![]() |
|
Na co do kina w 2015? - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26) +--- Wątek: Na co do kina w 2015? (/Thread-Na-co-do-kina-w-2015--3840) |
Na co do kina w 2015? - Gieferg - 02-01-2015 O ile ubiegły rok był dla mnie rekordowym pod względem ilości wizyt w kinie, tak obecny już się na taki nie zapowiada. Na chwilę obecną w rozpisce figurują: - Fast Furious 7 - (10.04) - raczej pewniak - Avengers 2 (07.05) - najbardziej oczekiwana z tegorocznych premier - Mad Max - Fury Road (15.05) - jeszcze się mogę rozmyślić - Jurassic World (12.06) - raczej pewniak - Terminator Genisys (26.06) - tutaj tak naprawdę nie wiem co myśleć, raczej ze względu na samą markę niż cokolwiek innego. - Spectre (05.11) - spore szanse, że jednak sobie odpuszczę - Star Wars VII (25.12) - wypadałoby w końcu na jakieś Star Warsy pójść do kina Exodus ostatnio skreśliłem z listy, a czy się coś jeszcze do niej dopisze to wyjdzie w praniu. W 2014 nieplanowanych z dużym wyprzedzeniem seansów trochę było (American Hustle, Planeta małp, MIasto 44, Furia), a jeden z tych tytułów nawet filmem roku się okazał. RE: Na co do kina w 2015? - Perfik - 02-01-2015 Nic chociaż po części oryginalnego? Ja czekam na: Kingsman: The Secret Service Crimson Peak od Del Toro The Martian od Ridleya Chappie od Blomkampa Jane Got a Gun od O'Connora Blackhat od Manna Everest z Gyllenhaalem Child 44 z Hardym In the Heart of the Sea od Howarda Te + Mad Max i Star Wars interesują mnie najbardziej. Oczywiście będzie tak jak co roku i o najlepszych filmach jeszcze nie słyszałem (tak jak w zeszłym roku o tej porze o Whiplash, The Rover, The Guest) albo wezmą mnie z zaskoczenia (jak Winter Soldier czy Miasto 44). RE: Na co do kina w 2015? - Gieferg - 02-01-2015 Cytat:Nic chociaż po części oryginalnego? Te mają to do siebie, że na nie nie czekam, tylko dowiaduję się, że są dobre czytając opinie już po premierze i wtedy oglądam. RE: Na co do kina w 2015? - Grievous - 02-01-2015 Ze styczniowych premier raczej w większości zrezygnuję. Niektóre za dwa, trzy tygodnie powinny mieć już dobre kopie w sklepikach (Whipslash, Birdman) więc środkowy palec w stronę dystrybutorów. Miałem się wybrać na "Exodus", ale chłodne przyjęcie za granicą mocno mnie zniechęciło. Jak zbyt szybko nie zdejmą z ekranów, to może się wybiorę na "Big Eyes". Z całej reszty: Na 100%, niezależnie od recenzji i jakichkolwiek opinii: - Furious 7 - Jurassic World - Avengers: Age of Ultron - Ant-Man - Spectre - The Hateful Eight - Star Wars: The Force Awakens Jestem zainteresowany: - Kingsman: The Secret Service - Tomorrowland - Mad Max: Fury Road - Mission Impossible 5 - In the Heart of the Sea - Blackhat - Chappie - St. James Place Jeżeli jakimś cudem nie będą ssać, to wybiorę się tylko po to, aby przekonać się na własne oczy: - Jupiter Ascending - Terminator Genisys - The Fantastic Four Do tego jest jeszcze kilka premier które mogą być ciekawe, ale na razie za mało o nich wiadomo żeby wyrokować o ewentualnym wypadzie do kina. Poza tym chętnie wybrałbym się na kilka animacji (w tym roku aż dwa filmy Pixara), ale jako iż wersji z napisami właściwie na 100% nie będzie, to jak zwykle poczekam na wersję ze sklepików. RE: Na co do kina w 2015? - Pitero - 02-01-2015 Nie mam w głowie wszystkich zapamiętanych premier, więc na pewno coś pominę, ale na pewno pójdę na: Whiplash Birdman Wołyń Gwiezdne wojny 7 Avengers 2 Terminator Genisys Kingsman Ant-Man Furious 7 Foxcatcher Jurassic World A most violent year Mad Max 4 W sercu morza RE: Na co do kina w 2015? - Arahan - 02-01-2015 Na 100% muszę w kinie zobaczyć: 1. Star Wars: The Force Awakens - bo Gwiezdne Wojny. Nic więcej nie muszę dodawać.Wierzę w J.J. 2. Jurrasic World - bo Park Jurajski, komentarz ten sam co wyżej. Poza tym chcę wreszcie zobaczyć działający park. 3. Furious 7 - bo kocham te filmy miłością dziecka, które ogląda przegięte kreskówki. No i chcę zobaczyć jak zakończą wątek Paula. 4. Avengers 2 - bo ma być "mroczniej", bo James Spader jako głos Ultrona, bo Hulkbuster i cała reszta. 5. Mad Max: Fury Road - bo zwiastun wygląda obłędnie, no i jest Tom Hardy. 6. Birdman - bo Keaton, bo Keaton, bo Keaton. A poza tym opinie są świetne. 7. Spectre - bo kocham Daniela Craiga, a Skyfall cholernie mi się podobało. 8. The Hateful Eight - bo Quentin, western i wojna secesyjna ... a i łowcy nagród. 9. Crimson Peak - bo del Toro, bo Hiddleston, bo Hunnam, a to wszystko w gatunku w którym reżyser jest mistrzem. 10. System - bo Związek Radziecki, bo morderstwa, bo Tom Hardy i Gary Oldman, a do tego Noomi Rapace i Vincent Cassel. 11. Pingwiny z Madagaskaru - bo je uwielbiam, a do tego piszę z nich reckę na stronę ;) Może: 1. Jupiter - bo Wachowscy, bo Charming Potato, bo Mila. 2. Ant-Man - bo Marvel. 3. Whiplash - bo J.K. Simmons 4. Chappie - bo Neil po słabym Elizjum musi się zrehabilitować. Na razie tyle. RE: Na co do kina w 2015? - Perfik - 02-01-2015 Wrzucanie Whiplash do może, to największy błąd jaki można zrobić. Najlepszy film zeszłego roku - dałbym sobie rękę uciąć, żeby zobaczyć to jeszcze raz na wielkim ekranie. I walić Simmonsa, bo (uwaga uwaga niepopularna opinia) Teller, nie umniejszając jego starszemu koledze z planu, jest w tym filmie lepszy. RE: Na co do kina w 2015? - Huntersky - 02-01-2015 Blackhat - Mann i Hemsworth Birdman - nic dziwnego, po tak fantastycznych opiniach Kingsman: The Secret Service - Matthew Vaughn jeszcze mnie nie zawiódł Avengers 2 Ant-Man The Man from UNCLE Spectre Star Wars 7 Mission: Impossible 5 The Hateful Eight Plus to, co wpadnie po drodze, może Mad Max, może Chappie, Jurassic World dla Pratta, Terminator, jeśli recenzje okażą się dobre ( :)))) ) RE: Na co do kina w 2015? - simek - 02-01-2015 W kinie jestem na pewno na: -Birdman -Whiplash -Exodus -Blackhat -Inherent Vice (jak nie wyjdzie Blu przed premierą) -St. James Place (jeśli będzie w Polsce w 2014) -The Hateful Eight (tak samo) Sequele/franczyzy na które chyba idę do kina: -Mad Max:Fury Road -Spectre -SW VII Interesują mnie: -Unbroken -Big Eyes -Foxcatcher -Kingsman: The Secret Service -Son of a Gun -The Gambler -A Most Violent Year -Chappie -Knight of Cups -Tommorowland -Inside Out -Fifty Shades of Gray -Furious 7 -The Martian -The Avengers: Age of Ultron -Jurassic World -Ted 2 -Terminator Genisys -London Has Fallen RE: Na co do kina w 2015? - szopman - 02-01-2015 Birdman Exodus Wada ukryta Mad Max 4 Terminator: Genisys Furious 7 Spectre i of kors GWIEZDNE WOJNY VII. RE: Na co do kina w 2015? - Salto - 02-01-2015 Na teraz najbardziej czekam na Inherent Vice i Birdman. Chciałbym też zobaczyć: Wild (reż. Vallee) Blackhat (reż. Mann - może w końcu coś porządnego wykręci) Far from the Madding Crowd (reż. Vinterberg) Martian (reż. Scott) The Hateful Eight (reż. Tarantino) Macbeth (reż. Kurzel) Reszta wyjdzie w praniu, nie wiem co dokładnie jeszcze ogłosili. RE: Na co do kina w 2015? - Pitero - 02-01-2015 A nikt nie czeka na Pięćdziesiąt twarzy Greya? :) Zapomniałem dopisać do listy chociaż ja czekam bardzo, wszystkie trzy częsci przeczytałem w tamtym roku. RE: Na co do kina w 2015? - Huntersky - 02-01-2015 Nie ma się czym chwalić :) RE: Na co do kina w 2015? - simek - 02-01-2015 Pitero, słabo patrzyłeś, bo ja napisałem, że jest w orbicie moich zainteresowań. Oczywiście nie na tyle, żebym myślał o kupnie biletu, ale ripa z ciekawości obejrzę i uważam, że nie ma się czego wstydzić :p RE: Na co do kina w 2015? - Mental - 02-01-2015 Blackhat Blood Father - o ile będzie w kinach Mad Max: Fury Road Child 44 The Keeping Room - o ile będzie w kinach RE: Na co do kina w 2015? - Lawrence - 03-01-2015 Na pewno pójdę na "Mad Max", czy kolejne "Gwiezdne wojny", tyle że właśnie... Jak tak patrzę na te wszystkie tytuły szczególnie jeżeli chodzi o tzw. szerokopojęte kino rozrywkowe, to niestety prawie same sequele. Może coś wskoczy jeszcze nowego, ale raczej nie z takich dużych budżetów, szkoda.:| RE: Na co do kina w 2015? - OGPUEE - 03-01-2015 Na pewno: Into the Woods Birdman - o ile dystrybutor nie rozmyśli się Pan Mad Max: Fury Road Avengers: Age of the Ultron Star Wars VII RE: Na co do kina w 2015? - Crash - 03-01-2015 Na Shyamalana. Koleś nakręcił 2 filmy: horror komediowy o wampirach i melodramat z Brucem Willisem. Can't wait;) RE: Na co do kina w 2015? - PropJoe - 04-01-2015 Tak na szybko z pewniaków: - Inherent Vice (niestety pewnie w formie powtórki) - St. James Place - The Hateful Eight - Spectre Raczej na pewno stawiam się w kinie: - Sicario (nowy film Denisa Villeneuve'a) - Mad Max: Fury Road (chociaż za często ostatnio takie blockbustery mnie rozczarowywały) - The Revenant (bo fajna obsada i żeby sprawdzić, czy Birdman to był tylko wyjątek, czy nie) Może (w zależności od recenzji): - Kingsman - The Gambler (chociaż wygląda na to , że domowy seans powinien wystarczyć) - A Most Violent Year (chociaż zwiastun mnie nie ruszył specjalnie) - Knight of Cups - The Martian - Everest RE: Na co do kina w 2015? - Pelivaron - 04-01-2015 Ja mam zamiar w tym roku często odwiedzać salę kinową, będę starał się być jak najczęściej, aczkolwiek będę leciał na spontanie. Wszystko zależy od tego co u mnie zagrają, więc na razie wole nic nie planować po zeszłorocznym rozczarowaniu jakim był brak Zaginionej dziewczyny w repertuarze, a w mieście Helios i dwa kina studyjne. Hobbita zdecydowałem sobie już odpuścić, ale w styczniu na pewno wybiorę się na Whiplash i Exodus. Całkiem możliwe, że zaliczę jeszcze Grę tajemnic. Bodajże 30 stycznia premierę mają Pingwiny z Madagaskaru, ale to już pewnie na początku lutego sobie zobaczę. |