Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Southland Tales - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: Southland Tales (/Thread-Southland-Tales--683)

Strony: 1 2

Southland Tales - Snuffer - 23-09-2007

Krótko - nie moge się doczekać. Oczekuje filmu równie psychodelicznego, skłaniającego do przemyśleń jak Donnie Darko. Mam nadzieję że Kelly stworzy dzieło. Dzieło w połowie tak dobre jak Donnie. Załamują mnie aktorzy, ale wierze że taki geniusz jak Kelly pokaże iż naprawdę coś tam zagrać umieją. Southland Tales to w obecnej chwili najbardziej oczekiwany przeze mnie film, a zwiastun tylko zaostrza mój apetyt. I na The Rocka nawet da się patrzeć. Mam nadzieję że będzie AutoIroniczny bo gra gwiazdę filmów akcji, czyż nie? a to daje pole do popisu. Oj coś czuję że będzie głośno. Tylko szkoda że do kina na niego sie nie wybiore... Pozostaje droga mniej legalna. Ale cóż, to polska. U nas coś takiego by się nie sprzedało.
PS. Zauważyłem że pojawiły się jakieś książki np. Wie ktoś coś na ich temat?
[Obrazek: stthree.jpg]
PS.2 Może tym razem po założeniu nowego tematu Romeck nie wpadnie aby mnie ochrzanić... :)

- Artemis - 23-09-2007

ja sie tylko zastanawiam, czy miazdzace recenzje po cannes to byla prowokacja czy tylko najblizszy krag wielbicieli "donniego" zalapie, o co chodzi :).

o obsade sie nie martwie (beth grant bedzie fenomenalna) - najbardziej jara mnie okreslenie wskazujace na inspiracje dwoch moich guru - warhola i dicka :). watpie, aby ten film wywarl na mnie takie wrazenie jak "donnie", chociazby przez temat, bo to juz nie bedzie ta wrazliwosc, ta mozliwosc identyfikacji, ale jako totalna filmowa hybryda - moze byc smakowicie. poprawka: bedzie smakowicie.

Re: Southland Tales - Gal Anonim - 23-09-2007

Snuffer napisał(a):PS. Zauważyłem że pojawiły się jakieś książki np. Wie ktoś coś na ich temat?
[Obrazek: stthree.jpg]
Nie książki, a nowele graficzne (określenie dla tych, którzy wstydzą się nazywać to poprostu komiksem), które w jakiś sposób dopelniają fabułe filmu. Mam tylko nadzieję, że znajomość tego nie będzie konieczna przy ogladaniu filmu.

- Mierzwiak - 23-09-2007

Snuffer napisał(a):I na The Rocka nawet da się patrzeć
To przez te tauaże :twisted:

Artemis napisał(a):ja sie tylko zastanawiam, czy miazdzace recenzje po cannes to byla prowokacja czy tylko najblizszy krag wielbicieli "donniego" zalapie, o co chodzi :).
Sram na Cannes. W zeszłym roku ta banda dziwadeł wygwizdała Fountain Aronofsky'ego, więc ich zdanie mam tam, gdzie światło nie dochodzi.

A po zwiastunie ST zapowiada się bardzo dobrze, nie podoba mi się tylko główna obsada.

- Snuffer - 23-09-2007

Ja sram na wszystkie festiwale filmowe... Nowele graficzne, e? Hmm, ciekawe czy w polsce ktoś to wypuści ? Tak, to Ironia :)
Mierzwiak, znajdź mi kogoś komu pasuje wielka 4 z obsady...

- Beowulf - 23-09-2007

Nie sraj na festiwale filmowe, bo to fajna sprawa. :)

Southlnad Tales? Albo film wybitny, albo artystyczna kupa. I nie chodzi mi tu o krytyków, ale fakt, że przez półtora roku nie może znaleźć dystrybutora na całym świecie, a to o czymś świadczy (ciekawe tylko o czym 8) ).

- Snuffer - 23-09-2007

Np. o strachu? Że nie odniesie sukcesu? Przecież do dzisiaj mnóstwo ludzi uważa Donniego za Artystyczną Kupę. A Southland będzie dobry, zobaczysz Beo :) A zauważyliście że Kelly ma obsesję na punkcie końca świata? Ciekawe czy jego kolejny film też będzie się ocierał o tą tematykę.

- Beowulf - 23-09-2007

Ja cały czas wierzę, że film będzie czymś co najmniej niezwykłym, ale moja wiara podupada, jak widzę, że Kelly napisał scenariusz do Domino... I nikt mnie nie przekona, że ta przerwa od premiery nie ma nic wspólnego z poziomem filmu. Nikt. ;)

A w następnym filmie Kelly'ego występuje Cameron Diaz - obsadę to facet coraz lepszą dobiera...

- Glut - 23-09-2007

Cytat:jak widzę, że Kelly napisał scenariusz do Domino

Proszę nie wspominać tego czegoś bo rzygnę normalnie. Moje oczekiwanie dotyczące film spadły o 50%. Czyli wyczekuję go teraz 50% mniej, też byście chcieli mieć w środku takie suwaczki procentowe, nie? :)

- Snuffer - 23-09-2007

Może chce pokazać że nawet z takiej Diaz można aktorkę zrobić... Jeśli ZROBI z The Rocka, Scotta, Gellar no to będe naprawdę zdumiony.

- Beowulf - 24-09-2007

Z The Rocka nie da się nic zrobić, ewentualnie mięso armatnie. ;)

- military - 24-09-2007

Skoro Vin Diesel zdołał stworzyć dwie fajne kreacje, to i The Rock by potrafił. Potrzeba tylko reżysera na miarę Spielberga.

- Pitero - 24-09-2007

Ja z drugiej strony nie mam żadnych zastrzeżeń do obsady (no może do The Rocka trochę), ale pokładam nadzieję w Kellym. Ufam, że wiedział co robi.

- Mierzwiak - 24-09-2007

Beowulf napisał(a):A w następnym filmie Kelly'ego występuje Cameron Diaz - obsadę to facet coraz lepszą dobiera...
Co masz do Cameron Diaz?

- Beowulf - 24-09-2007

Aktorka z niej taka, jak z The Rocka aktor...

- Snuffer - 24-09-2007

Nie zgodze się. Diaz jest lepsza od Rocka. Co udowodniła np. w Vanilla Sky. Ja rozumiem że to świetna aktorka nie jest, ale bez przesady, do The Rocka jej nie porównujmy..

- Beowulf - 24-09-2007

No dobrze, może trochę przesadziłem, aż taka zła nie jest. :) Ale i tak za nią nie przepadam. ;)

- Mierzwiak - 28-09-2007

ST otrzymało kategorię R:

MPAA napisał(a):language, violence, sexual material and some drug content

- Glut - 28-09-2007

Radujmy się? ;)

Aczkolwiek mnie wciąż mierzwi scenarzysta. Domino nie miało badziewnego reżysera. Miało badziewnego reżysera i scenarzystę. Ale jeżeli bierze się za to pan od DD to możemy być pełni nadziei, tak myslę przynajmniej.

- Beowulf - 28-09-2007

Nie czepiaj się Tony'ego Scotta :P