Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron (/Thread-Sequele-Avatara-2022-2027-re%C5%BC-James-Cameron--4673) |
RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Kuba - 21-06-2018 http://www.digitalspy.com/movies/avatar/news/a859392/avatar-2-3-zoe-saldana-finished-shooting-james-cameron/ Teraz zauważyłem. Zoe Saldana zakończyła kręcenie scen do Avatara 2 i 3. Jako pierwsza z głównej ekipy chyba. O ile pamietam to na razie wstrzymują sie z kręceniem 4 i 5, tak? Btw. Juby to żyje? RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Bucho - 21-06-2018 Cameron added that the early results on the films "are beyond even our expectations". Ok, w to nie watpie. Niech jeszcze bedzie dobra historia i wiecej starego Camerona (ktorego i tak dalo sie wyczuc w pierwszym Avatarze), a posikam sie po rajtuzach :) RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - simek - 22-06-2018 Zaraz, zaraz. Reżyser filmu twierdzi, że rezultaty przerosły jego oczekiwania? Przecież on to kręci i każdy piksel tego filmu zależy od niego, więc jak rezultat może być gorszy lub lepszy od jego oczekiwań? :P Taki tekst to ktoś z zewnątrz może rzucać. RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Wawrzyniec - 22-06-2018 No jak coś tworzysz, to może i masz pewien zamysł, ale czasami twoje dzieło okazuje się lepsze od tego, co sobie wyobrażałeś. Poza tym Cameron sam nie robi tego filmu - składowa pomysłów wszystkich zaangażowanych w projekt owocuje czymś nieprzewidywalnym, nawet jeśli ktoś z wizją składa wszystko do kupy. W tym przypadku efekt przerósł wizję (zdaniem reżysera). RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - simek - 22-06-2018 Chodzi mi o to, że to tylko takie marketingowe pierdu pierdu. Jak ja wysyłam swoją pracę do szefa, to też twierdzę, że kapitalnie wyszło, lepiej niż oczekiwałem, pełen sukces, oklaski dla mnie, a z prawdą to może mieć tyle wspólnego, co nic :) RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Bucho - 22-06-2018 Cameron akurat nie jest typem (nigdy nie byl), ktory hajpuje dla samego hajpowania, bo jest kurewsko samokrytyczny (nawet jezeli jest dupkiem) i jezeli mowi, ze cos wychodzi im lepiej niz planowali to wierze, ze tak wlasnie jest i czekam na finalny produkt. RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - zombie001 - 02-11-2018 Cytat:The folks over at BBC News claim to have seen documentation that reveals the titles for the upcoming Avatar sequels, and they are as follows: źródło http://collider.com/avatar-sequels-titles/ Oby fejk, bo brzmią kiepsko. Tak sobie też teraz myślę, nie lepiej wrócić do starych, dobrych cyferek (2-5 lub II-V), zamiast bawić się w te podtytuły? RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Grievous - 02-11-2018 No jak dla mnie to ładnie się wpasowują do "The Last Airbender" i "The Legend of Korra" :P RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Mierzwiak - 02-11-2018 Na pewno nie wzięli tego ze scenariusza skeczu SNL? Dramat, obstawiam jednak że to tylko tytuły robocze. RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Pelivaron - 15-11-2018 https://www.comingsoon.net/movies/news/1008373-main-cast-has-wrapped-production-on-avatar-sequels Normalnie szaleństwo :) Teraz sto lat prac nad postprodukcją ;) https://twitter.com/officialavatar/status/1062386163854434304 RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Mierzwiak - 15-11-2018 Z jednej strony Lang wraca jako Quaritch, a z drugiej mamy coś takiego: Cytat:The only actor who will appear in live-action playing a non-CGI character is Jack Champion as Javier “Spider” Socorro, a human teen born at the Hell’s Gate military complex seen in the first film.Hmmm. RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Gieferg - 15-11-2018 Nie wiem co wykombinująz Langiem ale choć był świetny w jedynce tak pomysł z tym, że wraca kompletnie mi się nie podoba. RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Bucho - 15-11-2018 Dziwne, tym bardziej, ze tam w bazie zostali ludzie. No chyba, ze Ziemia wysyla w drugiej czesci same Avatary, ktore off-screen wyzynaja cala baze. RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Craven - 15-11-2018 Matt Gerald też wraca mimo zostania zdeptanym... Dziwne to wszystko. Ja kumam, że dobrą strategią dla ludzi byłoby zrobienie militarnych awatarów i przeszkolenie ich do wymuszenia (np narkotykami) posłuszności zwierzaków, żeby pokonać Na'vi ich własną bronią, ale jakoś nie widzi mi się, żeby nie pojawiali się ludzie w tym filmie poza jednyn nastolatkiem. No chyba, że sequele dzieją się przed powrotem ludzi, ale wtedy też nie wiem jak Quaritcha mieliby przywrócić. W ogóle nie wiem co wymyślą ale to będzie mocno naciągane, jeśli tylko zaraz po śmierci ktoś nie wrzucił jego zwłok do chłodni czy czegoś. RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Mental - 15-11-2018 Obejrzałem trailer "Alita Battle Angel". Cameron wszedł na tereny, na które ja się nie zapuszczam. Gość, który zaczynał od tego: kończy na czymś takim: Ja wysiadam z tego pociągu. Co prawda, wysiadłem już na przystanku "Avatar", ale miałem cichą nadzieję, że wykręci jakiś dobry projekt w międzyczasie (w przerwach między generowaniem next genowych smerfów). Moje złudzenia zostały rozwiane. RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Bucho - 15-11-2018 Spokojnie, Alita to juz raczej projekt RR, a do tego material zrodlowy jest oczywisty. Avatar jako kino przygodowe to solidne 7/10, mimo oklepanej (aczkolwiek nieglupiej) fabuly, w sequelach sila rzeczy pokaza nowa historie, jezeli Cameron nie przeslodzi z zielonym przeslaniem, a spektakl utrzyma na poziomie jedynki to bedzie ok. Juz nie wymagam od niego Termka (zreszta ten w pod jego okiem jest w drodze), ani Aliens - koles zmiekl i kreci teraz PG-13 spielbergowe popcorniaki, oczywiscie wolalbym Avatara z R-ka w stylu i przekazie, ale trudno, nie mozna miec wszystkiego. RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - zombie001 - 15-11-2018 (15-11-2018, 10:07)Mierzwiak napisał(a): Z jednej strony Lang wraca jako Quaritch, a z drugiej mamy coś takiego: Myślę, że autor tego newsa może być trochę niedoinformowany. W sequelach wracają przecież Joel David Moore i Giovanni Ribisi. I o ile postać tego pierwszego rzeczywiście też się mogła przerobić na Na'vi jak Jake, tak Ribisi na 100% będzie grał człowieka. Co do Langa, to może faktycznie wróci jako postać w full-CGI? RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Kuba - 15-11-2018 (15-11-2018, 11:36)Mental napisał(a): Obejrzałem trailer "Alita Battle Angel". Amen. Chociaż pamiętajmy, że Cameron jednak nie jest reżyserem tego filmu, biorąc pod uwage fakt, że pracował też nad paroma ważniejszymi (tak sądze) projektami pewnie nad akurat tym czymś skupił się najmniej. To tak jakby zwalić całą wine za wygląd "Mortal Engines" na Jacksona. RE: Sequele "Avatara" (2020-2025), reż. James Cameron - Albertino - 15-11-2018 Gdyby Cameron Robił Analitę, to różnica byłaby pewnie taka, że CGI (trochę) mniej by obsysało. RE: Sequele "Avatara" (2021-2027), reż. James Cameron - zombie001 - 07-02-2019 Taki tam lekki update. https://www.slashfilm.com/avatar-sequels-news/ Wynikają z niego 4 podstawowe rzeczy: - tytuły, które kiedyś wyciekły do sieci są (niestety) prawdziwe. Cameron powiedział jednak, że są one w gronie rozważanych i nie podjęto jeszcze decyzji, czy filmy rzeczywiście tak będą się nazywać, - jeśli chodzi o tzw. "motion capture photography" to zrealizowano już w tym zakresie zdjęcia do 2 i 3, jak również nakręcono część materiału do 4, - zdjęcia "live-action" do sequeli będą kręcone na wiosnę w Nowej Zelandii, - Edie Falco, która jest nowym nabytkiem, zagra człowieka, generał Ardmore, |