![]() |
|
Ford v. Ferrari (2019) reż. James Mangold - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: Ford v. Ferrari (2019) reż. James Mangold (/Thread-Ford-v-Ferrari-2019-re%C5%BC-James-Mangold--5108) |
Ford v. Ferrari (2019) reż. James Mangold - Lawrence - 30-01-2019 Dobrych filmów o wyścigach nigdy za wiele. James Mangold zabiera się za zekranizowanie słynnego w dziejach motoryzacji pojedynku między Fordem, a Ferrari i dominacji w Le Mans. W obsadzie Christian Bale, Jon Bernthal i Matt Damon. Ekipa zacna, tematyka ciekawa, więc może to wyjść, szczególnie jak się zobaczy ten świetny materiał z The Grand Tour o tej rywalizacji. Na pewno ma to potencjał filmowy. I tak możemy sobie poczekać zanim, kiedyś w końcu Mann nakręci ten film o Ferrari. RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - srebrnik - 30-01-2019 A to nie jest właśnie ten film, który chciał robić Mann? Bo też chyba miał grać w nim Bale. RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - zombie001 - 30-01-2019 Nie, to jest zupełnie inny film. W filmie Manna Bale był przymierzany do roli Enzo Ferrari. Teraz o tym projekcie cicho, choć w którymś momencie mówiono, że główną rolę zagra Jackman. RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - srebrnik - 30-01-2019 Ok, teraz widzę listę obsady. Faktycznie to co innego. W każdym razie spoko - Mangold fajny, temat fajny. Niech robią RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - tchopz - 31-01-2019 Dla byłego budowniczego repliki Cobry pozycja obowiązkowa. Melduję się gdziekolwiek to wydadzą. ;) RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - Lawrence - 03-02-2019 Tej biografii Enzo Ferrari to się chyba nigdy nie doczekam. To pierwsze wieści o niej były jeszcze kiedy byłem początkujący na forum, a już wtedy Mental pisał jak to Michael Mann tym filmem zmiażdży i będzie epa. I co? I na dalej nic. :( Ale cieszę się na Ford v. Ferrari i może jak ten film odniesie sukces to pomyślą o sequelu pt. Audi vs. Lancia. Lancia Stratos vs. Audi Quattro S1. W sumie mogliby oba filmy podczepić się dzieją w tym samym "cinematic universe" ;) RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - Kuba - 24-02-2019 Film został przesunięty na sezon oscarowy - 15 listopada, zajął date premiery "Kingsman:Great Game" które zadebiutuje 14 lutego. Czyli pewnie maja spore nadzieje co do poziomu filmu Mangolda. RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - Corn - 25-02-2019 Z jednej strony się cieszę, bo kibicuje każdemu filmowi samochodowemu, zwłaszcza o tak dobrej historii "underdogowej", z drugiej - kurna, myślałem, ze pojde do kina w okolicy urodzin ;) RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - Nemo - 25-02-2019 (03-02-2019, 21:46)Lawrence napisał(a): Tej biografii Enzo Ferrari to się chyba nigdy nie doczekam. To pierwsze wieści o niej były jeszcze kiedy byłem początkujący na forum, a już wtedy Mental pisał jak to Michael Mann tym filmem zmiażdży i będzie epa. I co? I na dalej nic. :(Jest już taki film. Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - Lawrence - 02-03-2019 Znaczy jaki? RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - Lawrence - 04-04-2019 Film ma ponoć spory potencjał nagrodowy, szczególnie od kiedy teraz podlega też pod Disneya: https://variety.com/2019/film/news/ford-v-ferrari-awards-oscars-cinemacon-preview-1203180272/ Premiera 6 Listopada. RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - Szaman - 31-05-2019 Zwiastun w niedzielę. Mam wrażenie, że teraz robi się plakaty pod tapety na smartfonach :)
RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - yawning - 03-06-2019 RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - Snappik - 03-06-2019 Wygląda nawet nieźle, ale aktorsko bez fajerwerków (wiadomo - Damon). Ujęcia z wyścigów będą robić robotę, o ile będzie tego więcej niż 10 minut na cały film. RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - Kryst_007 - 03-06-2019 Poddoba mi się, jest całkiem energicznie, choć nie oczekuję czegoś co zwali mnie z nóg - po prostu dobrą rzemieślniczą robotę od Mangolda. RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - Corn - 03-06-2019 Ten film to spełnienie moich filmowych fantazji. Jako dziecko miałem model Forda od Burago na półce a całą historię poznałem już dawno przy okazji artykułów i dokumentu wydanego parę lat temu. Jaram się three thousand RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - Huntersky - 03-06-2019 Też się jaram, aczkolwiek średnio pasuje mi tam Bale - zdaje się, że po prostu gra wkurwionego i (znowu) wychodzonego samego siebie. A poza tym - jaranko. Mam nadzieję, że GT40 będzie równoprawnym bohaterem filmu. :) RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - Corn - 03-06-2019 No nie wiem, jak dla mnie Bale jest idealny jako Ken Miles, który był prawdziwym zwierzęciem za kierownicą RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - Kuba - 03-06-2019 Wygląda mocno tak sobie. Ani wizualnie to jakoś nie powala, ani aktorsko (kolejna typowa rola Bale'a). Zobaczymy co Mangold wyciśnie z tematu, ale nie zapowiada się w mojej ocenie na nic wyjątkowego. RE: Ford v. Ferrari (2019) (Reż. James Mangold) - nawrocki - 03-06-2019 Bo Mangold to przecież żaden wielki reżyser, raczej hollywoodzka druga liga, typowy rzemiecha bez własnego stylu. Też nie widzę w tym zwiastunie nic ciekawego, ot jeżdżą sobie autka, a w tle dwóch przecenianych aktorów. :) Jeśli kogoś jara ten temat, to pewnie widzi tam coś ekscytującego, dla mnie to raczej wzruszenie ramion i wrzutka na półkę z napisem "może kiedyś, z nudów". |