![]() |
|
Rojst [Showmax] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Rojst [Showmax] (/Thread-Rojst-Showmax--4977) |
Rojst [Showmax] - Krismeister - 19-08-2018 ![]() Miasteczkiem wstrząsa podwójne morderstwo. Gazeta „Kurier wieczorny" przekazuje sprawę dwóm dziennikarzom, Witoldowi Wanyczowi oraz Piotrowi Zarzyckiemu. W tym samym czasie Wanycz dowiaduje się o tajemniczym samobójstwie dwójki nastolatków. Dziennikarz rozpoczyna śledztwo na własną rękę. W rolach głównych występują Andrzej Seweryn i Dawid Ogrodnik. (opis Showmax) Pojawił się już prolog Natomiast dzisiaj jest premiera pierwszego odcinka i jak na razie jest dobrze. Szczególnie dobry jest Andrzej Seweryn. Czasami słychać dobrą muzykę, i czuć lekki klimat PRLu, ale to dopiero przedsmak, a przynajmniej mam nadzieję, że w dalszych odcinkach będzie jeszcze lepiej. Trochę szkoda, że Showmax nie wydaje od razu całego serialu, no ale wtedy ilość darmowych 14-dniowych subskrypcji wyszłaby poza skalę. Serial liczy 5 odcinków, więc liczę, że w następnym epizodzie akcja się rozkręci. RE: Rojst [Showmax] - f.lamer - 22-08-2018 mam wrażenie że jest tu wiele dość zużytych klisz, ale jednak serial potrafi przykuć uwagę widza. charakterystyczni bohaterowie, nostalgia PRL, tajemnica i morderstwa... to robi robotę nawet jeśli wszystko przypomina trochę twin peaks, lub se7en zmiksowane z teledyskami franka kimono, to i tak jest bardzo dobrze. czekam na drugi odcinek RE: Rojst [Showmax] - Krismeister - 25-08-2018 Cholerne zaparowane lustro. Poza tym serio? XD Franek Kimono w serialu z Piotrem Fronczewskim? Serial rusza do przodu o jakiś... milimetr? Już sam nie wiem, na czym polega główna intryga. Na plus jak na razie Andrzej Seweryn, który na swoich barkach nosi ten show. Relacji między nim, a Ogrodnikiem nie ma praktycznie żadnej. Tak samo jest z Ogrodnikiem i Zosią Wichłacz. Będę oglądał dalej, ale już na nic się nie nastawiam. A, i dobre były ostatnie minuty z kawałkiem Kryzysu, nie znałem go wcześniej. RE: Rojst [Showmax] - f.lamer - 26-08-2018 nie no, nie jest tak źle. jakieś tam nowe informacje dostajemy, a i chyba nie należało się spodziewać w tym serialu pędzącej akcji. co do franka kimono, to już obsadzenie fronczewskiego w roli lokalnego gangstera było pewnym mrugnięciem okiem do widza. pokazaniem że to bardziej PRL naszych sentymentalnych wspomnień i wyobrażeń niż prawdziwy świat. w każdym razie ja to tak odebrałem. seweryn o tyle niesie serial, że wyrasta na głównego protagonistę. aczkolwiek mi dobrze się patrzy i na ogrodnika. a po obejrzeniu 2 odcinka już dokładnie rozumiem tytuł serialu; to uczucie kiedy próbujesz wyciągać jedną nogę, podczas gdy druga grzęźnie w błocie :/ RE: Rojst [Showmax] - Krismeister - 31-08-2018 Więcej jest chemii między psem, a kotem niż u Ogrodnika z Wichłacz. Coś tam się rusza, ale czuję, że jak nie czwarty to piąty odcinek będzie leciał na łeb na szyję. Fronczewski to jest gość, pojawia się na 2 minuty, i od razu banan na mordzie. RE: Rojst [Showmax] - Doppelganger - 01-09-2018 Serial rzeczywiście powoli się rozkręca i obawiam się że te 5 odcinków to za mało. Fajny klimat, taki jak lubię. Tylko mogliby zadbać o okna bo w blokach chyba wtedy PCV nie było, prawda? Mało wykorzystany Fronczewski, Seweryn dobry, Ogrodnik niezły. Zakończenie chyba nie zaskoczy. Obstawiam, że Ogólnie, nawet mi się podoba. Lubię krótkie seriale. RE: Rojst [Showmax] - michax - 01-09-2018 Twórcy podobno planują 2 serię, więc to chyba tłumaczy dlaczego tak wolno fabuła się toczy:-) Rojst [Showmax] - Nemo - 02-09-2018 Po prostu wyk#rwisty kawałek: Sent from my Mi A1 using Tapatalk RE: Rojst [Showmax] - Doppelganger - 02-09-2018 Tak, tylko wizualnie to ona nie pasuje mi tutaj kompletnie. Ona ciągle wygląda jakby była w przedszkolu ;) RE: Rojst [Showmax] - Mierzwiak - 02-09-2018 Czy Brodka mogłaby wrócić do czasów sprzed Clashes gdy nie przynudzała swoim wokalem? RE: Rojst [Showmax] - Martinipl - 02-09-2018 dla mnie ten kawałek Brodki (cover) i teledysk to jest po prostu CUDO. Odkryłem to kompletnie przez przypadek, ale zakochałem się - przesłuchałem już z setkę razy! RE: Rojst [Showmax] - f.lamer - 02-09-2018 (01-09-2018, 21:47)Doppelganger napisał(a): RE: Rojst [Showmax] - Krismeister - 08-09-2018 Twórcy naoglądali się "13 powodów". RE: Rojst [Showmax] - f.lamer - 10-09-2018 jak rozumiem chodzi o motyw ze szczotką? nie wiem, ja 13 reasons why obchodzę z daleka. natomiast samo rozwinięcie tła i sprawy grochowiaka wydaje mi się poprowadzone bardzo ok. serial jako całość też póki co nie rozczarowuje RE: Rojst [Showmax] - Doppelganger - 11-09-2018 Motyw ze szczotką jest mało wiarygodny. Tak samo jak przekleństwa małolatów. Takie akcje to się w więzieniu dla kobiet odgrywaja a nie w szkole średniej w Polsce C w roku 1984. Finał już w piątek, serial jest nadal ok. Bardzo dobra muzyka w odcinku 4. RE: Rojst [Showmax] - Krismeister - 14-09-2018 Zmarnowany potencjał. Największym plusem jest tu Andrzej Seweryn, który jest rewelacyjny. Z Ogrodnikiem mam problem, bo raz jest spoko, a czasami jest jakby nieobecny, a akcja z grożeniem to jakaś abstrakcja XD Finał jest po łebkach, a co jest najlepsze? Że jedna z głównych intryg nie jest wyjaśniona. Zróbmy 5 odcinków, żeby mieć materiał na drugi sezon. Drugi ogromny minus za postać Teresy, czyli żony Ogrodnika. Jezuu co za nijaka postać. Zofii Wichłacz nie obwiniam, bo w innych produkcjach wypada bardzo dobrze, nawet w drugim "Belfrze". Tutaj ma mniej emocji niż Ryan Gosling w roli androida. Ode mnie maksymalnie 6.5/10. Ludzie będą chwalić, bo TAK DOBRZE ODDALI PRL, no kurde, tak jakby to był pierwszy film/serial osadzony w tych latach. Aaaa, zapomniałbym. Pamiętacie trailery "Suicide Squad" z Jokerem, którego w samym filmie było z 3 minuty? Tutaj jest jeszcze lepiej z reklamowaniem tego serialu Piotrem Fronczewskim XD RE: Rojst [Showmax] - Corn - 14-09-2018 Rzecz w tym, że oni nijak oddali ten PRL. W wystroju wnętrz widać może i stare meble, ale są one ustawione w na wskroś współczesny sposób. Filmowanie w bliskim kadrze ulic tak by tylko nie pokazać, że za rogiem czai się kapitalizm ;) RE: Rojst [Showmax] - Doppelganger - 14-09-2018 Finał bardzo banalny, naprawdę jest to sztampowa historia, zakończona bez większych emocji i pomysłu. Ta niby strzelanina też taka że zęby bolą. Będzie pewnie sezon 2. Część wątków i motywacji kompletnie nie wyjaśniona. 6/10. RE: Rojst [Showmax] - f.lamer - 17-09-2018 z akumulatorem na jajach jeszcze nikt nie kłamał! myślałem że padnę jak usłyszałem ten tekst :/ RE: Rojst [Showmax] - Gal Anonim - 17-09-2018 Zaraz, serio cytują psy? |