![]() |
|
MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Zagadki (https://forumkmf.pl/Forum-Zagadki--15) +--- Wątek: MasterKadr 2016 - edycja jesienna (/Thread-MasterKadr-2016-edycja-jesienna--4407) |
MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Dr_Bakier - 09-10-2016 Zapraszam do zabawy. Pamiętajcie że podróż sama w sobie jest celem, niech wizja zajęcia miejsca na podium (albo nawet zwycięstwa) nie będzie jedyną motywacją chociaż jako jeden z niewielu którzy wygrywali poprzednie MK mogę potwierdzić że zajęcie najwyższej lokaty diametralnie polepsza życie. Prepare for glory! Zasady takie jak zawsze: po 1pkt za odgadnięty tytuł, dopuszczalne literówki, w przypadku części serii należy podać konkretny tytuł. Listę odpowiedzi wysyłacie w PW i jak zawsze warto strzelać ponieważ nie ma punktów ujemnych. Ponadto: - swoje odpowiedzi można przysyłać nawet po ustalonym terminie dopóki nie wstawię wyników. - nie sugerujcie się AR Teraz skupcie się psubraty bo ważniejsze padną daty. Aby zwerbować jak najwięcej graczy na odpowiedzi czekam aż do 23.59 w czwartek. Wyniki i kolejny zestaw w piątek z samego rana. Etap 1 (30pkt). Jest dosyć prosty, zawiera niewiele trudnych obrazków. Podejrzewam że kilka osób może być blisko max. http://i.imgur.com/t7n3aVb.jpg RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Craven - 09-10-2016 Rzeczywiście wygląda całkiem znośnie :) RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Juby - 09-10-2016 Easy. To biorę udział. :) RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Mierzwiak - 09-10-2016 Pas. Raz że zbyt łatwe, dwa - dzisiaj wyjeżdżam i nie ma mnie do piątku. Powodzenia. RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Baretto - 09-10-2016 Nie jest źle, jak na razie rozpoznałem 19 i jeszcze kilka kojarzę, ale będę musiał pomyśleć. RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Dr_Bakier - 09-10-2016 Ppotwierdzam, jest to etap najłatwiejszy. Dalej nabijanie punktów nie będzie takie łatwe, ale też starałem się dobierać screeny zawierające jakiś podpowiadający szczegół lub tak aby dało się wykoncypować z kontekstu:) plan wygląda mniej więcej tak: e1- EASY e2 - MEDIUM e3 - HARD e4 - MEDIUM RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - SonnyCrockett - 09-10-2016 (09-10-2016, 10:50)Mierzwiak napisał(a): Pas. Raz że zbyt łatwe, dwa - dzisiaj wyjeżdżam i nie ma mnie do piątku. Bezpardonowe walcie się leszcze. I love this place. :) RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Cassel - 09-10-2016 Dobrze, że tym razem coś łatwego, mam już po dziurki w nosie wszelkiego rodzaju hardkorów i chętnie poodgaduję coś na luzie. Dr_Bakier napisał(a):swoje odpowiedzi można przysyłać nawet po ustalonym terminie dopóki nie wstawię wyników. Też stosowałem tę zasadę, tyle że po cichu. Zawsze było paru spóźnialskich, którzy nie wyrabiali się w terminie. ;) Dr_Bakier napisał(a):nie sugerujcie się AR Zawsze mówiłem to samo. :) RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Lawrence - 09-10-2016 Na szybko zmęczony po całym dniu i bez mocnego zaangażowania 16 znam, czyli całkiem nieźle. I naturalnie biorę udział mimo, że zawsze zamykałem peleton. RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Dr_Bakier - 13-10-2016 Dziękuje za już oddane głosy, tym którzy jeszcze tego nie uczynili przypominam o zbliżającym się terminie. I jeszcze jedno, szybciej niż myślałem udaje się w mniej cywilizowane rejony gdzie internet jest w kratkę. Dla Was znaczy to mniej więcej tyle że wyniki mogą być jutro odrobinę później niż zapowiedziałem wcześniej. Ale będą. Nie lękajcie się. RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Dr_Bakier - 14-10-2016 Etap 1. level: EASY. W takiej sytuacji dosyć często niemal wszyscy odgadywali co łatwiejsze kadry. W kolejnych etapach zdobywanie punktów nie będzie już takie proste ale nie należy tracić ducha walki, to dopiero początek i jeszcze będzie okazja żeby się odkuć. Prawidłowe odpowiedzi: 1.10 Cloverfield Lane - Mary Elizabeth wita wszystkich graczy, punkty na dzień dobry zgarnęli wszyscy oprócz Berusa i Lawrence'a 2.Naked Gun 33 1/3: The Final Insult - Nominowany do statuetki "Park Geriatryczny". Pierwsza mina (i nie ostatnia), ale całkiem nieźle wybrnęliście, większość się nie nabrała. Czy ktoś strzelił w Park Jurajski? Tak, Berus, Juby i Cassel. Sonny uważa że to Juraasic World ale to i tak już bez znaczenia. 3.Girl with the Dragon Tattoo - Baretto,Juby i Berus nie próbują zgadywać. 4.Lobster - Są na sali fani porannej pocierki? Prawie wszyscy. Berus nie strzela natomiast Baretto i Juby typują drugą Nimfomankę ale tam to był konkretny spanking panowie. 5.Dracula - Koleje losu. Wszyscy. Jedynie Berus bez strzału. 6.The Magnificent Seven - Prawie wszyscy. Był taki czas na forum kiedy ktoś opisałby ten kadr jako "wysokie stężenie epy". W kinach remake ale jest też Westworld od HBO który skierował myśli Nawrockiego na oryginał Crichtona. 7.AVPR: Aliens vs Predator Requiem - próbowaliście z Jupiter Ascending, Raport mniejszości albo pierwszy AVP. Za prawidłowe i precyzyjne wskazanie na Requiem pkty zgarnia Cravem, Baretto i Nawrocki. 8.(500) Days of Summer – tak jak chciałem były strzały w Star Warsy. Nawrocki, Mefisto, Crash oraz Craven trafiają. 9.X-Men: Apocalypse – Raczej rozpoznajecie początek fenomenalnej sceny z QuickSilverem(zdaniem niektórych: za dobrej na ten film ale to nie miejsce by o tym rozprawiać). Crash strzela w „Film o pszczołach”, Juby , Berus, Sonny i Lawrence bez strzału. 10.American Gangster - Crash, Lawrence i Berus odpuszczają. Reszta ok. 11.Salt – Daniela na monitorze rozpoznaliście bez problemu. 12.Hateful Eight – Berus nie strzela, Sonny pudłuje z Frankensteinem. 13.Lucy – Film dobrze znany, ale nie każdemu: Baretto (King Kong – okres i miejsce się zgadza mniej więcej ale u Jacksona to była noc chłopie), Cassel (Serena) i Berus (); 14.Expendables - Arnie, Sly i Kościelny w słynnej scenie. Niezniszczalnych odgadli wszyscy ale u Berusa dzwoni w następnym kościele (Expendables 2) 15.Shallows – Każdy. 16.Host – Filmy dla małych dziewczynek oglądają: Nawrocki, Mefisto, SonnyC, Cassel, Juby, Crash i Craven 17.Everest – 100% trafialność. 18.Superman Returns – Berus i Cassel bez strzału. SonnyCrockett domyśla się tragicznego finału Flight. 19.Blind Fury – tylko Berus nie odgadł. 20.Ronin – j.w. Masz zaległości w oldschoolowym kinie twardzielskim Berus. 21.Hydrozagadka – Pierce Brosnan nie wstydził się jeździć tramwajem na akcję w October Manie (albo November Manie.whatever) a i nasz As nie gardzi taksówką. Nie wie o tym tylko Baretto i Juby. 22.A Sound of Thunder - Zapomniana adaptacja opowiadania Raya Bradbury. Kilka osób pamięta ale nie chce mi się pisać kto:) Juby nie poddał się i celował w Star Trek 3. 23.Seed of Chucky - Glen (czy Glenda?) wskrzesza "rodziców". Lawrence myli z Bride of Chucky. Berus, Juby i Cassel nawet nie próbują. 24.S1m0ne – Niektórzy napisali Simone , bez użycia cyfr, nie mogę zatem uznać ich odpowiedzi. Żartowałem. Ale na przyszłość lepiej uważajcie. Baretto i Juby nie wiedzili. Lawrence zdalnie wbił mi się na HDD bo w ostatniej chwili odrzuciłem kadr z Virtuosity które typował. 25.Critters 2: The Main Course - Drapieżne jeże w formacji kuli bojowej są dosyć rozpoznawalne na forum. To dobrze. Punkty niestety nie turlają się do Baretto, Jubego (Balonowy chłopak – byłeś bardzo blisko),Berusa i Cassela. 26.12:01 - Jeżeli nikt nie odgadł kadru wiedz że był on za trudny. Odpowiedź była tuż przed waszymi oczami: dwunasta-zero-jeden. 27.The Adventures of Baron Munchausen – Nawrocki, Mefisto, Cassel i Craven rozpoznali. 28.Prestige – Everyday is Caturday. Baretto nie rozpoznał albo o zgrozo nawet nie widział arcydzieła Nolana. 29.2010 – Piramidy, ich zwodniczy kształt mógł zmylić każdego. Omamić dał się Baretto i strzelił w Mumię. Sonny,Lawrence, Berus i Juby nie wiedzieli. 30.Knock, Knock - Radosna Ania żegna się graczami gwarantując każdemu +1 pkt. Po pierwszym etapie drabinka prezentuje się następująco: 29.Craven 28.mefisto 27.nawrocki 25.Crash 22.Cassel 21.SonnyCrockett 18.Lawrence 17.Baretto 16.Juby 8.Berus (zrządzeniem losu wyniki opracowałem w spartańskich warunkach, gdyby były jakieś błedy proszę się nie wstydzić i zgłaszać) Etap 2: http://i.imgur.com/iGoAmP9.jpg Na odpowiedzi czekam do 12:00 w środę (19.X) RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - SonnyCrockett - 14-10-2016 (14-10-2016, 14:34)Dr_Bakier napisał(a): 26.12:01 - Jeżeli nikt nie odgadł kadru wiedz że był on za trudny. Odpowiedź była tuż przed waszymi oczami: dwunasta-zero-jeden. Trudny? Ile osób na Ziemi mogło obejrzeć ten film? 10-20? Konkretny hardcore. ;) RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Baretto - 14-10-2016 Widziałem Prestige, tylko nie skojarzyłem kadru. Jak już wiem, że to on, to od razu dostrzegłem te cylindry w tle. Mój błąd. 2 Etap jest dużo trudniejszy. Zobaczymy, jak pójdzie tym razem. RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Craven - 14-10-2016 (14-10-2016, 14:34)Dr_Bakier napisał(a): 7.AVPR: Aliens vs Predator Requiem - próbowaliście z Jupiter Ascending, Raport mniejszości albo pierwszy AVP. Za prawidłowe i precyzyjne wskazanie na Requiem pkty zgarnia Cravem, Baretto i Nawrocki. Prestige kojarzyło mi się ze Smentarzem, ale potem wypatrzyłem kapelusze. 12:01 niestety kurna widziałem więc szkoda bo były komplet :( AVPR było ciężkawe. Dość długo myślałem, że to ta śmieszna pukawka z Minority Report. RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Juby - 14-10-2016 Byłem drugi od końca. :( W drugim zestawie nie kojarzę nawet 10. Będzie lipa. RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Cassel - 14-10-2016 To jest zestaw medium? Jak dla mnie hard as fuck. RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Baretto - 14-10-2016 Do tej pory rozpoznałem tylko 8 kadrów i więcej już raczej nie zgadnę. Jeśli to jest medium, to w hard będę pewnie miał 0 :) RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - SonnyCrockett - 15-10-2016 A ja liczę na jakieś 18-19 punktów. Jest trudniej ale nie żeby nazywać poziomem hard. ;) RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Mefisto - 15-10-2016 12:01 - co to w ogóle za film? AvPR też nie widziałem na szczęście, więc czuję się usprawiedliwiony :) drugi etap całkiem spoko też RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Craven - 15-10-2016 (15-10-2016, 19:21)Mefisto napisał(a): 12:01 - co to w ogóle za film? Bardzo fajniutki z pętlą czasową, chyba z tego samego roku co Dzień Świstaka. |