Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: mother! (2017) reż. Darren Aronofsky (/Thread-mother-2017-re%C5%BC-Darren-Aronofsky--4497)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Szaman - 04-02-2017

Już nawet szczątkowy opis fabuły, w którym życie szczęśliwej pary zostaje zakłócone przez wizytę nieproszonych gości zdaje się wskazywać, że Darren Aronofsky po niezbyt pozytywnym przyjęciu "Noego" wraca do bardziej znajomych klimatów. W obsadzie Jennifer Lawrence, Domhnall Gleeson, Javier Bardem, Michelle Pfeiffer i Ed Harris. Premiera prawdopodobnie na jesieni, bliżej sezonu oscarowego.

Warto zauważyć, że 2017 może być rokiem wielkiego powrotu Michelle Pfeiffer, obok wyżej wspomnianego występu ma jeszcze świetnie ocenianą na Sundance rolę w "Where Is Kyra?". Można przypuszczać, że ona jak i Jennifer Lawrence mogą liczyć na zainteresowanie w sezonie nagród. Jako ciekawostkę można jeszcze dodać, że praca na planie podobno zaowocowała związkiem między Aronofskym a Lawrence, ciekawe czy w jakikolwiek sposób przełoży się to na gotowy film.

RE: Mother! (2017) - Szaman - 28-02-2017

Amerykańska premiera 13 października 2017 roku.

RE: Mother! (2017) - Kuba - 05-03-2017

Ciekawe czy u nas w kinie będzie. Premiera tuż przed sezonem nagród, ciekawie.

Kolejnh film w 2017 z naprawdę rewelacyjną obsadą. "Wind River", "Blade Runner", "Song to Song", "Annihilation" czy "Mother" filmy z rewelacyjnymi ekipami, to może być ciekawy aktorsko rok.

RE: Mother! (2017) - Mierzwiak - 05-03-2017

Aronofsky, fantastyczna obsada, autor zdjęć do Black Swan. Czekam, chociaż opis fabuły jest tak szczątkowy, że ciężko stwierdzić o czym to tak naprawdę ma być.

RE: Mother! (2017) - Kuba - 05-03-2017

Nie wiele informacji to dla mnie spory plus, Aronofsky na dodatek zapowiada, że zamierza ograniczać informacje o filmi i bronić przed jakimikolwiek spoilerami, czyli możemy się spodziewać fabuły z licznymi niespodziankami.

A tam operator....Johannsona muzyke komponuje!

RE: Mother! (2017) - Szaman - 10-04-2017

Polska premiera 3 listopada 2017.

RE: Mother! (2017) - Galadh - 14-05-2017

[Obrazek: C_zGyLPUwAA4ugR.jpg]

Z Twittera Aronofsky'ego.

RE: Mother! (2017) - Kuba - 14-05-2017

Sympatyczny plakat :P
(zajebisty)

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Mierzwiak - 14-05-2017

Wow, fantastyczny plakat. Oby film był równie pokręcony :)

Dawać zwiastun!

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - und3r - 14-05-2017

Tylko chciałem tu wrzucić (ponownie, bo już raz to pisałem z dwa miesiące temu tylko nie pamiętam w jakim topicu:P) swój typ nominacji za pierwszoplanową rolę kobiecą dla Lawrence - mam przeczucie, że będzie wybitna w tym.

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 15-05-2017

Cóż, ja sądzę, że generalnie Darren może się doczekać nie tylko nominacji, ale również statuetki, choć konkurencja w tym roku jest niezła jeśli chodzi o reżyserów.

Ekipa w tym filmie jest taka, że jeśli tylko każdy z tych aktorów stanie na wysokości zadania i dostanie dobrą rolę to czeka nas pod względem aktorstwa prawdziwa perełka i Lawrence wcale nie musi zgarnąć całego show :P

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Szaman - 21-07-2017

Amerykańska premiera przeniesiona z 13 października na 15 września. Pierwszy teaser, o długości 68 sekund powinien lada chwila pojawić się w sieci, puszczają go już przed Dunkirk w amerykańskich kinach.

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 22-07-2017

Mnie tam bardziej interesuje czy w Polsce również przesuną, jeśli tak to bardzo miła niespodzianka bo już myślałem, że we wrześniu pozostanie mi tylko "Kingsman"'.

Czekamy na teaser choć domyślam się, że w trakcie całego etapu promocji Aronofsky i reszta będa skąpić szczegółów jak tylko się da a same trailery też wiele nie pokażą. Darrenowi w końcu ewidentnie zależy na tym by film był okryty jak największą tajemnicą.

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Szaman - 22-07-2017

Mocno rozczarowałem się zwiastunem Mother, grają go także w naszych kinach przed Dunkirk.

Oho, brzmi zajebiście :D Oby jutro mnie nie zawiedli z nim.

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Szaman - 22-07-2017

Co w tym zajebistego?

https://twitter.com/JenniferUpdates?lang=pl

Na górze teaser. 

[Obrazek: DFVntmoXoAAr_rS.jpg]

[Obrazek: DFVnuO0XsAAD7eo.jpg]

[Obrazek: DFQkb44VYAAtvg4.jpg]

[Obrazek: DFGtxsSV0AAjl5x.jpg]

Dlaczego to wszystko jest zajebiste? Aronofsky moim zdaniem popisał się świetnie jeśli chodzi o marketing, każdy kolejny materiał nie mówi nic, ale umiejętnie buduje hype i przede wszystkim zaciekawienie...o co tam chodzi. No i nie jest to na razie żadna typowa kampania. Przez co dla mnie "Mother!" z "muszę zobaczyć czy Darren naprawił niesmak po ostatnich działach" powoli przechodzi w "jeden z najbardziej oczekiwanych filmów drugiej połowy roku"

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Pelivaron - 31-07-2017

Niepokojąco i klimatycznie.

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 31-07-2017

O, mega zapowiedź, jaram się trailerem.
Mroczny klimat, zapowiada się mocny horror z mam nadzieje dobrą warstwą fabularną. Mistrzowsko budują tajemnice wokół tego filmu.

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Mierzwiak - 31-07-2017

Trudno wyciągnąć jakieś konkretne wnioski z tak krótkiej zajawki, ale to co mnie cieszy najbardziej to powrót Darrena do, chyba można już o tym pisać, klimatów w których świetnie, czy też najlepiej się odnajduje.