Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Hacksaw Ridge (2016) reż. Mel Gibson - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: Hacksaw Ridge (2016) reż. Mel Gibson (/Thread-Hacksaw-Ridge-2016-re%C5%BC-Mel-Gibson--4107)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

Hacksaw Ridge (2016) reż. Mel Gibson - Mental - 30-09-2015

[Obrazek: hacksaw-ridge-mel-gibson-andrew-garfield-2.jpg?w=1005]

[Obrazek: hacksaw-ridge-mel-gibson-andrew-garfield.jpg?w=1005]

http://variety.com/2015/film/news/hacksaw-ridge-photos-mel-gibson-andrew-garfield-1201605561/

Najnowszy film Mela się kręci. Niestety, nie będzie to epopeja o Wikingach, lecz jakaś wojenna psychodrama z przesłaniem. Normalnie bym nawet nie zwrócił na to uwagi, ale ponieważ za kamerą stoi jeden z czołowych twórców kina moralnego niepokoju, a w obsadzie znalazł się Vince Vaughn, który jako aktor zaistniał dla mnie dopiero ostatnio po świetnym występie w drugim sezonie "Detektywa", wpisuję ten tytuł na listę "must see" przyszłego roku. 

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Pelivaron - 06-05-2016

4 LISTOPADA

Data premiery ustalona :)

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Predator895 - 06-05-2016

Dawać plakat, trailer i making of :D

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - slepy51 - 03-07-2016

Masz plakat:

[Obrazek: fin05_hacksaw_1sht_tsr_vf.jpg]

plus trochę zdjęć zza kulis - https://icantunseethatmovie.com/2016/07/01/poster-pics-of-hacksaw-ridge-mel-gibsons-return-to-directors-chair-images/

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Pelivaron - 28-07-2016

Powiem tylko, że zajebiste :o

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Snappik - 28-07-2016

Szczerze, nie czuję w tym ręki Gibsona. Wygląda fajnie, ale pomysł na film o gościu który nie wystrzelił nawet jednego pocisku średnio mi się podoba.

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - simek - 28-07-2016

Wszystkie sceny z pola walki prezentują się bardzo dobrze, nie przemawia do mnie póki co Garfield, ale wierzę, że jednak da radę.

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Wawrzyniec - 28-07-2016

Na razie mam dwa problemy z tym trailerem - japa Garfielda i scena z odrzucanym granatem. Pierwsza rzecz chyba sama się broni, natomiast druga mogła być spowodowana niefortunnym montażem dwóch scen na potrzeby trailera. Normalnie przypomniał mi się Tropic Thunder. Tak, czy inaczej, jestem w kinie, bo Mel nie zawodzi.

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Arahan - 29-07-2016

Technicznie to bedzie perelka, ale fabularnie ... takiemu facetowi jak Mel to chyba jakis zwyrol kazal zrobic film o zolnierzu pacyfiscie ;) moze to jego odkupienie?

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Mental - 29-07-2016

Mel próbuje się wkupić w łaski Holly słodkim filmem o pacyfiście. A serio: oczywiście, że obejrzę. Z innych rzeczy:

- ryj głównego bohatera jest tak wnerwiający, że już teraz życzę mu śmierci;
- to może być forma dialogu z "Amerykańskim snajperem" Eastwooda, gdzie mamy narodowego herosa, który dla odmiany wsławił się masowym zabijaniem;
- podoba mi się, że w armii doceniają podmiotowość człowieka. Chcesz iść na wojnę bez broni? Proszę bardzo, jesteś dorosły, twoja decyzja. Dzisiaj pewnie jakaś komisja europejska by mu zabroniła.

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Lawrence - 29-07-2016

(28-07-2016, 15:46)Wawrzyniec napisał(a): scena z odrzucanym granatem. ... Normalnie przypomniał mi się Tropic Thunder. 

W Tropic Thunder lepiej to wyszło :) A poważniej to patos wprost wylewa się z każdej sceny. I nie ukrywam, że teraz z bacznością będę obserwował ten temat. Szczególnie, że nie brakuje na forum osób, które śnią i marzą o Melu Gibsonie i gunach. A już obraz, ujęcie Mela Gibsona ze spluwą to dla wielu dzieło sztuki, przewyższające swym pięknem Mona Lisę. ;) Tym bardziej w pewnym sensie zabawne jest, że Mel Gibson nakręcił film o chłopaku, co brzydził się bronią palną. Co za ironia :D

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Mental - 29-07-2016

Brzydzi się bronią palną? Przecież nawet z trailera wynika, że on nie uznaje przemocy. Zatem nawet noża nie wziął na wojnę. Liczę, że w finale będzie jakiś twist i go zastrzelą :)

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Azgaroth - 29-07-2016

Nie rozumiem narzekania, że film jest o żołnierzu pacyfiście. Filmów wojennych była mnóstwo o żołnierzach, którzy nie mieli oporu z zabijaniem. Teraz przynajmniej dostajemy coś nowego, więc ja jestem jak najbardziej zainteresowany, chociaż wydaje się, że to będzie kolejna laurka dla dzielnych amerykanów, którą równie dobrze mógłby nakręcić Spielberg i nie widziałbym różnicy.

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Hitch - 29-07-2016

Mel z pewnością wyciśnie z tematu tyle epy, ile to tylko możliwe. Zwiastun na razie mnie nie podniecił, ale film obejrzę na pewno z samej ciekawości. Wkurza mnie tylko, że ani w trailerze, ani na plakacie nie pada nazwisko Gibsona.

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Snappik - 29-07-2016

(29-07-2016, 08:14)Mental napisał(a): Brzydzi się bronią palną? Przecież nawet z trailera wynika, że on nie uznaje przemocy. Zatem nawet noża nie wziął na wojnę. Liczę, że w finale będzie jakiś twist i go zastrzelą :)

O wiele lepszym motywem byłoby, gdyby jednak wziął do ręki broń i obronił się przed kimkolwiek kto chce go zabić :)

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - slepy51 - 29-07-2016

W "Rambie" też był gościu, który się brzydził przemocą - ładnie na koniec zatłukł "złego" żółtego kamieniem:)

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - military - 29-07-2016

SPOJLER! Nie zginie ani nie chwyci za broń.:)

Doss was wounded three times during the war, and shortly before leaving the Army he was diagnosed with tuberculosis, which cost him a lung.[4][5] Discharged from the Army in 1946,[6] he spent five years undergoing medical treatment for his injuries and illness.[5]

Desmond Doss died in 2006 at his home in Piedmont, Alabama, after being hospitalized for breathing troubles

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Lawrence - 29-07-2016

Chyba właśnie zepsułes niektórym zakończenie ;) film chyba ma mieć pierwsze pokazy na festiwalu w Wenecji. Zobaczymy jak tam zostanie przyjęty. I wcale się nie zdziwię jak pózniej na amerykańską premierę Mel przyjedzie Toyotą Prius ;)

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - vast - 29-07-2016

Jezu, jaka tragedia. To serio film Mela? :)

RE: Hacksaw Ridge (reż. Mel Gibson) - Predator895 - 29-07-2016

Mi za każdym razem trailer podchodzi coraz bardziej. Kapitalne sekwencje wojny, muzyka, ryj Garfielda z początku rzeczywiście wkurwiał nie miłosiernie, teraz jednak jest akceptowalny. Wszystko zależy od poprowadzenia historii i reżyserii, a o to nie mam raczej większych obaw. Chciałbym aby to dziełko było odkupieniem Mela, który znowu wróciłby do lepszych projektów i aktorstwa. Kino obowiązkowo zaliczę ;)