![]() |
|
film amerykański o latach 50tych i 60tych - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: film amerykański o latach 50tych i 60tych (/Thread-film-ameryka%C5%84ski-o-latach-50tych-i-60tych--515) |
film amerykański o latach 50tych i 60tych - Zuza - 10-06-2007 Witam, poszukuję tytułów filmów amerykańskich o latach 50tych, 60tych o młodzieży, muzyce, "rzeczywistości" tamtych lat. W typie "Amerykańskie Graffiti", ale i "Grease", czy też "Cry baby". ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... - Hitch - 10-06-2007 Takie 'prosby' spotykaja sie tylko z pomsta w zapalczywym gniewie ;) Od siebie dodam tylko Powrot Do Przyszłości :) - Zuza - 10-06-2007 alez nie chciałam nikogo urazic! Od siebie dodam: widziałam, piękny film! Nastepny prosz... - military - 10-06-2007 Nikogo nie urażasz, po prostu jest taki zwyczaj, że wprowadzenie powinno być dłuższe, niezależnie od celu tematu. ;) Ode mnie: Chłopcy z ferajny, serial Dark Skies, częściowo Złap mnie jeśli potrafisz, serial Crime Story (ale to już chyba lata 70-te). - soso - 10-06-2007 Chodzi ci o filmy z lat 50, 60, czy filmy traktujące o tym okresie? Może "Buntownik bez powodu", "West Side story", "Absolwent", "Swobodny jeździec", "Hair"? - Zuza - 10-06-2007 a to sori, myslalam ze wystarczajaco sprecyzowalam temat. Chodzilo mi o filmy O latach 50, 60 (nie "z"). Chodzi mi o filmy bardziej o młodzieży, rock and rollu, gangach, "rzeczywistości" tamtych lat. Troche przerysowane, w klimatach cukierkowych. Dodam moze jeszcze 2 kierunki o ktorych sobie wlasnie przypomnialam "Stand by me", "Riding In Cars With Boys" A jesli chodzi o: Chłopcy z ferajny, serial Dark Skies, częściowo Złap mnie jeśli potrafisz, serial Crime Story (ale to już chyba lata 70-te). widzialam (no moze oprocz Dark Skies, a czy to nie przypadkiem o ufoludkach, ze tak sie wyraze?), ale dzieki - soso - 10-06-2007 Jeżeli chodzi o rock 'n' roll to na pewno filmy z Elvisem. - military - 10-06-2007 Dark Skies jest o ufokach, taka podróbka X-files, ogólnie średnia, ale klimat lat 50-tych oddano rewelacyjnie (przez kostiumy i scenografię). Przypomniał mi się też całkiem sympatyczny film Deuces Wild - nie wiem jak to przetłumaczyli w Polsce, jeśli w ogóle - oraz Prawo Bronxu. - Zuza - 10-06-2007 dzieki soso. No to moze jeszcze sprecyzuje (aczkolwiek nie chce wyjsc na kaprysna), chodzi mi o filmy O latach 50, 60 (tematyka pozostaje) a dokladnie produkcje hollywoodzkie od lat 70tych :twisted: - Zuza - 10-06-2007 Prawo Bronxu zapisze w moim notatniczku - Zuza - 10-06-2007 i filmy nie o mafii (mimo ze b. lubie, ale to moze innym razem) - Donia Agata - 11-06-2007 La Bamba. - Zuza - 11-06-2007 ech, zdaje sie ze juz wszystko widzialam z tego tematu... dzieki wiec za wspolprace - Mush Room - 11-06-2007 Myślę, że "Diner" pasowałby jak ulał. Często go grają na TCM, albo Ale kino, nie pamiętam. - Zuza - 11-06-2007 wot i utrafiony! dzieki, a jak masz na mysli jeszcze cos w tym kierunku to daj znac ech, chyba jeszcze wszystkiego nie widzałam... - deina - 11-06-2007 Ostatni Seans Filmowy, Mona Lisa Smile, My American Cousin, Book of Love, Inventing the Abbots, Shampoo, Peggy Sue Got Married, Small Circle of Friends, Backbeat... - Zuza - 11-06-2007 a mama zawsze powtarzala mi: Córuś, bądź cierpliwa! Ot co :D - Nakf - 12-06-2007 'outsiderzy' i 'rumble fish' ff coppoli pasuja do tematu jak ulal :) - wiking - 12-06-2007 Cytat:chodzi mi o filmy bardziej o młodzieży Porky's :D |