![]() |
|
Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier (/Thread-Hold-the-Dark-2018-re%C5%BC-Jeremy-Saulnier--4976) Strony:
1
2
|
Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - Crash - 18-08-2018 Alaska. Jeffrey Wright jako znawca wilków, który zostaje wynajęty przez matkę chłopca (Riley Keough), rzekomo porwanego przez wilki, do odnalezienia go. Okazuje się, że i inne dzieci już zginęły w ten sposób - zadanie zatem wiąże się również z wytropieniem i zabiciem zwierzyny. Jakby tego było mało, do miasta wraca z Iraku mąż kobiety (Alexander Skarsgard), żołnierz, który na wieść o losie dziecka, wpada w morderczy szał. "Hold the Dark" - niby Netflix, ale gdy za kamerą staje Jeremy Saulnier, twórca "Blue Ruin" i "Green Room", można liczyć na świetne kino. Scenariusz, na podstawie książki niejakiego Williama Giraldiego, napisał stary znajomy reżysera, Macon Blair (Dwight z "Blue Ruin"), a sam Saulnier chwali się, że ilość trupów w tym filmie przebija jego wcześniejsze dokonania. Stawkę aktorską uzupełnia James Badge Dale jako lokalny szeryf, ale w sumie najbardziej się cieszę z głównej roli Jeffreya Wrighta. Oj, przysłużył się temu "Westworld", z pewnością. Premiera na Netfliksie 28 września. Niedługo pewnie pojawi się zwiastun, a tymczasem plakat.
RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - nawrocki - 18-08-2018 Jaram się. Oby nie zszedł poniżej poziomu "Green Room". RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - Kuba - 18-08-2018 Filmografia Saulniera czeka na nadrobienie, ale opis fabuły "Hold the Dark" brzmi strasznie ciekawie a i ekipa wygląda świetnie. Premiera szybciej niż się spodziewałem. RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - Mierzwiak - 18-08-2018 Oczywiście za porwania nie odpowiadają wilki? :) Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - Nemo - 18-08-2018 Dopisane do listy do obejrzenia. Sent from my Mi A1 using Tapatalk RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - nawrocki - 21-08-2018 RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - Mental - 21-08-2018 Zapowiada się klasa, ale nie rozumiem, po co takim filmom aż dwuminutowy zwiastun. +30 sekund spokojnie by wystarczyło, żeby sprzedać materiał. RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - harlequinade - 21-08-2018 Zwiastun dużo lepszy niż wczoraj Outlaw King, książki nie czytałam ale ponoć dość mocna RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - Pelivaron - 21-08-2018 (21-08-2018, 17:00)Mental napisał(a): Zapowiada się klasa, ale nie rozumiem, po co takim filmom aż dwuminutowy zwiastun. +30 sekund spokojnie by wystarczyło, żeby sprzedać materiał. Postaci Skarsgarda mogliby w ogóle w tym zwiastunie nie pokazywać. Ewentualnie tylko tyle, że jest żołnierzem. Nic więcej. Sama zajawka spoko, klimacik jest fest, a produkcji w zimowej aurze nigdy za wiele :) RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - Kuba - 21-08-2018 Kurde...wygląda fantastycznie :) trochę ponad miesiąc jeszcze. RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - Danus - 21-08-2018 Przypomina troche klimatem Wind River, co oczywiscie na plus. Zapowiada sie mocny i zapadajacy w pamiec film. RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - harlequinade - 22-08-2018 Przeczytałam scenariusz. Jest sporo dobrych scen ale I teksty że niepokojące itp trochę na wyrost. Krwawe ale takie Sharp Objects jest mocniejsze jeśli chodzi o psychologię postaci RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - Kuba - 22-08-2018 Mnie własnie to ze spoilera bardzo ciekawi :D zreszta juz takie motywy widać w zwiastunie. Swoją droga chyba nie zrozumiem czytania scenariuszy przed obejrzeniem filmu. RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - Pelivaron - 22-08-2018 (22-08-2018, 13:00)Kuba napisał(a): Swoją droga chyba nie zrozumiem czytania scenariuszy przed obejrzeniem filmu. Za to czytanie spoilerów i zadawanie pierdyliarda pytań do ludzi, którzy widzieli jakiś tam film (zdarzało ci się) jest ok? RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - Kuba - 22-08-2018 Jasne :) Co do mojego poprzedniego wpisu - to nie był żaden atak czy coś, po prostu wydaje mi się, że dokładna znajomość scenariusza, scen i dialogów przed premierą może być bardziej "krzywdząca" niż 4 spoilerów dotyczących zakończenia filmu. W ten sposób tworzysz już sobie przecież jako taki obraz całego filmu w głowie co może wpłynąć potem na wieksze lub mniejsze rozczarowanie. Wydaje mi się, że sensowniej jest czytać scenariusz potem aby zobaczyć czy sama, sucha historia bez reżysera, aktorów i całej reszty nadal jest taka dobra. W drugą stronę wydaje mi się, że działa to gorzej. RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - harlequinade - 22-08-2018 To nie rozum. Lubię to czytam. RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - nawrocki - 13-09-2018 Są już pierwsze recenzje, tutaj bardzo zachęcający cytat z jednej z nich: Cytat:It's a moody, scary, post-Peckinpah meditation on masculinity. RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - harlequinade - 13-09-2018 4 pozytywne, 2 negatywne na RT na letterboxd sporo 3/5. Jak coś ten film uratuje klimat i aktorzy bo nie ma co liczyć na historię :P RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - zombie001 - 13-09-2018 Jak na razie zaczyna dużo gorzej niż poprzednie filmy Saulniera. I na pewno też tak skończy. Fatum Netflixa :P RE: Hold the Dark (2018) reż. Jeremy Saulnier - harlequinade - 13-09-2018 Jak ja się boje o tego Apostle w przyszłym miesiącu :D |