Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Andor (2022) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Andor (2022) (/Thread-Andor-2022--6493)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Andor (2022) - shamar - 20-09-2022

Czas na temat bo wszelkie znaki, zapowiadają coś na miarę "Rogue One".
Przy okazji zwiastun - łącznik, wprowadzenie
oraz zachęcający fragment recenzji.

Cytat:https://naekranie.pl/recenzje/gwiezdne-wojny-andor-sezon-1-odcinki-1-4-recenzja
Andor to projekt na zupełnie innym poziomie niż Obi-Wan Kenobi, The Mandalorian czy Księga Boby Fetta. Cztery pierwsze odcinki wywołują naprawdę mocne wrażenie. To serial, który przewyższa wszystkie inne pod kątem wizualnym, scenariuszowym, reżyserskim i aktorskim. Przypomina bardziej dramat HBO z górnej półki niż familijne Gwiezdne Wojny. Ma szansę przekonać do siebie tych widzów, którzy byli rozczarowani wspomnianymi wyżej tytułami. W recenzji omówię wiele rzeczy, które na ten fakt wpłynęły.

RE: Andor (2022) - yacajackowski - 20-09-2022

Właśnie czytałem recke, zapowiada się pysznie, niech będzie tylko na poziomie Rouge One to będę uhahany.

RE: Andor (2022) - simek - 20-09-2022

Kurde, no póki co wszystkie zapowiedzi wskazują, że to będzie TEN serial od Disney+ a wszystkie wcześniejsze to były jakieś popierdułki.
Jara mnie wizja, że okaże się to dobre i od teraz między trójką, a czwórką będzie wjeżdżał Andor + Rogue One, tak jak między dwójką, a trójką zawsze oglądam Wojny Klonów Tartakovsky'ego.

Andor (2022) - zombie001 - 20-09-2022

I cyk, Gilroy znowu wieżdża na koniu, cały na biało.

Jeszcze się okaże, że następne filmowe StarWarsy, gdzieś tak w 2026/2027, to będzie jakiś projekt, który mu wcisną po realizacji drugiego sezonu Andora. Uśmiech

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

RE: Andor (2022) - marsgrey21 - 20-09-2022

Wątpię, musieliby mu zapłacić srogie pieniądze, gość ewidentnie ma dość już po pierwszym sezonie, sam stwierdził, że nigdy nie pracował nad czymś takdługo, a tu jeszcze trzeba będzie poświęcić czas na drugi sezon.

Rogue Squadron już zostało odłożone na półeczkę też, więc na kinowy film sobie poczekamy długo.

RE: Andor (2022) - Paszczak - 20-09-2022

Tak po prawdzie, Andor to spośród tych poronionych projektów telewizyjnych jedyny na dobrą sprawę samograj. Zimnowojenny cyngiel w świecie SW - przecież to rewelacyjny materiał.
Tylko biorąc pod uwagę w jakim stanie psychicznym spotykamy protagonistę na początku RO, życzyłbym sobie minimum cukru w serialu.

RE: Andor (2022) - marsgrey21 - 21-09-2022

U Disney'a nie ma samograjów, Kenobi to miał być prosty serial o tym jak Obi-Wan na pustyni walczy z demonami przeszłości, flashbacki, Yoda, Qui-Gonn, jakaś walka z ludźmi pustyni i najemnikami, a i tak to spierdolili po całości.

RE: Andor (2022) - Paszczak - 21-09-2022

No tak, należało napisać "to powinien być samograj".
Trochę szkoda, że żaden z Gilroyów nie reżyseruje, ze wskazaniem na Tony'ego (zabijcie mnie, ale Legacy to mój ulubiony Bourne).

RE: Andor (2022) - Dirk - 21-09-2022

Kurcze, po pierwszym trailerze miałem całkowicie letnie odczucia, wszystko było jakieś takie szare i nieciekawe. Ale teraz obejrzę z zainteresowaniem. Przy czym poczekam chyba na cały sezon.

RE: Andor (2022) - Paszczak - 21-09-2022

O, widzę, że za soundtrack odpowiada Nicholas Britell. Cóż, przynajmniej nie jest to nudny wybór. Nadal nie wiem, co sądzę całościowo o kolesiu, ale przy Succession odwalił dobrą robotę.
Na pewno wolę go od Michaela "motyw ze Star Treka był ok" Giacchino. Z drugiej strony wolałbym np. Guðnadóttir, no ale akurat Hildur to ogólnie moja ulubienica w ostatnich latach.

RE: Andor (2022) - shamar - 21-09-2022

Nowy "Star trekowy" motyw był świetny. Bardzo dobry nowy motyw do "Parków Jurajskich" (tu ciężko było się mierzyć z oryginałem). Motyw do "Rogue One" - średni ale za to reszta ścieżki jest bardzo dobra.

RE: Andor (2022) - Gieferg - 21-09-2022

Cytat:Nowy "Star trekowy" motyw był świetny. Bardzo dobry nowy motyw do "Parków Jurajskich"
No i to jest w sumie wszystko, co mu wyszło.

Udało mu się też zrobić najgorsze w historii kina motywy dla Batmana i Spider-Mana, a reszta jego superbohaterskich wypocin też nie była lepsza. Rogue One nic specjalnego.
Gość jest przereklamowany jak mało który kompozytor.

Ścieżka do "Rogue One" jest bardzo dobra. Szczególnie na tle totalnie niejakich tworów Williamsa do nowej trylogii.

RE: Andor (2022) - Gieferg - 21-09-2022

Jakby była dobra, to bym o niej nie zapomniał zaraz po obejrzeniu Język

RE: Andor (2022) - yacajackowski - 21-09-2022

Jakby to powiedział Gieferg - W dupie to mam, że Gieferg zapomniał o niej zaraz po obejrzeniu, dla mnie jest zajebista i pasuje idealnie do filmu Uśmiech

Rogue One to najlepsza robota jaką wykonał, ale z drugiej strony za chuia nie zanucę nawet co on tam skomponował, ale już przy Batmanie zanucę, ale dlatego, że było tak chuiowe, zgadzam się, że facet jest przereklamowany.

Nie ma? Przecież "Jyn Erso" to jakby druga część "love theme" z epizodu 2.

Średnio mi się to kojarzy z Across the Stars.

RE: Andor (2022) - Wolfman - 21-09-2022

W sklepiku już 3 pierwsze odcinki w UHD.

RE: Andor (2022) - al_jarid - 21-09-2022

(21-09-2022, 11:31)marsgrey21 napisał(a): Średnio mi się to kojarzy z Across the Stars.

A mi aż za bardzo. Za pierwszym razem to aż westchnąłem, że disnejowskie Gwiezdne Wojny nawet w temacie muzyki żerują na tym, co już było.