![]() |
|
Home Alone 1&2 czyli Kevin - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Home Alone 1&2 czyli Kevin (/Thread-Home-Alone-1-2-czyli-Kevin--4462) |
Home Alone 1&2 czyli Kevin - Grievous - 29-12-2016 Raz, że temat nie podpisany wg formułki, a dwa, że w złym dziale. Bożonarodzeniowy kac dalej trzyma? :P A z "Kevinem..." to ja mam taki problem, że widziałem to za gnojka tyle razy, że jak teraz trafię chociaż na fragment którejkolwiek części, to mam odruch wymiotny :P RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - Gieferg - 29-12-2016 Jedynka nie do zdarcia, oglądamy co roku, za to dwójka to w zasadzie przesadzony, za długi i nudnawy remake, wracam do niej o wiele rzadziej. 1. Jan Wilkans - DVD Imperial 2. Maciej Gudowski - TVP 3. Piotr Borowiec - Polsat 4. Janusz Szydłowski - TVN 5. Tomasz Knapik - VHS Imperial 6. Marek Gajewski - piracki (?) VHS Jak dla mnie preferowana wersja to zdecydowanie nr 2, którą oglądałem wielokrotnie. Pierwszy raz oglądałem na VHS, więc z Knapikiem, ale do Kevina mi on średnio pasuje. Ze 2-3 razy widziałem też wersję DVD (ten sam lektor jest też na blu-ray). Wersję z Polsatu widziałem raz. RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - Krismeister - 29-12-2016 A "Alexa samego w domu" ktoś oglądał? Dno i pięć metrów mułu, ale przynajmniej recka Nostalgia Critica jest świetna. Za to "Kevin sam w domu 4" to największe gówno jakie istnieje, takie świąteczne "The Room", ale Wiseau stworzył chociaż film na swój sposób "kultowy". Zresztą, spójrzcie na tę okładkę. ![]() Jest jeszcze jakaś piątka z nawiedzonym domem, ale tu już przed okładką ostrzegam RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - shamar - 30-12-2016 Chyba nigdy nie obejrzałem ani 1 ani 2 w całości. Ludzie, którzy postulują ciągłe puszczanie tego filmu przez Polshit wyrządzają tej nędznej stacji przysługę i mają dałna :) PS - przecie ta akcja "przywróćcie Kevina" to była ewidentna zgrywa. Boszzzz... właśnie se przypomniałem, że przecie Polshit puszcza to zawsze 2 razy. Pierwszy raz - miesiąc przed świętami RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - Corn - 30-12-2016 Cytat:Za to "Kevin sam w domu 4" to największe gówno jakie istnieje, takie świąteczne "The Room", ale Wiseau stworzył chociaż film na swój sposób "kultowy". Zresztą, spójrzcie na tę okładkę.Nigdy nie zrozumiem idei robienia gównianego filmu. Przecież co za problem, żeby się trochę bardziej postarać i zrobić coś nawet jeśli gorszego od poprzednich filmów, to przynajmniej oglądalnego RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - OGPUEE - 30-12-2016 (30-12-2016, 00:13)shamar napisał(a): Chyba nigdy nie obejrzałem ani 1 ani 2 w całości. Ludzie, którzy postulują ciągłe puszczanie tego filmu przez Polshit wyrządzają tej nędznej stacji przysługę i mają dałna :)E tam. Od 1973 r. ABC puszcza co roku w Wielkanoc "Dziesięcioro przykazań" z Hestonem. W 1999 r. stacja nie zdecydowała się wyemitować filmu. Efekt - inwazja telefonów od wkurwionych telewidzów, którzy specjalnie czekali na ten film :). RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - shamar - 30-12-2016 Polscy masochiści nie dorastają tamtym do kostek ;) Cytat:Dziesięcioro przykazań (USA) RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - szopman - 30-12-2016 "Dziesięcioro przykazań" to przecież arcy-zajebisty film. Aż mnie pozytywnie zaskoczyliście, że amerykańscy widzowie tak lubią to oglądać :) @shamar Potop też trwa 4h, a dużo ludzi co roku ogląda z chęcią ten film w TV :) Tak samo "Titanic" na Polsacie co roku :) RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - Mierzwiak - 30-12-2016 Titanic na Polsacie trwa dwa dni. Jeśli jest ktoś kto z tego korzysta (w zestawie reklamy chujowy lektor, fatalna jakość i nieprawidłowe proporcje) to powinien się zabić :) RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - shamar - 30-12-2016 @szopman Ale to nie świadczy dobrze o tych społeczeństwach. No pomyśl sam - możesz obejrzeć coś nowego, albo coś czego jeszcze nie widziałeś a marnujesz czas na oglądanie filmu, który znasz na pamięć? I nie chodzi o to, że możesz go bardzo lubić. Bo możesz i... możesz go sobie obejrzeć kiedy chcesz ale musisz obejrzeć go akurat na danym kanale, w dany dzień, i to z reklamami? Coś nie tak w tym jest. RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - Bucho - 30-12-2016 Trzy slowa: klimat, tradycja, nostalgia. Karpia i barszczyk mozesz sobie kupic kiedykolwiek, a na wigilie zrobic cos innego i nowego, a nie ciagle to samo...erm, no wlasnie :) RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - Snappik - 30-12-2016 (30-12-2016, 11:00)Corn napisał(a):Cytat:Za to "Kevin sam w domu 4" to największe gówno jakie istnieje, takie świąteczne "The Room", ale Wiseau stworzył chociaż film na swój sposób "kultowy". Zresztą, spójrzcie na tę okładkę.Nigdy nie zrozumiem idei robienia gównianego filmu. Przecież co za problem, żeby się trochę bardziej postarać i zrobić coś nawet jeśli gorszego od poprzednich filmów, to przynajmniej oglądalnego Najdziwniejsze jest to, że za takie gówna biorą się nie takie złe nazwiska. Zupełnie jakby to był jakiś słup do prania brudnego hajsu :) A i w trójce można natknąć się na epizod młodziutkiej Scalett Johannson. RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - szopman - 30-12-2016 Cytat:Karpia i barszczyk mozesz sobie kupic kiedykolwiek, a na wigilie zrobic cos innego i nowego, a nie ciagle to samo...erm, no wlasnie :)Egzakli ! :) RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - Corn - 10-01-2017 http://movieweb.com/home-alone-with-blood-fan-edited-video/ Piękne RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - Arahan - 11-01-2017 Masakra :D RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - Strummer - 11-01-2017 Te filmiki dowodzą tylko tego jak bardzo brutalny(mierząc standardami kina familijnego) jest "Home Alone". Najzabawniejsze jest to, że brak czerwonej farby robi z tej serii idealny film świąteczny, przy którym polskie rodziny zaśmiewają się do łez, nie mając świadomości, że ich coroczna tradycja ma więcej wspólnego z dokonaniami Eli Rotha, niż mogłoby się wydawać. RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - OGPUEE - 11-01-2017 Będąc w temacie: Jak to szło z brutalnością w obecnych filmach dla dzieci? RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - Arahan - 26-12-2017 Dojadam pierogi i kapustę przy akompaniamencie Kevina (po raz 3 i ostatni w te święta) :) Ogromny kac nie pomaga :)
RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - OGPUEE - 26-12-2017 To przykleję swoją opinię z krótkiej piłki (którą umieściłem z dwa lata temu): Kevin sam w domu - Scenariusz jest całkiem zgrabnie napisany. Jest to w miarę wiarygodne, część komediowa bardzo fajna, no i Kevin w przeciwieństwie do reszty tego typu zostaje złapany przez bandziorów. A i oni są jeszcze jako tako ogarnięci. Dalej się upieram, że McCallisterowie są okropni, ale nie w taki stopniu jak myślałem (AKTUALIZACJA: zmieniam zdanie. McCallisterowie jednak nie są okropni i ich zachowanie to wina stresu przedświątecznego). W dodatku wszyscy coś robią, denerwują się i łatwiej o kłótnię. I nie wszyscy aż tak źle traktują Kevina. I potem niektórzy obawiają się o młodego. No i na końcu przyjeżdża tylko ta właściwa rodzina, bez tej z Francji. I jednak jest ten urok i bijące z niego ciepło. Warstwa emocjonalna jest doprawdy piękna. To dobry film. Nie to co... Kevin sam w Nowym Jorku - o ile poprzednik miał zgrabny scenariusz, to sequel nie dość powtarza wszystko i to nieudolnie. O ile dupkowatość McCallisterów w jedynce jest na upartego zrozumiała, to tu nie. Buzz ponosi całkowitą odpowiedzialność za wybryk Kevina, a tylko temu się obrywa. Kevin ma racje, by nie przepraszać tego chujka, bo za co?! I nawet taki Fuller czerpie przyjemność z znęcania się nad Kevinem. Czułem ulgę jak Kevin wyzywa wujka Franka. Serio, tak nie znoszę tej rodzinki w tym filmie (i żeby drugi raz zgubić dzieciaka. w innym mieście. Co na to opieka społeczna?) Lepcy Bandyci są bardziej sympatyczniejsi, a chcą ukraść datki na dziecięcy szpital. BTW, ich i babę z gołębiami można byłoby wyciąć z fabuły. Ze Starym Marleyem działało, bo działała straszna miejska legenda, a na dziecko to działa. I smutek Marleya rozumiałem. Tu? Baba z gołębiami jest straszna, bo... siedzą na niej gołębie? I jest smutna, bo miała złamane serce? Nie kupuje tego. I czemu Tim Curry od razu chce dopaść Kevina? Czemu ludzie w tym hotelu to są idioci (sztuczka z telewizorem...)? Czemu Lepcy Bandyci są jeszcze głupsi? I te pułapki są naprawdę brutalne. Cegły, podpalona nafta, rura zrzucająca na kilka pieter, usmażenie prądem. Oni powinni być martwi! Polecam filmik Honest Action z ich udziałem. Kevin wydaje się być za mądry na niektóre dialogi. Wygłasza niektóre mądrości jakby był profesorem na uczelni, nie 10-latkiem. Oj, słaby ten film. Słaby. RE: Home Alone 1&2 czyli Kevin - Gieferg - 27-12-2017 Powtórzyłem dzisiaj dwójkę (pokazując ją córce) ale... zdania nie zmieniam. Ogląda się to ciężkawo, chwilami wieje nudą, a finał jest przesadzony i przez to niezbyt zabawny. Nie wiem czy jeszcze obejrzę, podczas gdy do jedynki wracam co roku i zamierzam wracać nadal. |