![]() |
|
PODSUMOWANIE 2007 ROKU - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26) +--- Wątek: PODSUMOWANIE 2007 ROKU (/Thread-PODSUMOWANIE-2007-ROKU--702) |
PODSUMOWANIE 2007 ROKU - Mierzwiak - 01-01-2008 Rok 2007 za nami. Proponuję by każdy podał swoją listę najlepszych filmów, a jeśli chce to również najgorszych, inne dowolne kategorie są również mile widziane, nie chcę niczego narzucać. Proponuję, by nie wprowadzać zamieszania, i wziąć pod uwagę tylko filmy, które miały swoją premierę w Polsce w 2007. No to zaczynam. Najpierw zwycięzca, reszta w kolejności alfabetycznej: NAJLEPSZY FILM: "PRESTIŻ" - Labirynt Fauna - Małe dzieci - Piraci z Karaibów: Na krańcu świata - Ratatuj - Simpsonowie - wersja kinowa - Zodiak - Źródło NAJGORSZY FILM: "WIELKIE KINO" - Hannibal. Po drugiej stronie maski - Katyń - Norbit - Ryś - Shrek Trzeci - Testosteron - Tropiciel NAJWIĘKSZE ROZCZAROWANIE: "300" - Harry Potter i Zakon Feniksa - W stronę słońca Specjalne wyróżnienie: Obcy kontra Predator 2, za odwagę dla studia 20th Century Fox za wprowadzenie do kin produkcji straight to video/tv. - Snuffer - 01-01-2008 Najlepszy film - Prestiż Knocked Up Zodiac Labirynt Fauna Źródło Simpsonowie Wersja Kinowa Gwiezdny Pył Mr. Brooks Ostatni Król Szkocji Małe dzieci Najgorszy film - Ghost Rider Katyń Dlaczego nie! Numer 23 Evan Wszechmogący Fantastyczna Czwórka - Narodziny srebrnego Surfera. Najlepsza kreacja - Bale w "Prestiżu" Adam Sandler w Reign Over Me Tom Wilkinson w Michael Clayton Aaron Eckhart w Dziękujemy za palenie Hugh Jackman w Źródle Na razie tyle, jak mi się coś przypomni, dodam. - Strummer - 01-01-2008 Najlepszy film : Grindhouse : Death Proof Ławka rezerwowych : Prestiż, Piraci z Karaibów : Na Krańcu Świata, Planet Terror Najgorszy film : Świadek Koronny Ławka rezerwowych : 300, Dlaczego Nie!, Adolf H : Ja Wam Pokażę! Największe rozczarowanie : 300 Ławka Rezerwowych : Shrek Trzeci, Ryś Specjalne wyróżnienie dla Konrada Niewolskiego i Mariusza Pujszo, że postanowili nie robić żadnego filmu. - Azgaroth - 01-01-2008 Najlepszy film - Grindhouse: Death Proof 2) Źródło 3) Mała Miss 4) Prestiż 5) Zodiak 6) Gwiezdny Pył 7) Pan Zemsta 8) 300 9) Grindhouse: Planet Terror 10) Labirynt Fauna Najgorszy film - Ghost Rider 2) Niepokój 3) Świadek Koronny 4) Straż Dzienna 5) Fantastyczna Czwórka 2 6) Transformers 7) Numer 23 8) Szklana Pułapka 4 9) Spider - Man 3 10) Shrek Trzeci - Snuffer - 01-01-2008 Cytat:Konrada NiewolskiegoNiestety zrobił serial ; ) Cytat:Pan ZemstaTen pan Zemsta? http://pan.zemsta.filmweb.pl/ 2002 rok przeca : ) - Mierzwiak - 01-01-2008 Ale wszedł do polskich kin w 2007 roku :roll: - military - 01-01-2008 W sumie to dobry rok był. :) Najlepszy film - Zodiak, ale na równi z Prestiżem - oba fascynujące Poza tym Labirynt Fauna, oba Grindhouse'y, Mala Miss... I duzo innych. Naprawde dobry rok. Najgorszy - wielka trojca: Transformers (absolutnie zadnych zalet jak dla mnie nie ma), Szklana pulapka 4 (smiechu warte), Rys (niestety niewarte smiechu) Najwiekszy zawod - 300, bo mimo ze na poczatku mi sie podobal, to slo-mo w 90% filmu mnie zanudzilo. - Snuffer - 01-01-2008 Cytat:Ale wszedł do polskich kin w 2007 roku Rolling EyesMy bad! - Mierzwiak - 01-01-2008 military napisał(a):W sumie to dobry rok był. :)W sumie tak. Z czystym sercem mogę powiedzieć, że było kilka ewidentnych arcydzieł, ale z drugiej strony aż 14 filmom które miały w 2007 premierę wystawiłem 0/10 :? Re: PODSUMOWANIE 2007 ROKU - Mefisto - 01-01-2008 kolejność bez kolejności NAJLEPSZE - Zodiac - Ratatouille - 3:10 to Yuma - 300 - Grindhouse - oba, bo to się razem ogląda - The Bourne Ultimatum - Fracture - The Simpsons Movie - Mr. Brooks - Pan's Labirynth - Scoop NAJGORSZE - POTC 3 - również zwycięzca Złotego Fagasa, za największy shit roku - Spider-man 3 - nominowany także do Złotego Fagasa, ale POTC okazało się gorszym shitem - Transformers - Next - Świadek koronny - Shooter - Turistas - The Breed NAJBARDIEJ BEZPŁCIOWE - Nie mów nikomu - film nie jest zły i wciąga, ale nic mi z niego nie zostało i mało mnie obszedł w rezultacie - Hot Fuzz - The Reaping - Magicians - Michael Clayton ROZCZAROWANIA - Bee Movie - The Brave One - Die Hard 4.0 - Sunshine ZASKOCZENIA - Bridge to Terabithia - Stardust - Die Hard 4.0 - jeśli się dziwicie, że jest i tu i tu, to wystarczy przejrzeć moje komentarze o filmie - Disturbia WIELCY NIEOBEJRZANI - The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford - The Fountain - Little Children - Nightwatching - Perfume: The Story of a Murderer - Little Miss Sunshine - The Last King of Scotland - Życie na podsłuchu - Rocky Balboa - Hollywoodland w sumie od groma filmów nie widziałem, wiec zestawienie bez sensu - a plebiscyt, jak każdy plebiscyt, też bez sensu :D :P - Motoduf - 01-01-2008 Najlepszy film - Źródło - Labirynt Fauna - Death Proof - Pan Zemsta - Ratatuj - Hut Fuzz Gówno roku - Inland Empire - Katyń - Sadysta - 300 - PotC 3 Najlepsza scena - lap dance Vanessy Ferlito (GH: Death Proof) - końcowa rozpierducha (Hot Fuzz) - Remy gotuje po raz pierwszy w restauracji (Ratatuj) - zakończenie (Źródło) - główny bohater mści się na handlarzach (Pan Zemsta) - zakończenie (Labirynt Fauna) Zmarnowany potencjał - Katyń - 300 - Simpsons: The Movie Najlepszy aktor/aktorka - Kurt Russell (Death Proof) - Hugh Jackman (Źródło) - Ivana Baquero (Labirynt Fauna) - Flora Martinez (Rosario Tijeras) Najgorszy aktor/aktorka - Orlando Bloom (PotC 3) - Elisha Cuthbert - Sadysta - Paweł Małaszyński - wszystko, w czym tylko grał - Jessica Alba - F4 2 Najlepszy filmowy duet/para aktorska - Stuntman Mike i jego Chevy Nova SS - Remy i Linguini (Ratatuj) - Tom i Izzy (Źródło) Najgorszy duet/para aktorska - Artur Żmijewski i jego notatnik (Katyń) - Elisha Cuthbert i osiłek w pokoju obok (Sadysta) - Leonidas i czarne slipy (300) - Mefisto - 01-01-2008 Motoduf napisał(a):Zmarnowany potencjał aż boję się spytać jaki potencjał widziałeś w tym filmie? - Sana - 01-01-2008 Najlepszy film - Pan's Labirynth - Zodiac - Ratatouille - American Gangster - 3:10 to Yuma - Prestiż Najgorszy - Katyń - 300 - Transformers Rozczarowanie roku - DH. 4 - Nightwatching - Perfume: The Story of a Murderer - Mental - 01-01-2008 NAJLEPSZE, JAKIE WIDZIAŁEM W 2007 ROKU Rome The Wire Deadwood The Sopranos Leaving Las Vegas Southern Comfort Hardware Ginger Snaps Dust Devil NAJLEPSZE PRODUKCJE 2007 ROKU The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford Zodiac American Gangster Prestige Pan's Labirynth Little Miss Sunshine Rocky Balboa remake Halloween (wersja unrated) i niech będzie Death Proof, choć coraz mniej mi się ten film podoba NAJGORSZE Transformers Die Hard 4.0 AvP 2 Testosteron Katyń 300 POTC 3 filmy młodzieżowe o cool zabijaniu ROZCZAROWANIA 3:10 To Yuma Hot Fuzz ZASKOCZENIA z pozytywnych: Ginger Snaps, ale to nie jest film z 2007 roku, i Mr. Brooks. z negatywnych: TFy i DH4.0 - nie spodziewałem się, że kino może być tak głupie i dziecinne. NAJLEPSZY AKTOR Bale, Pitt i Kurt Russell NAJGORSZY AKTOR niezmiennie od czasów drugiego LOTRa - Orlando Bloom, a poza tym Bruce Willis i John Voight. NAJLEPSZA AKTORKA Lorraine Bracco z The Sopranos, Kima z The Wire i wszystkie role kobiece w Rome. szkopuł w tym, że seriale te nie powstały w 2007 roku ani nie były wyświetlane w kinach, tak więc w 2007 roku nie odnotowałem żadnej dobrej roli kobiecej. no dobra, jedna odnotowałem - dziewczynka z Little Miss Sunshine. NAJGORSZA AKTORKA dupa z cyckami z Transformerów + dupy z cyckami z filmów młodzieżowych (weźmy np. Smokin' Aces) - Mental - 01-01-2008 naiwny jesteś:) takim aktorkom nie zadaje się pytań:) - Predator895 - 01-01-2008 Najlepszy Film : Death Proof 2. 300 3. 3:10 to Yuma 4. Zodiac 5. American Gangster 6. Rescue Dawn Najgorsze Gówno : AVP-R 2. Die Hard 4.0 3. Transformers 3. Katyń - Predator895 - 01-01-2008 bezsens protestuję :P - Pitero - 01-01-2008 Ulubiony film: Labirynt fauna Prestiż Małe dzieci Zodiak Ultimatum Bourne'a 3:10 do Yumy Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda Wszyscy twoi święci Najgorszy film: Ghost Rider Wzgórza mają oczy 2 Hostel 2 Plaga Najlepsza kreacja aktorska: Christian Bale - Prestiż i 3:10 do Yumy Kate Winslet - Małe dzieci Forest Whitaker - Ostatni król Szkocji Ben Affleck - Hollywoodland Casey Affleck - Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda Rozczarowanie roku: Spider-Man 3 Harry Potter i Zakon Feniksa Mała Miss Shrek Trzeci Katyń - Mierzwiak - 01-01-2008 Predator895 napisał(a):bezsens protestuję :PNo jasne, umieszczajmy w kolejnych zestawieniach ciągle te same filmy, a bo w 2007 miał premierę światową, a bo w 2008 miał polską, a bo w 2009 ukazało się dir cut... to jest bezsens. - nowak - 02-01-2008 Najlepszy film(w kolejności od najlepszego): 1.Prestige(jedyny,który dostał 10/10) 2.Little Children 3.The Good Shepherd 4.The Bourne Ultimatum 5.Little Miss Sunshine 6.Rocky Balboa Najwieksze rozczarowania(kolejność bez znaczenia): 1.3:10 to Yuma 2.Scoop 3.Deja vu 4.Die Hard 4.0 5.Katyń(choć tego akurat nie widziałem;ale wystarczyły mi opinie internautów) Najlepsze aktorstwo(kolejność bez znaczenia): 1.C.Bale-Prestige 2.C.Cooper-Breach 3.S.Stalonne-Rocky Balboa 4.K.Winslet-Little Children 5.M.Caine-Prestige |