Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
In the Heart of the Sea (2015) reż. Ron Howard - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: In the Heart of the Sea (2015) reż. Ron Howard (/Thread-In-the-Heart-of-the-Sea-2015-re%C5%BC-Ron-Howard--3917)

Strony: 1 2

In the Heart of the Sea (2015) reż. Ron Howard - Megaloceros_____ - 01-03-2015

[Obrazek: 7654204.3.jpg]

Najnowszy film twórcy "Pięknego umysłu" oparty na prawdziwej historii statku wielorybniczego Essex który w 1820 roku został staranowany przez walenia Physeter Macrocephalus, następnie posłużył za inspirację powieści Moby Dick.

PG-13 już pewne mam jednak nadzieję że film będzie miał surową, XIX-wieczną estetykę i trochę krwi, potu i łez będzie. Zresztą film chyba jest upatrywany jako jeden z kandydatów do oscara.

W filmie wystąpią m. in. Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Ben Whishaw, Brendan Gleeson a także Jordi Molla.

Premiera filmu w Polsce to dopiero 4 grudnia 2015 (początkowo miało być w marcu) co jest bardzo irytujące bo tuż przed Gwiezdnymi wojnami.

RE: In the heart of the sea (2015) - vast - 01-03-2015

Patrzę na ten plakat i tak się zastanawiam czy ten ich statek ma niecały metr długości, czy ten kaszalot jest po jakiejś mutacji po awarii w fukushimie?

RE: In the heart of the sea (2015) - Juby - 01-03-2015

Dokładnie, też na to zwróciłem uwagę. Nie pamiętam też czemu rekin w filmie Szczęki Stevena Spielberga (nie wiem czy ktoś kojarzy?) nie był tak wielki jak na plakacie (połknąłby w całości dwie pływające blondynki), albo czemu stopa Godzilli Ronalda Emmericha nie była tak duża? Czułem się oszukany ale teraz wiem, że to po prostu zła kampania plakatowa, która najwyraźniej dotknęła również nowy film Rona Howarda, bo jak wiemy wieloryb nie będzie w nim taki duży.

RE: In the heart of the sea (2015) - Gieferg - 12-09-2015

Hemsworth na niektórych ujęciach w trailerze przypomina mi Mela w Patriocie, w sumie mógłby zagrać Riggsa :P

RE: In the heart of the sea (2015) - Mierzwiak - 12-09-2015

Plakat utrzymany w tak samo rzygowej tonacji jak trailer.

Ten film naprawdę będzie taki paskudny? Zresztą po co pytam, pod względem korekcji barwnej Rush też było tragiczne.

RE: In the heart of the sea (2015) - und3r - 12-09-2015

(01-03-2015, 03:22)vast napisał(a): Patrzę na ten plakat i tak się zastanawiam czy ten ich statek ma niecały metr długości, czy ten kaszalot jest po jakiejś mutacji po awarii w fukushimie?

I nagle czepianie się trigger discipline na plakatach nie wydaje się już tak głupie, nie?;)

RE: In the heart of the sea (2015) - Juby - 17-09-2015

Final trailer

I poster
[Obrazek: CPChtPQWUAA4E3z.jpg]

RE: In the heart of the sea (2015) - Predator895 - 17-09-2015

I takie Kino Kocham !!! zero Disneyowskiego Jacka Sparrowa i jego CGI komediowych piratów ( ten świat nigdy nie pasował do tej koncepcji ), tylko prawdziwe żagle i walka o przetrwanie starcia z morską Legendą !!! Kino 100 % Przyznaje że CGI wieloryb nieco wali sztucznością ale głównym powerem będzie klimat który to znieczuli :D  W przeciwieństwie do innych to kolorystyka bardzo mi się podoba. Wszystko wygląda jakby było odbiciem w butelce dryfującej na morzu , czekającej na odkrycie.

RE: In the heart of the sea (2015) - Corn - 17-09-2015

Uwielbiam morskie filmy i żałuję, że Pan i Władca na krańcu świata nie doczekał się sequeli. Ten film zapowiada się mocarnie, nawet jeśli jest podrasowany komputerowo. Wizyta w kinie obowiązkowa. :)

RE: In the heart of the sea (2015) - Megaloceros_____ - 01-10-2015

(17-09-2015, 10:36)Predator895 napisał(a): I takie Kino Kocham !!! zero Disneyowskiego Jacka Sparrowa i jego CGI komediowych piratów ( ten świat nigdy nie pasował do tej koncepcji ), tylko prawdziwe żagle i walka o przetrwanie starcia z morską Legendą !!! Kino 100 % Przyznaje że CGI wieloryb nieco wali sztucznością ale głównym powerem będzie klimat który to znieczuli :D  W przeciwieństwie do innych to kolorystyka bardzo mi się podoba. Wszystko wygląda jakby było odbiciem w butelce dryfującej na morzu , czekającej na odkrycie.

Ale dlaczego ten film jest porównywany do Piratów z Karaibów ? Przecież Piraci to typowe fantasy tylko na wodzie, a ten film będzie opartą na faktach realistyczną produkcją. In the heart of the sea to do The Revenant porównujcie.

RE: In the heart of the sea (2015) - Gieferg - 01-10-2015

Wizyta w kinie obowiązkowa.

RE: In the heart of the sea (2015) - Mental - 01-10-2015

Boze, kiedy oni zrezygnują z barwienia filmów tym obrzydliwym kolorem? Rzygam. Nie idę do kina. Infoanarchizuję i zmieniam kolorystykę w ustawieniach playera.

RE: In the heart of the sea (2015) - vast - 03-10-2015

(17-09-2015, 10:36)Predator895 napisał(a): I takie Kino Kocham !!! zero Disneyowskiego Jacka Sparrowa i jego CGI komediowych piratów ( ten świat nigdy nie pasował do tej koncepcji ), tylko prawdziwe żagle i walka o przetrwanie starcia z morską Legendą !!! Kino 100 % Przyznaje że CGI wieloryb nieco wali sztucznością ale głównym powerem będzie klimat który to znieczuli :D  W przeciwieństwie do innych to kolorystyka bardzo mi się podoba. Wszystko wygląda jakby było odbiciem w butelce dryfującej na morzu , czekającej na odkrycie.

No ja nie wiem, w tym trailerze jest napakowane tyle cgi że głowa mała. Nie tylko wieloryb ale i rozwałka i zniszczenia statku wyglądają paskudnie. Zapowiada się totalny 'meh' film. Plus ten sztampowy już "ryk potwora" ala jakaś godzilla dla gimbazy. Nie podoba mi się to kompletnie.

RE: In the heart of the sea (2015) - Pelivaron - 02-11-2015

final trailer

RE: In the heart of the sea (2015) - Juby - 02-11-2015

Jeszcze jeden?

Ten kto podał ten film korekcji barwnej nie miał serca... albo oczu.

RE: In the heart of the sea (2015) - Szaman - 02-11-2015

Z tą korekcją barwną wygląda jak kolejna część Matrixa :)

RE: In the heart of the sea (2015) - SonnyCrockett - 02-11-2015

Albo ten wieloryb rozpieprzy w tym filmie kilkanaście łodzi i łódek z Thorem na pokładzie albo ten trailer kręci się w kółko z tą sama akcją.

RE: In the heart of the sea (2015) - Mierzwiak - 02-11-2015

Sonny:

RE: In the heart of the sea (2015) - Bucho - 02-11-2015

Z mojej strony siczek falisty - uber wieloryb, CGI, kolorki i "aj promis aj kom bak".

Zamiast kina z Howardem, wybieram domowe zacisze z Weirem:

RE: In the heart of the sea (2015) - Corn - 03-11-2015

Bucho - piąteczka. Master and Commander to najlepszy film morski. Szkoda, że nie powstała kontynuacja.