalne wyróżnienie dla Lulu i jej znakomitego acz niedocenianego Man with the Golden Gun

EDIT:
Z You Know My Name mam ten problem, że wersja wydana na singlu jest dużo lepsza od tej użytej w czołówce.

RE: Najlepsza bondowska piosneka - simek - 21-12-2014

Większość bondowych piosenek jest spoko, uwielbiam You Know My Name, ale najwięcej przyjemności sprawiają mi chyba Goldfinger i From Russia with Love.

RE: Najlepsza bondowska piosneka - Huntersky - 21-12-2014

Perfik napisał(a):Z You Know My Name mam ten problem, że wersja wydana na singlu jest dużo lepsza od tej użytej w czołówce.
W moim przypadku odwrotnie, no ale taką znalazłem na YT. ;)

Cornell to obok Reznora (i coraz bardziej Homme'a) mój muzyczny bóg, więc numer jeden nie może być inny, ale z innych piosenek, które uwielbiam na pewno wymienię Goldfingera, Thunderbolt, GoldenEye, Live and Let Die, Living Daylights i Skyfall. Pozostałe są co najmniej pocieszne, z jednym, paskudnym wyjątkiem w postaci Madonny. :(

RE: Najlepsza bondowska piosneka - Vesper Lynd - 22-12-2014

Garbage "The World Is Not Enough" oczywiście

RE: Najlepsza bondowska piosneka - JC-H - 01-01-2015

(22-12-2014, 00:20)Vesper Lynd napisał(a): Garbage "The World Is Not Enough" oczywiście
Oczywiście!

RE: Najlepsza bondowska piosneka - Mefisto - 01-01-2015

swoją drogą fajny byk w tytule ;)