Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) (/Thread-Mandy-2018-Re%C5%BC-Panos-Cosmatos-Starring-Nicolas-Cage--4760)

Strony: 1 2 3

Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - Lawrence - 26-01-2018

[Obrazek: mandy-final-digitalversion-poster-copy1.jpg?w=450]

Film miał właśnie swoją premierę na Festiwalu Sundance i pomijając świetne recenzje wielu wróży mu szansę na stanie się filmem kultowym.

Cytat:Akcja filmu rozgrywa się w 1983 roku. Bohaterem jest  Red Miller, złamany mężczyzna polujący na członków religijnej sekty, która zamordowała jego ukochaną. 

Na razie nie ma jeszcze zwiastuna ani daty premiery. O ile film trafi do szerszej dystrybucji, ale dobre recenzje może temu pomogą. 

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - Bucho - 26-01-2018

Trailera brak:

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - SonnyCrockett - 26-01-2018

Reżyseria: Panos Cosmatos.

[Obrazek: vH3cm4C.gif]

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - zombie001 - 27-01-2018

Na papierze brzmi jak "must see", które niedługo może zostać przytulone przez Netflixa :)

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - Albertino - 27-01-2018

Chciałbym, bo wtedy zobaczylibyśmy to niedługo. W innym wypadku pewnie jakiś rok czekania.

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - harlequinade - 27-06-2018

trailer

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - nawrocki - 27-06-2018

Jarałbym się w opór, ale zamiast Cage'a wolałbym kogoś innego.

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - yacajackowski - 27-06-2018

Ale pojebane. Kiedy premiera?

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - nawrocki - 27-06-2018

W Polsce pewnie wcale, w Stanach obstawiam limitowaną dystrybucję, albo od razu VOD.

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - Quay - 27-06-2018

Jej, czego tu nie ma, tygrysy nawet. Trzeba będzie obejrzeć, jest tłinpiksowy potencjał.

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - yacajackowski - 27-06-2018

Jak VOD to dobra wiadomość, będzie w sklepiku to się obejrzy. Aż tak mnie nie posrało, żeby pieniądze na Nicka Cage'a wydawać.

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - michax - 27-06-2018

Nie muszę czytać recenzji by wiedzieć że Cage będzie w tym filmie szarżował jak w dobrym "Złym poruczniku" Herzoga czy w niezłej komedii "Army of One" opartej na faktach o amerykanie, który wierzył, że Chrystus kazał mu dorwać Bin Ladena, bo Bóg miał dość nieudolności amerykańskich służb:-D

Więc zapowiada się kolejny (trzeci, czwarty?) z dobrych filmów z Cagem i dobrą rolą aktora w ostatnich latach:-)

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - Albertino - 27-06-2018

THIS SHIT LOOKS AMAZING. Dawno się tak nie podjarałem.

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - Lawrence - 10-07-2018

Zwiastun wygląda obłędnie, ale pewnie film do dystrybucji nie trafi. To też ostatni soundtrack Jóhanna Jóhannssona przed jego śmiercią i z opinii też był wysoko chwalony, a więc czekam podwójnie. 

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - Lawrence - 16-07-2018

Do przesłuchania kawałek świętej pamięci Jóhannssona. Bardzo klimatyczny, podoba mi się:
https://pitchfork.com/news/johann-johannssons-mandy-soundtrack-his-final-work-to-be-released/?mbid=social_facebook

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - nawrocki - 16-07-2018

Świetny kawałek. Poprzedni film Cosmatosa pod względem muzycznym był znakomity, myślę, że tutaj będzie podobnie.

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - Lawrence - 03-08-2018

Kolejny kawałek:

Przygotowując się na "Mandy" obadałem debiut Panosa Cosmatosa "Beyong The Black Rainbow". Strona audiowizuala wymiata, ale jeżeli już chodzi o samą fabułę, to jednak zdecydowany przerost formy nad treścią i miejscami trochę mnie ten film męczył. 

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - nawrocki - 27-08-2018

Film zadebiutuje na amerykańskich stronach VOD 14 września, więc pewnie będzie do dostania w sieci już niebawem.

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - Lawrence - 07-09-2018

Oby, oby, gdyż w środę był pokaz w Berlinie na festiwalu filmowym fantasy i w jeden dzień wszystkie bilety zostały wyprzedane i nie dałem rady zobaczyć :(

RE: Mandy (2018) (Reż. Panos Cosmatos) (Starring Nicolas Cage) - slepy51 - 14-09-2018

Podano do stołu;)