![]() |
|
Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy polskie (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-polskie--13) +--- Wątek: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) (/Thread-Plagi-Breslau-re%C5%BC-Patryk-Vega-2018--4932) Strony:
1
2
|
Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Pelivaron - 21-06-2018 Dobra, pojawiła się ciekawa informacja (dla fanów twórczości Vegi :D), że jego najnowsze dzieło, czyli "Plagi Breslau" nie trafią do kin. Film będzie miał premierę na ShowMaxie. OPIS Cytat:Akcja Plag Breslau rozgrywa się we współczesnym Wrocławiu, gdzie dochodzi do serii makabrycznych zabójstw. Codziennie o godzinie 18:00 nieznany, seryjny morderca dokonuje zbrodni. Policjantka Helena Ruś (Małgorzata Kożuchowska) podejrzewa, że są one dziełem jednego człowieka. Kiedy podczas interwencji poważnie ranny zostaje Bronson (Tomasz Oświeciński), policyjny partner Heleny, bohaterka decyduje się za wszelką cenę ustalić tożsamość mordercy. Wraz z oddelegowaną do tej sprawy profilerką z CBŚP, Iwoną Bogacką (Daria Widawska), prowadzi śledztwo, którego wyjaśnienia należy szukać w XVIII-wiecznej historii miasta. Kobiety starają się wygrać wyścig z czasem i nie dopuścić do kolejnych zbrodni. GŁÓWNE BOHATERKI OBSADA Małgorzata Kożuchowska, Daria Widawska, Ewa Kasprzyk i Katarzyna Bujakiewicz, Tomasz Oświeciński, Wojciech Kalinowski, Jacek Beler, Andrzej Grabowski. Vega o filmie: Cytat:Uwielbiam wyzwania, a "Plagi Breslau" to zdecydowanie najtrudniejszy realizacyjnie film w mojej karierze. Fabuła obfituje w ogromną liczbę scen kręconych z rozmachem. Będziemy realizować m. in. pożar w operze, finałową scenę przy dwudziestu tysiącach ludzi, czy sekwencję ze spłoszonym koniem, który galopuje pomiędzy pięćdziesięcioma samochodami na moście. Wspólnie z Showmax marzymy o tym, by realizować produkcje, które wprowadzają nową jakość na polskim rynku. Wierzę, że "Plagi Breslau" dostarczą widzom rozrywki bez precedensu w polskim kinie. RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - nawrocki - 21-06-2018 #nikogo. RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Krismeister - 21-06-2018 Czekam na "serial". RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Paszczak - 21-06-2018 Kryminał z Breslau w tytule i bez Mocka? Fak dis szit. Z drugiej strony może to i lepiej, że Vega nie będzie miał okazji zmasakrować Ebiego. RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Krismeister - 05-09-2018 Ej, to nie wygląda źle. Nie ma tu jakiejś rewelacji, ale Vega już poczynił jakieś kroki co do zwiastuna: - brak "kurwy" co sekundę - nie trwa 4 minut - trailer nie jest bezsensownym zlepkiem scen Kożuchowska zapowiada się spoko, Widawska również. Strachu to Strachu. Karamboli bez pasażerów w samochodach brak, a scena z koniem bez beki, ale jest dobra i całkiem dynamiczna. Czyżby Vega przeżył katharsis? Czy nie umknęły mu negatywne komentarze? Ale spokojnie, jeszcze nie ma plakatu... i zwiastuna "Kobiet Mafii 2" XD RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - nawrocki - 05-09-2018 To samo, co zawsze. Nawet nie chciało mi się oglądać do końca. Kożuchowska zapowiada się spoko? LOLek. Wygląda na występ z tej samej półki, co Meg Ryan w "Tatuażu". RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Danus - 05-09-2018 Nie wyglada to zle? Raczys zartowac, to ten sam poziom dna i zenady co reszta jego filmow. Obejrzalem to gowno i moge powiedziec, ze Vega nic sie nie nauczyl, wszystkie jego filmy wygladaja tak samo, te same dialogi, ekspresja, typ krecenia, aktorzy. Bleh. Gyby Vega nakrecil Apollo 13, tak wygladalby jeden z dialogow: "Huston, mamy problem" "jaki?" "sraki kurva" Kurtyna. RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Szaman - 05-09-2018 Kożuchowska coś warczy pod nosem i ma minę jak przedszkolak któremu proponują miskę szpinaku. Reszta typowy Vega, ledwie wysiedziałem do końca. RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Mierzwiak - 05-09-2018 Ktoś powinien zrobić trailerowy mashup wszystkich filmów Vegi od czasu drugiego Pitbulla, te filmy są nie do odróżnienia. Taka sama praca kamery, ta sama (neutralna) kolorystyka, wszędzie celowo pobrzydzone aktorki i dialogi z bardzo źle wplecionymi (aktorstwo nie pomaga) "kurwami". Trailer żenujący (Kożuchowska!!!) i niezamierzenie śmieszny. A może zamierzenie. Pitbull go wie. RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Corn - 06-09-2018 O widzę jeden oryginalny element. W pewnym momencie będziemy oglądać wydarzenia na tle meczu rugby a nie piłki nożnej. Światowo RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - f.lamer - 06-09-2018 a to nie jest tak że vega chciał piłkę nożną, ale mu odmówiono? https://sportowefakty.wp.pl/sportowybar/759021/mundial-2018-patryk-vega-chcial-krecic-film-podczas-meczu-polakow RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - PropJoe - 06-09-2018 No właśnie chciałem pisać, że to chyba do tego chciał kręcić na meczu. Śmiesznie wygląda zapowiedź Vegi z pierwszego posta o scenie z koniem i eksponowanie jej w tym zwiastunie, jakby to była nie wiadomo jaka sekwencja, no najmniej z najnowszego MI. Ale sam zwiastun, jak na Vegę oczywiście, na tyle "dobry" na tle tych wszystkich Botoksów, że może z ciekawości rzucę na to okiem, żeby potwierdzić swoje zdanie o jego filmach. Może być śmiesznie. No a Wrocław to zajebiste miasto, więc ogólnie jest potencjał na mocne 2/10. RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Bartholomew - 06-09-2018 Nie wyrabiam, ale szajs. Kożuchowska niech lepiej szlifuje swój "warsztat" w Rodzince.pl, bo granie w filmach, nawet najgorszych, w których musi wyjść poza rolę nowoczesnej matki polki, jej nie służy. Na jej tle nawet Koń zagrał z aktorskim wyczuciem godnym Pacino. RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - crazy_ivan - 07-09-2018 tutaj wklejam link do mojego nieoficjalnego traileru :) będzie mi miło, jeżeli go oglądniesz :) a tutaj przedstawiam pobieżnie moją wizję sceny z koniem :) Ujęcie pokazuje zmęczonego konia, kilka ujęć konika i ujęcie szersze, i o dziwo konik ciągnie za sobą wóz na którym coś jest przykryte szmatami, trochę sianem. Konik idzie przez ryneczek (na razie nie wiadomo, ze to Breslał), przyciąga uwagę ludzi. Kilka ujęć ludzi, którzy z zaciekawieniem przy kawce oglądają jak zmęczony koń (oczywiście bez powożącego) podchodzi do fontanny by napić się wody. Ciepły słoneczny gorący dzień. Koniś stoi sobie spokojnie przy fontannie. Ciekawi ludzie zaczynają podchodzić. Konik spokojnie pije wodę gdy zbiera się wokół niego grupka gapiów. Nagle zrywa się mocniejszy podmuch wiatru, odwala siano bądź szmatę a oczom ludzi ukazuje się zmasakrowany jegomość z nadwagą. Ktoś krzyczy. Szerokie ujecie z drona lokalizujące zdarzenie, że to Breslał. Cięcie. Kolejna scena. Spokój pani głównej bohaterki można pokazać w sposób, że np w dalszych ujęciach w kolejnej scenie koń zaczyna panikować w tłumie ludzi, którzy zaciekawieni coraz liczniej zbierają się przy truposzku. Zaczyna szarżować, podbiega pani moc spokoju i uspokaja konika. RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Gieferg - 07-09-2018 Ale ŻCK? --- A zwiastun tak o minutę za długi. Do obejrzenia mnie niestety nie zachęcił, choć odrzucił mniej niż zapowiedzi poprzednich filmów Vegi. RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Mental - 08-09-2018 Danus napisał(a):Gyby Vega nakrecil Apollo 13, tak wygladalby jeden z dialogow: Geniusz. Zapisuję :) RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Mierzwiak - 12-10-2018 Vega opublikował profesjonalny (zgaduję) plakat:
RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Pelivaron - 12-10-2018 To subtelne "V" z bohaterów :) RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Kuba - 12-10-2018 Powiedzcie mi, że ten plakat to marny fanmade RE: Plagi Breslau (reż. Patryk Vega, 2018) - Arahan - 12-10-2018 Grabowski jest na coś chory? |