Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Bez skrupułów / Without Remorse (2021) reż. Stefano Sollima - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: Bez skrupułów / Without Remorse (2021) reż. Stefano Sollima (/Thread-Bez-skrupu%C5%82%C3%B3w-Without-Remorse-2021-re%C5%BC-Stefano-Sollima--5651)

Strony: 1 2

RE: Trailery filmowe. - Mental - 05-03-2021

Trailery Srailery napisał(a):Ekranizacja "Bez skrupułów" Toma Clancy'ego. Michael B. Jordan w roli członka Navy SEAL's, który szuka zemsty za zamordowanie ciężarnej żony.

O kurde. Za kamerą Stefano Sollima, a scenariusz pisał Taylor Sheridan. Czemu nikt mi o tym nie powiedział?

RE: Trailery filmowe. - Snappik - 05-03-2021

Bo to na razie wygląda jak chwilowy przerywnik od poważnej epy na rzecz zarobku ;) 

Trailery filmowe. - zombie001 - 05-03-2021

Za coś trzeba wyżyć. Mental pamiętaj o tym jak będziesz ich rozgrzeszać za ten film.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RE: Trailery filmowe. - Mental - 06-03-2021

Też mam obawy. I to spore. Krótko przystrzyżona Murzynka, mówiąca mega drewnianym, karykaturalnie dramatycznym głosem, że "He is more dangerous than any man we have on the field", nie wróży niczego dobrego.

Pewnie był to jeden z warunków. Dostaniecie kasę na oldschoolowy film o zemście, ale musicie zatrudnić młodego czarnego aktora i czarną lesbijkę, inaczej wskaźnik różnorodności etnicznej nie będzie się zgadzać.

RE: Trailery filmowe. - Gal Anonim - 06-03-2021

(06-03-2021, 03:45)Mental napisał(a): Też mam obawy. I to spore. Krótko przystrzyżona Murzynka, mówiąca mega drewnianym, karykaturalnie dramatycznym głosem, że "He is more dangerous than any man we have on the field", nie wróży niczego dobrego.
Dlaczego? Przecież to klasyk. W takim filmie musi być ktoś, kto mówi, że Krisi maluje obrazy czy coś, i jest artysto w swoim fachu. No, a że tutaj to nie egzaltowany Walken tylko wojskowa to mówi do rzeczy.

Dla mnie wygląda to dobrze. Mnie zawsze robią historie o zemście i samotnych mścicielach. Grunt, żeby nie przekombinowali. A Jordan jest niezły, choć chyba bardziej wolę go jak gra ludzi z humorem, a nie napuszonych twardzieli. W tej roli za to totalnie widziałbym Idrisa Elbe, który rozsadziłby ekran. Ale może Jordan da rade.

RE: Trailery filmowe. - Snappik - 06-03-2021

Jeszcze kilka lat temu w roli głównej obsadzony był Hardy, a obok niego miał wystąpić Costner. Także jakikolwiek Elba nie ma do tego podjazdu, a angaż Jordana jest... no taki sredni na razie, ale może będzie się to dobrze oglądać. Aha film ma oficjalnie R'ke.

No, swiete slowa. W 2004 to Tony Scott by pewnie obsadzil Toma Hardy'ego w "Man on Fire", a nie jakiegoś czarnego - brr, ta okropna poprawność polityczna. Kto to widzial obsadzac czarnego w roli glownej!

RE: Trailery filmowe. - Corn - 06-03-2021

A w latach 90tych miał to być Keanu. W aktorstwie to bez dwóch zdań MBJ > Keanu. W ogóle myślałem, że to będzie serialowy spin off amazonowego Jacka Ryana.

@Crov

Cytat:nie egzaltowany Walken

Gdzie masz egzaltowanie w jego wypowiedzi?

Co ty w ogóle porównujesz?

Cytat:W tej roli za to totalnie widziałbym Idrisa Elbe

A ja widziałbym białego aktora. Sory za rasizm (hehe), ale Jack Ryan zawsze był biały i rozwiązywał problemy białych ludzi. Tak, to widzę. A teraz wybacz, muszę założyć prześcieradło, bo spotkanie KKK czeka :)

EDIT
Mogę prosić o wydzielenie tego flejma do osobnego wątku?

RE: Trailery filmowe. - Paszczak - 06-03-2021

Ale ten film jest o Johnie Clarku.
Który też zawsze był biały (Dafoe, Schreiber).

(06-03-2021, 11:48)Mental napisał(a): Co ty w ogóle porównujesz?
Napisałem, że obie postacie pełnią tę samą funkcję, bo w takich filmach zwykle pojawia się postać pełniąca taką funkcję. Czego nie zrozumiałeś?

Nie rozumiem tego, że ty nie rozumiesz, jak ważne w takich filmach są takie właśnie teksty. Sposób ich wypowiadania oraz to, kto je wypowiada, robią często całą robotę. A tutaj nie dość, że aktorka jest beznadziejna, to jeszcze przypomina etniczną modelkę L’Oréala albo aktywistkę z okładki Teen Vogue. Wkurza mnie to. Normalnie gdybym miał krzyż w chacie, to bym go teraz podpalił.

Paszczak napisał(a):Ale ten film jest o Johnie Clarku.

Odbierajo nam białych bohaterów NIE WIDZICIE TEGO?!!1 Wakanda jest już wszędzie :)

RE: Trailery filmowe. - Paszczak - 06-03-2021

Coś ci się pomyliło, Mental. To ewidentnie biała aktorka. Nawet gra Annę Boleyn.
Rozjebało mnie, że potem chcą ponoć kręcić z Jordanem Rainbow Six. Po pierwsze, Clark jest tam parę dekad starszy. Po drugie, książka to jeden wielki paszkwil na obrońców środowiska. Jak to ma niby przejść w dzisiejszym, heh, klimacie?

Bez skrupułów / Without Remorse (2021) reż. Stefano Sollima - SonnyCrockett - 06-03-2021

(03-03-2021, 20:36)Trailery Srailery napisał(a): Ekranizacja "Bez skrupułów" Toma Clancy'ego. Michael B. Jordan w roli członka Navy SEAL's, który szuka zemsty za zamordowanie ciężarnej żony. W obsadzie także Jamie Bell, Luke Mitchell, Cam Gigandet, Jodie Turner-Smith i Jacob Scipio. Premiera 30 kwietnia.

RE: Bez skrupułów / Without Remorse (2021) reż. Stefano Sollima - Ash_9001 - 07-03-2021

(06-03-2021, 12:21)Mental napisał(a): Odbierajo nam białych bohaterów NIE WIDZICIE TEGO?!!1 Wakanda jest już wszędzie :)

Normalnie Wybór Zofii na forum KMF. Albo film się okaże kupą i ostatnia nadzieja białych Sherdian zniszczy swoją karierę. Albo film się okaże świetny i trzeba będzie przyznać, że czarny John Clarke jest super.

Jezus Maria, co to będzie... wstrzymuję oddech do 30 kwietnia.

RE: Bez skrupułów / Without Remorse (2021) reż. Stefano Sollima - Wolfman - 07-03-2021

Nudne to już - za mało postępowo. Powinni zamieniać wszystkich białych bohaterów na Azjatów, a najlepiej Azjatki. W końcu to jeszcze mniejsza mniejszość...choć w mniemaniu chorych umysłów zapewne mniej 'dziejowo pokrzywdzona'.

Z jednej strony są coraz silniejsze naciski na to, by gejów grali geje, transów grały transy, czarnych grali czarni, pod postacie 'czarne' podkładali głosy czarni, natomiast białych mogą grać absolutnie wszyscy - niezależnie czy mówimy o postaciach fikcyjnych, czy historycznych. Tak jak z idiotycznym 'cultural appropriation' zresztą, gdzie wszyscy korzystają z kultury zachodu, ale to już nie jest obraźliwe bo jest to 'kultura dominująca' lol.

RE: Bez skrupułów / Without Remorse (2021) reż. Stefano Sollima - Paszczak - 07-03-2021

Ash_9001 napisał(a):Albo film się okaże kupą i ostatnia nadzieja białych Sherdian zniszczy swoją karierę.
Eee tam. Sheridan już popełnił scenariusz do Sicario i agentkę Kate Macer, więc najwyraźniej wiele jesteśmy mu w stanie wybaczyć.

RE: Bez skrupułów / Without Remorse (2021) reż. Stefano Sollima - Mental - 07-03-2021

@Paszczak

Świetny film, fajna agentka. Nie wiem, o co ci chodzi. W ogóle Sharidan potrafi pisać fajne postacie kobiet-agentów. Olsenka w "Wind River" (przypominam: czwarty najlepszy film w historii na mojej liście top 30) zagrała tam rolę życia.

@Ash

Tak jak wspomniał wyżej Snappik - on to zrobił dla pieniążków. W przerwie między kręceniem 4 sezonu "Yellowstone", preguela "Yellowstone" i autorskiego thrillera/westernu "Those Who Wish Me Dead".

RE: Bez skrupułów / Without Remorse (2021) reż. Stefano Sollima - Paszczak - 07-03-2021

Fajna agentka, która ma pojęcie o świecie jakby dopiero co ją z klasztoru wypuścili, ciągle się dziwi i oburza, że w wojnie narkotykowej wszyscy się tak nieładnie zachowują a CIA nie trzyma się przepisów.
Zresztą guru w temacie (Winslow) potwierdził, że scenariusz jest przechujowy.

RE: Bez skrupułów / Without Remorse (2021) reż. Stefano Sollima - zombie001 - 07-03-2021

(07-03-2021, 12:16)Mental napisał(a): autorskiego thrillera/westernu "Those Who Wish Me Dead".

Autorskiego? Przecież to jest na podstawie jakiejś książki. Chociaż mówiło się, że Sheridan pozmieniał parę rzeczy.

Wysłane przy użyciu Tapatalka