![]() |
|
CLEAN (reż. Paul Solet) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: CLEAN (reż. Paul Solet) (/Thread-CLEAN-re%C5%BC-Paul-Solet--6149) Strony:
1
2
|
CLEAN (reż. Paul Solet) - Mental - 17-12-2021 Moim zdaniem, Adrien Brody to bardzo nieoczywisty i niedoceniany aktor w kontekście kina akcji. Dobrze zagrał w "Predators" Antala, ale prawdziwy test męskości przejdzie dopiero na starcie przyszłego roku. Będzie miał wtedy szansę pokazać, co potrafi w konwencji poważnego filmu zemsty. Wcieli się w rolę śmieciarza z mroczną przeszłością (wiem, brzmi tanio, też wolałbym bohatera bez traumy, który ma twardzielstwo po prostu zakodowane w DNA) i niczym Punisher z shorta Phil Joanou stawi czoła gangom, pomagając przy okazji kolorowej mniejszości (miło z jego strony). Poniżej o dwie minuty za długi trailer, ale i tak polecam: RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Bucho - 17-12-2021 Niby najs, ale jednak chyba troche meh. Wydaje sie to bezpieczne i ograne, mimo calej tej brutalnosci i bycia “gritty”. Ten czarny gang jest tam chyba tylko po to, zeby nie bylo calkowicie slodko-hollywoodzko i od linijki. Finalnie smieciarz i tak bedzie walczyc z bialasami, ktorzy narkotyki sprzedajo oraz przesladujo, i niszczo lokalna (czarna) spolecznosc :) Strzelam, ze szefo bedzie jakims ewangelickim szajbusem-hipokryta. W biala supremacje chyba nie pojda, bo to juz bylaby zenada. Tak czy siak, bedzie krwawo i z przytupem, pare dobrych scen, pare niezlych tekstow, ale to tyle i zdziwie sie jezeli ten film bedzie czyms wiecej. Na bezrybiu i rak ryba, a wiec pewnie obejrze, ale cudow sie nie spodziewam. Obudzcie mnie jak sie pojawi film, w ktorym Szpilman bedzie rozkurwiac skorumpowanych politykow Demokratow (w jakims Baltimore, albo innym Detroit), ktorzy zeruja na rasowych napieciach w Ameryce :) Co do zerowania na wiadomej tematyce, w tym momencie jest zreszta dla mnie 50/50 (garsc rumunskich piecdziesiatek na to, ze glina bedzie rasista), czy ten film tez pojdzie w tym kierunku i wcale sie nie zdziwie jezeli tak wlasnie bedzie - przy czym kto wie, moze sie jeszcze milo zaskocze. RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Derelict Machine - 17-12-2021 Brodi jest brzydki, więc nigdy nie zdziała wiele w holly i zawsze będzie niedoceniany. Najwyżej ktoś mu tam poklaszcze na festiwalu za rolę prześladowanego żydka, zagraną u pedzia Puławskiego. A ten trailer to sroga sracka, więc sorry bathory. Doszedłem do tego wniosku, w momencie gdy zobaczyłem wystającego gnata spod kurtki jakiegoś gango-janusza. Taka akcja przekreśla to całe przedsięwzięcie już na etapie srajlera. Ale jest coś jeszcze gorszego. Mianowicie prospekt oglądania przez 90 minut paskudnego nosa brody'ego w nieciekawym filmie straight to kosz after torrent, który mocno chciałby być straight to netflix, ale mu się nie udało :lol: RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Snappik - 17-12-2021 (17-12-2021, 03:34)Bucho napisał(a): Strzelam, ze szefo bedzie jakims ewangelickim szajbusem-hipokryta. W biala supremacje chyba nie pojda, bo to juz bylaby zenada. Mam takie obawy, że jednak pójdą w tym kierunku i Brody zamiast gangusów będzie przez 90% czasu ścigał jakiegoś białego grubasa z wąsem, czytającego ewangelię. W zwiastunie główni źli to biali, a dindu gangi tylko statystują. Na marginesie, ten film chyba jest gotowy od 2 lat, tylko czeka na premierę :) RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Mental - 17-12-2021 Dużo antysemickich oraz rasistowskich przytyków w tym wątku. Dzwonię do proku... tzn. do Wojtka Smarzowskiego :) RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Doppelganger - 17-12-2021 To ktoś jeszcze takie filmy kręci? ;) Co na to BLM i uciśnione mniejszości? Przecież to są stereotypy!! Zapowiada się fajnie, chętnie zerknę jak już wyjdzie. RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Krismeister - 17-12-2021 Przypierdalanie się do czyjegoś nosa, tego jeszcze nie było. RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Bucho - 17-12-2021 Mysle, ze to nie pierwszy raz, ze czyjas uroda moze komus przeszkadzac w seansie. Oczywiscie tutaj problemem moze byc powiazanie tego nosa z kwestia obciazonych historycznym ciezarem brzydkich stereotypow, ale to juz nalezy Derelicta zapytac, co mial na mysli. RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - deymos - 17-12-2021 Za sam trailer film powinien zarobić dożywotniego bana na wyświetlanie w kinach i serwisach całego cywilizowanego świata, a twórcy trafić do paki. Co za obrzydliwa propaganda. Dlaczego akurat czarnoskórzy są w tym filmie gangsterami, w dodatku postać grana przez Brody'ego ich bije? To jest przykre utrwalanie stereotypów i brak szacunku dla cierpień, jakie czarnoskórzy obywatele przez setki lat ucisku i niewolnictwa. W dodatku czarnoskórzy zostają pobici będąc niesprowokowanymi co jest bardzo nieeleganckim wyrazem aprobaty dla działań niektórych zwyrodniałych, amerykańskich stróżów prawa nadużywających swoich uprawnień. Skandaliczne. Oby flopnęło. Jeszcze ten tytuł. CLEAN, czaicie? Walczący z czarnoskórymi biały "czyści", zupełnie jakby oni byli brudni albo coś. Gdzie on się nie mył... RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Mental - 17-12-2021 deymos napisał(a):Dlaczego akurat czarnoskórzy są w tym filmie gangsterami Jak pisał Bucho, pewnie finalnie okaże się, że czarna patologia to w gruncie rzeczy spoko chłopcy, ofiary systemu i spisku, a najgorsi są biali żerujący na murzyńskich dzielnicach, rozprowadzający tam koksy i demoralizujący czarne dzieci. Ile już takich filmów było? Ja sobie przypominam z ostatnio obejrzanych "Black and Blue" z Grillo czy "Zulu" z Bloomem. RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Bucho - 17-12-2021 Ten wpis deymosa to chyba heheszki raczej. RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Mental - 17-12-2021 Zorientowałem się raczej ;) Tak będzie: Finalnie smieciarz i tak bedzie walczyc z bialasami, ktorzy narkotyki sprzedajo oraz przesladujo, i niszczo lokalna (czarna) spolecznosc :) Jak pisałem w innym miejscu, BHD Scotta to ostatni film w historii kina, w którym biali chłopcy zabijali czarnych :) Nawet Eastwood nie miał jaj, żeby pokazać jak jest. Jego "Gran Torino" to w gruncie rzeczy absurdalna historia: akcja dzieje się w Detroit, a biały weteran co robi? Walczy z azjatyckim gangiem. Tylko w Hollywood. RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Hitch - 17-12-2021 Ale przynajmniej przegania ziomali gnębiących jego syna :) RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Bucho - 17-12-2021 (17-12-2021, 15:54)Mental napisał(a): Zorientowałem się raczej ;) Wiadomo, jakis na maksa niedospany i niedojebany dzis jestem, i slabo ogarniam :) RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - deymos - 17-12-2021 (17-12-2021, 15:17)Mental napisał(a):deymos napisał(a):Dlaczego akurat czarnoskórzy są w tym filmie gangsterami Nurt ten w kinematografii jest oficjalnie znany jako dindu nufin. Jest to na tyle prawdopodobna fabuła że chyba nikt nie zaryzykuje z Tobą zakładu, że będzie inaczej :) Jednak ciekaw jestem czy zwiastun dotrze do pewnych... Ekhm, środowisk i jednak połkną haczyk, nie będąc tak domyślnymi. RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Bucho - 17-12-2021 deymos chyba trafil na wlasciwe forum. Czy to przypadek, czy szeptaja o Mentalu w jakichs podziemiach i innych miejskich kanalach? :) RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - deymos - 17-12-2021 Ja tu jestem od dawna, po prostu się nie udzielałem :) po śmierci ZP stale czytałem. RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Mental - 17-12-2021 ZP, kiedyś to było. Jeden z najlepszych okołofilmowych tekstów w polskim necie, wracam do niego regularnie: http://zakazanaplaneta.pl/2007/06/09/203/ RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Scheckley - 17-12-2021 Zakazana Planeta byla zajebista -szkoda ,że chlopaki zajeli się czymś innym. RE: CLEAN (reż. Paul Solet) - Pelivaron - 28-01-2022 Do znalezienia tu i tam :) |