Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn (/Thread-Superman-2025-Man-of-Tomorrow-2027-re%C5%BC-James-Gunn--6540)

Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn - Spoilerowo - 28-06-2023

[Obrazek: u2UeuGm8CirBnDnJjCNT9k.jpg]

skoro Clark i Lois już obsadzeni to wypada założyć temat

Cytat:Superman: Legacy będzie premierową odsłoną rodzącego się DCU. Na ten moment nic nie wiadomo o fabule Superman: Legacy. Wiemy jedynie, że tytułowy bohater będzie młodszy, niż do tej pory widzieliśmy go na ekranie.

Film nie będzie oryginalną historią. Oznacza to, że kiedy Superman wzniesie się w przestworza, nie będzie to jego pierwszy raz. Będzie miał już za sobą pewne doświadczenia w ochronie mieszkańców Ziemi jako kostiumowy superbohater. Zawsze istnieje możliwość, że zobaczymy retrospekcje pokazujące dni Clarka przed przyjęciem tożsamości Supermana.

co wiemy?
- ekranowym Człowiekiem ze Stali w DCU zostanie David Corenswet
- Lois zagra Rachel Brosnahan
- reżyseruje James Gunn
- scenariusz jest już gotowy
- premiera lipiec 2025 (możliwe obsuwy)
- zdjęcia ruszają bliżej 2024 (?)
- The Hollywood Reporter podaje, że w tej wersji opowieści o Człowieku ze Stali zobaczymy świat, w którym wszyscy są przyzwyczajeni do widoku superbohaterów, którzy zrzeszeni są w grupie zwanej Authority

czego nie wiemy?
- czy za dwa lata Superman będzie na tyle silną marką aby nie zaliczyć flopa jak ostatnie komiksowe produkcje DC?
- czy będą czerwone majty?
- do roli Lexa Luthora przymierzani są bracia Skarsgard a także Nicholas Hoult który startował do głównej roli Supermana

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - OGPUEE - 28-06-2023

I znowu Luthor jako antagonista :P.

Mam nadzieję, że Gunn da jakiegoś Metallo czy Atomic Skulla.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - yacajackowski - 28-06-2023

Wybrali na Supermana gościa który wygląda jak Cavill tylko gorzej...

Ogólnie to jestem ciekawy co z tego wyjdzie.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - shamar - 28-06-2023

A co ja robię? Powtarzam serię z Reevem. Dwójkę, pierwszy raz Donnera.
Mam w zamyśle całość ale pewnie nie przetrwam trójki. Swoją drogą jedynka, mimo kilku archaizmow, do mememtu pojawienia się Supera - smakuje świetnie. Tyle, że zaraz zaczną się gagi i żarty....

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - OGPUEE - 28-06-2023

Seria Donnera ma temat jakby co:
https://forumkmf.pl/Thread-Superman-1978-1987--3293?page=5

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Kryst_007 - 28-06-2023

Już rzygam Luthorem. Mogliby wykorzystać wreszcie Brainiaca, którym chyba tylko Burton się interesował i chciał jakoś wykorzystać.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - shamar - 28-06-2023

(28-06-2023, 13:15)OGPUEE napisał(a): Seria Donnera ma temat jakby co:
https://forumkmf.pl/Thread-Superman-1978-1987--3293?page=5

Wiem. I tam właśnie zacznę i skończę.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Corn - 28-06-2023

(28-06-2023, 14:14)Kryst_007 napisał(a): Już rzygam Luthorem. Mogliby wykorzystać wreszcie Brainiaca, którym chyba tylko Burton się interesował i chciał jakoś wykorzystać.
Nie wiadomo w jak duzej roli będzie, może będzie na początku tylko Thanosować

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - szopman - 28-06-2023

Same miscasty + znowu Luthor i świat pełen superbohaterów. Meh.

Ja to bym chciał zobaczyć takie powrót do korzeni, np taki kliamacik soft-noir jak pierwszy sezon serialu z Georgem Reevesem z lat 50. Albo adaptacje tego Superman vs Ku Klux Klan :D
Swiat, w którym Superman jest jedyną nadprzyrodzoną istota, historia, w której postać głównego bohatera jest jedynym elementem fantasy/sf, zaś fabuła oparta by była na jakieś intrydze.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Super8 - 28-06-2023

Ja jebię, kto daje kasę na realizację wtop? ;o)

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Corn - 28-06-2023

Cytat:Ja to bym chciał zobaczyć takie powrót do korzeni, np taki kliamacik soft-noir jak pierwszy sezon serialu z Georgem Reevesem z lat 50. Albo adaptacje tego Superman vs Ku Klux Klan :D
Swiat, w którym Superman jest jedyną nadprzyrodzoną istota, historia, w której postać głównego bohatera jest jedynym elementem fantasy/sf, zaś fabuła oparta by była na jakieś intrydze.
Ja bym chciał realizację tego mema gdzie Clark jako dziennikarz odkrywa pedowyspę polityków (wśród nich Luthor), więc CIA próbuje go unieszkodliwić ale on wychodzi cało z każdej próby zamachu.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Ted - 28-06-2023

Szopman nie bądź śmieszny, to nie są żadne korzenie tylko egzotyczny okres historii postaci. Do walki z Ku Klux Klanem to bardziej czarny Superman Prezydent by pasował. Śmieszny był żart powracający w komiksie o czarnym Supku, jak ten zarzucał co jakiś czas Luthorowi rasizm, a Lex się zawsze zarzekał ze nienawidzi w nim wszystkiego innego i nie ma to związku z jego kolorem skóry.

I sam jesteś misscast, na razie trailera nie widziałeś a dotychczasowe rolę Corensweta pokazują go jako idealnego kandydata. Chociaż co człowiek to opinia, dla Jubego na Batcave lepszy jest Hoult, więc nic mnie już nie zdziwi.

Luthor pewnie będzie dopiero wprowadzony i stopniowo rozwijany w filmach. Podobnie jak Norman Osborn w Marvelu, to poza byciem wrogiem jednego herosa, także jakaś figura w całym uniwersum i jego eventach. Dziś już trochę Osborn stracił te pozycję i na jego miejsce wszedł Wilson Fisk.

Dlatego też Luthor to ważny casting dla DCU i wierzę że Gunn nie klepnie jakiegoś przyjeba w stylu Eissenberga. Houlta w ogóle nie widzę a tej roli, ale na pewno dam szansę. Chciałbym znów starszego Lexa, a jak młodego to kogoś z prezencją i klasą Rosenbauma. Hoult wydaje mi się facetem z delikatna urodą i głosem jak Eissenberg.

Po tych smętach Snydera chętnie zobaczyłbym powrót do tamtej świadomej lekkiej konwencji. Byle tylko nie przedobrzyć.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 28-06-2023

Nie martwcie się będzie lekko, przyjemnie i zabawnie, Superman będzie dosłownie ściągał koty z drzew.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - yacajackowski - 28-06-2023

Pamiętając śmieszki-heheszki Gunna w Suicide Squad nie zdziwiłbym się jakby to kotki ściągały Supermana z drzew.

Wiem, że jestem dziwny, ale wolę już Supka ściągającego kotki, niż kolejnego SuperMesjasza.

Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - zombie001 - 28-06-2023

HeHeszki heheszkom nierówne. Powtórki z Donnerverse to ja za cholerę nie chcę. Ale jeżeli nie chcą takiego Snyderowskiego eSa, to powinni gdzieś z tym stanąć pośrodku. No, może jednak nieco bliżej Zacka

Trochę trudno wyczuć Gunna co on z tym naprawdę zrobi. Niby gada to i tamto, ale wiecie, gadać to sobie można dużo rzeczy.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 28-06-2023

Na razie to on mówi to co ludzie chcą usłyszeć, czy potrafi pisać szczerze i po ludzku? Tak, ale ma oczywiste ciągoty do wydurniania się co pokazał w TSS, tam po prostu wszystko było jednym wielkim głupim żartem, 80% filmu to postacie przekrzykujące się edgy docinkami.

Skoro to jest naturalny styl Gunna, to obstawiam, że przy Supermanie będzie imitował Donnera ile tylko wlezie, bo umówmy się, to smyranie po jajach hardcorowych fanów od Gunna to lekka hipokryzja. Ten sam Gunn od początku swojej kariery przepisuje każdą możliwą postać komiksową na swoja modłę tak by byli niezręcznymi klaunami. Moim zdaniem ten film będzie jak wytwór AI bez własnej tożsamości, coś jak Batman od Reevesa.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Ted - 28-06-2023

(28-06-2023, 17:03)Kryst_007 napisał(a): Wiem, że jestem dziwny, ale wolę już Supka ściągającego kotki, niż kolejnego SuperMesjasza.

Jesteś normalny. To normalna based opinia. Choć SuperMesjasz też zły nie jest.

Odświeżyłem sobie dziś Supermana Granta Morrisona z New52, czyli Action Comics, nie mówię o All Star. To Supek jakiego wolicie, czyli nie ten klasyczny. Łapie i grozi biznesmenów, zamiast ściągać kotki z drzew zrzuca milionerów z budynków, prowadzi zadziorny filtr z Lois. Idźcie poczytać, to może przestaniecie spamować tu tym smutnym post Snyderowym marudzeniem. Przeczytałem też jedną ramotke, i mocny kontrast, jak między Supermanem Donnera i BvS.

Ale nie ironicznie polecam Action Comics z New52, jak ktoś woli mrocznego Snyderowego Supka.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 28-06-2023

(28-06-2023, 19:17)marsgrey21 napisał(a): Na razie to on mówi to co ludzie chcą usłyszeć

Też dobrze zwrócić uwagę że te jego wypowiedzi często są dość.. przemyślane. To nie jest "ten spontaniczny Gunn". On się właśnie stara za dużo nie powiedzieć, często pozwala aby inni interpretowali różne jego uwagi i aby zrobiło się trochę szumu ale niekoniecznie to potwierdza. Warto o tym pamiętać.