![]() |
|
Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) (/Thread-Shot-Caller-re%C5%BC-Ric-Roman-Waugh--4604) Strony:
1
2
|
Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Mental - 15-06-2017 Południowa Kalifornia, więzienie o zaostrzonym rygorze, walka o przetrwanie. Zajebista obsada: Coster-Waldau, Bernthal, Benjamin Bratt i Jeffrey Donovan. Jaram się nieziemsko.
RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Lawrence - 16-06-2017 Ten temat w sumie pokazuje co się stało z forum :/ Kiedyś jak Mental zakładał filmowi wątek to było coś! Od razu pojawiała się muskularna grupka i zaczynała się twardzielska dyskusja zahaczająca oczywiście o wątki światopoglądowe ze wspomniem oczywiście broni, libertanizmu, Teksasu, Detroit, kultu pomarańczowego słoneczka, Michaela Manna. I wszystko to było zawsze oblane męskim sosem. Tak męskim, że czasami aż zahaczającym o homoerotykę. A teraz Mental zakłada wątek i co? I cisza... RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Mental - 18-06-2017 Tu macie prawdziwe więzienie - zakład karny w Salinas Valley w Kalifornii: Strażnicy przyznają przed kamerą, że więźniowie kontrolują życie w środku, a oni tylko pilnują, żeby zbyt często się nie zabijali. Jak trafiasz do takiego zakładu, musisz opowiedzieć się po którejś ze stron (podziały idą po liniach rasowych). Zatem zwykły białas, który na wolności nigdy nie zasiliłby np. Bractwa Aryjskiego, w pace przyłącza się do nich z konieczności (inaczej czarni go zmaltretują albo meksykańska mafia dorwie i zaciuka). RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Pelivaron - 26-07-2017 W sklepiku w HD. RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Mental - 26-07-2017 No to jedziemy z koksem. Swoją drogą, szybko wyszedł, myślałem, że poczekam jeszcze z parę miechów (bo na pokazy w polskich kinach raczej nie liczyłem). RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Azgaroth - 27-07-2017 Bardzo dobra informacja, przeczuwam filmową czołówkę tego roku. Film musiał ominąć dystrybucje kinową, według Filmwebu światowa premiera to był 20 lipca. RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Azgaroth - 04-08-2017 A jednak lekkie rozczarowanie. Spodziewałem się kina pełnego epy i klimatów rodem z Oz, a dostałem smutny dramacik ze smutną muzyczną. Film jest solidną rzemieślniczą robotą, ale niczym nie zaskakuje ani nie zachwyca. Zabrakło lepszego reżysera z bardziej autorskim stylem. I niestety trailer streszcza praktycznie cały film i może z wyjątkiem końcówki jest bardzo przewidywalny. RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Pelivaron - 14-08-2017 Serio? Bo dla mnie film mega i dużo było w nim epy. Bardzo lubię klimaty więzienne i wręcz chłonąłem wszystkie sceny, które rozgrywały się w kiciu. A kiedy pierwszy raz Jaimie Lannister idzie na "spacerniak" w więzieniu o zaostrzonym rygorze, to miałem mokro w gaciach. A końcówka to już w ogóle majstersztyk :) Fajnie wyważone kryminalne wątki z dramatem rodzinnym - niby sporo gadają, ale też sporo się dzieje. Dużo krwi i przemocy. Skoro piszesz, że cały zwiastun streszcza film, to bardzo się cieszę, że jednak nie zdecydowałem się go obejrzeć. Ogólnie myślałem, że niektórzy ci gangsterzy w kiciu mocno przerysowani, te dziary, ta gadka szmatka itd, ale później zobaczyłem ten filmik wrzucony przez Mentala i całkowicie zmieniłem zdanie. A Ty Mental już oglądałeś sam film? :) Spokojnie 8/10 Jaimie Lannister w tej stylówie dowalony, w ogóle zajebiście zagrał, szacun.
RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Mental - 14-08-2017 Cytat:A Ty Mental już oglądałeś sam film? :) Już dawno. Zwlekałem z komentarzem, bo podobnie jak Azgaroth również odczuwam niedosyt. Film ogólnie dobry, ale oczekiwałem większego pierdolnięcia: Brakowało mi też jakiejś dobrej akcyjki w starym, klasycznym sensacyjnym stylu. Niech będzie 7/10. RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Pelivaron - 14-08-2017 (14-08-2017, 23:51)Mental napisał(a): Tutaj mi się podobalo, że nie poszli w jakiś hollywoodzki schemat, bo bałem się, że Też miałem dać 7, ale jednak finałowa sekwencja na spacerniaku była zbyt dobra :) Do tego RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Azgaroth - 17-08-2017 (14-08-2017, 23:35)Pelivaron napisał(a): Skoro piszesz, że cały zwiastun streszcza film, to bardzo się cieszę, że jednak nie zdecydowałem się go obejrzeć. I to może być główna przyczyna różnicy w odbiorze filmu. Dla mnie to było odhaczanie wcześniej widzianych scen. Przy pierwszy wyjściu na spacerniak, które tak chwalisz już z góry wiedziałem co się stanie. Poza tym nie podobała mi się muzyka, ani niechronologiczne prowadzenie fabuły, które nie miało według mnie żadnego większego sensu. RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - raul - 20-08-2017 Mocne 8/10. W porównaniu do badziewia jakie ostatnio zalewa mi dysk to jest naprawdę dobrze. RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Salto - 26-08-2017 Solidna produkcja, ale faktycznie zabrakło czegoś ekstra. Z więziennych scen tylko ostatnia była dosyć świeża, reszta to raczej oklepywanie starych schematów. Aktorsko oczywiście na plus, Waldau świetna robota. Zgadzam się też co do słabej muzyki, nie pasowały mi te wstawki z serii "more drama". 7/10 RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - srebrnik - 28-10-2017 Jednak wylądował w polskich kinach. Od piątku pojawił się w niektórych kinach studyjnych. RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Azgaroth - 28-10-2017 Trochę za późno :) RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - yacajackowski - 08-11-2017 Bardzo dobry film. Mocna końcówka, dobrze dobrani aktorzy, trochę więziennego klimatu. Dla mnie solidne 8/10 i chciałbym zobaczyć sequel w którym Money rządzi BA. RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Pitero - 12-11-2017 Obejrzane. Bardzo dobry film, oceniam na równo z "Brawl in Cell Block 99". Fabuła mnie wciągnęła, jest epa, Coster-Waldau świetny, również bym obejrzał sequel ale ta historia jest już w sumie kompletna, wszystkie wątki zakończone. 8/10 RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Mierzwiak - 21-10-2018 Bardzo dobry film który włączyłem na Showmaksie nie wiedząc o nim nic poza tym co przeczytalem w lakonicznym opisie. Podoba mi się jak poprowadzono postać głównego bohatera, mam wrażenie że zrobiono to całkowicie wbrew obowiązującym w tego typu historiach schematom. Zakończenie przynosi Moneyowi ulgę, ale widza zostawia w obliczu dołującego obrazu upadku? degeneracji? człowieka, nawet jeśli wszystko co Money zrobił podyktowane było wyższym dobrem. 8/10 RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Mental - 21-10-2018 Ja tylko dodam, że wszyscy byli więźniowie, których pytano o zdanie na temat "Shot Callera", zgodnie twierdzą, że to najbardziej realistyczny film więzienny ever. Chodzi dokładnie o byłych więźniów, którzy odsiadywali wyroki w zakładach karnych na środkowym-Zachodzie USA (Kalifornia, Nevada, Arizona itd.). Segregacja rasowa, przemoc, grypsera, emocje - wszystko ponoć jest tip-top, bez ściemy. RE: Shot Caller (reż. Ric Roman Waugh) - Mental - 26-03-2021 Najbardziej zabójczą bronią w posiadaniu wojownika jest jego umysł. Dlatego Bractwo Aryjskie sieje taki postrach w kalifornijskich i teksańskich wiezieniach - inteligentni i przy okazji ekstremalnie brutalni mordercy. |