![]() |
|
Ferrari (2023) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Michaela Manna (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Michaela-Manna--65) +---- Wątek: Ferrari (2023) (/Thread-Ferrari-2023--6479) |
Ferrari (2023) - srebrnik - 04-08-2022 Wiele chwilowo nie napiszę, ale trzeba zakładać, bo jest pierwsza fota z planu. W dodatku robi świetne wrażenie i sporo zdradza ![]() Poza tym Mann niedawno mówił ogólnie o filmie: The whole movie is three months in the summer of 1957 in Enzo Ferrari’s life. It’s an opera, it’s melodramatic. Everything he’s been collides with what he might become. The company’s going bust. His wife finds out about the other woman. It’s spectacularly operatic melodrama in real life. Niezbyt rozumiem jak Driver mający 38 lat, który wedle fotki wygląda jak Driver mając 38 lat, ma zagrać Ferrariego w wieku 59 lat, ale pewnie jakiś sens w tym jest. Aktualnie Mann jest w trakcie zdjęć we Włoszech. Chyba nawet w Modenie, czyli mieście Ferrariego RE: FERRARI Manna - Melvin27 - 04-08-2022 Jestem ciekaw co z tego wyjdzie ale i tak dobrze że wreszcie dojdzie do premiery bo z tego co kiedyś przeczytałem to Mann już z 30 lat się za to zabiera. Obsada i tematyka na plus, tak samo jak sam fakt że Mann znowu coś kręci, "Blackhat" był spoko a tutaj może być jeszcze lepiej. RE: FERRARI Manna - Corn - 04-08-2022 Driver wygląda jak Elon Musk :D Jestem po skończeniu biografii Enzo i jak w wielu przypadkach tak i w tym przypadku chłopu przypisuje się za dużo. Facet miał więcej szczęścia niż rozumu i po prostu przyciągał odpowiednich ludzi i odpowiednio grał im na emocjach by dawali z siebie więcej i zostawali nawet gdy im nie płacił lub jawnie nimi pogardzał. Przypomina mi w tej kwestii Jobsa, choć w przypadku Steve’a sporo pomysłów wychodziło od niego a Ferrari to nawet logo dostał od osób trzecich Tak czy siak jestem ciekawy co Mann wysmaży. Licze na dużo zdjęć cyfrowych w stylu MV i pięknie oddany wyścig Mille Miglia RE: Ferrari (2023?) - Snappik - 04-08-2022 Dużo sobie obiecuję po wizualach tego filmu. Mann ma za sobą świetną reklamę w motoryzacji. Niestety, reklama jest sprzed 14 lat więc ma gównianą rozdzielność, ale wierzę że film będzie odpowiednio nakręcony ![]() RE: Ferrari (2023?) - zombie001 - 05-08-2022 (04-08-2022, 12:18)srebrnik napisał(a): Niezbyt rozumiem jak Driver mający 38 lat, który wedle fotki wygląda jak Driver mając 38 lat, ma zagrać Ferrariego w wieku 59 lat, ale pewnie jakiś sens w tym jest. Martwi mnie, że wygląda to trochę tak, jakby nikt tego nie chciał zagrać. A padło ostatecznie na Drivera, bo ten sobie zakreśla renomowanych reżyserów w swoim kajeciku... Bale niby dekadę starszy od Drivera, ale przymierzany do roli był lata temu, ale Jackman jest po 50 i łączony był z nią ledwie 3-4 lata wstecz, więc trudno powiedzieć czy zawsze szukali młodzika. Ja z początku myślałem, że dostaniemy jakieś retrospekcje z młodym Enzo, ale gadka Manna temu przeczy. Ps. Podobno za zdjęcia odpowiadać będzie nowy DoP Finchera. Ten od Manka, kilku epizodów Mindhunter i The Killer. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka RE: Ferrari (2023?) - Kryst_007 - 07-10-2022 RE: Ferrari (2023?) - Corn - 07-10-2022 Za chudy. Wciąż nie dowierzam, że ten film powstaje. Totalnie się jaram, chociaż sama postać Enzo i jej sukces to absolutna składowa przypadku i niewolniczej wręcz pracy ludzi do okoła niego. On sam dał tylko nazwisko RE: Ferrari (2023?) - Bucho - 06-11-2022 Po co czekac na Ferrari, skoro mozna obejrzec Lamborghini! Pytanie tylko, co wyjdzie pierwsze...when Ferrari, when Lambo?
RE: Ferrari (2023?) - Snappik - 06-11-2022 Grillo w na maksa nietypowej dla siebie roli. Chętnie zobaczę. Podobno tuż przed startem zdjęć główny duet aktorski miał być kompletnie inny, mówiło się o Baldwinie i Banderasie. Pierwszego wykluczyła afera ze śmiercią na planie Rust, a Antonio miał problemy z grafikiem. Ale w sumie wyszło ciekawiej, bo Grillo to raczej twardziel a Byrne'a nie widziałem od dawna w czymś sensownym. RE: Ferrari (2023?) - Corn - 06-11-2022 Wygląda maksymalnie tanio a szkoda, bo to z odpowiednim reżyserem (Fincher, Boyle, Nolan) mógł być kolejny klasyk o rywalizacji dwóch wybitnych jednostek RE: Ferrari (2023?) - Kryst_007 - 07-11-2022 Chciałbym w końcu zobaczyć film w tematyce motoryzacyjnej, który nie jest jakimś lukrowanym, tonącym w kliszach Oscar-baitem. Chętnie zobaczyłbym coś co mogłoby dorównać świetnemu "Grand Prix" z 1966. RE: Ferrari (2023?) - yacajackowski - 07-11-2022 Ale to wygląda strasznie... Telewizyjnie. Corn nie Crov ma rację - taniocha aż bije ze zwiastuna. RE: Ferrari (2023?) - Bucho - 07-11-2022 Wszystko prawda. Fajna tematyka, ale historia poprowadzona absolutnie od linijki, jedna wielka klisza (sprawdzanie lini nadwozia), ktora ciezko nawet nazwac Oscar baitem, bo jest zbyt oczywista i zbyt banalna. Wyzej wspomniana taniocha i telewizyjnosc to absolutnie trafne skojarzenia, Hallmark presents Lamborghini: The Movie. RE: Ferrari (2023?) - srebrnik - 24-05-2023 Mann wrzucił foteczkę i napisał, że kończą już mix audio
RE: Ferrari (2023?) - yacajackowski - 24-05-2023 Mam duże oczekiwania wobec tego filmu ale myślę, że Mann i Driver dowiozą. RE: Ferrari (2023?) - simek - 24-05-2023 Już mnie się podoba po tym jednym kadrze
RE: Ferrari (2023?) - Mental - 24-05-2023 A ja nie czekam. Nie moja tematyka (hollywoodzkie biografie). Ale jak będzie dobra strzelanina w przerwach między jeżdżeniem samochodami, to rzuce okiem
RE: Ferrari (2023?) - Kryst_007 - 24-05-2023 Dla autek robiących "brum brum" rezerwuję najlepsze miejsce na sali. RE: Ferrari (2023?) - PropJoe - 24-05-2023 (24-05-2023, 08:19)simek napisał(a): Już mnie się podoba po tym jednym kadrzeMi też. Bardziej niż cały trailer od Scorsese. ![]() https://www.worldofreel.com/blog/2023/5/wvpxfnqo0zhzn6qjvrjqovcklxephx Ale wiadomo jak to z takimi plotkami a nawet bardziej oficjalnie potwierdzanymi premierami na festiwalach... RE: Ferrari (2023?) - yacajackowski - 24-05-2023 Fajny double feature z LeMans '66 może być
|