![]() |
|
Wieszanie plakatów - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Wieszanie plakatów (/Thread-Wieszanie-plakat%C3%B3w--790) |
Wieszanie plakatów - Tyler Durden - 10-03-2008 No właśnie, trapi mnie to od dawna, na jakiej wysokości wieszacie plakaty w pokojach? Powinny być chyba na wysokości oczu, żeby można je było podziwiać. No ale co zrobić gdy większość czasu w pokoju spędzacie na krześle przy komputerze lub na kanapie, czytając, ucząc się bądź oglądając filmy. Wtedy chyba lepiej powiesić trochę niżej. A może najlepiej mieć cała ścianę zaklejoną, żeby zawsze był jakiś dobry plakat w zasięgu wzroku? - Negrin - 10-03-2008 Ja nie mam u siebie zbyt dużo miejsca, ale za to trochę wokół biurka. Dobrze się składa, bo całe dnie pracuję przy komputerze, więc kiedy odwracam wzrok od monitora, od razu spoglądam na plakat. Dobrym rozwiązaniem są też plakaty na drzwiach, bo tam się często patrzy przy wchodzeniu i wychodzeniu. - Tyler Durden - 10-03-2008 No to prawda, te żelastwo, które wisi na twoich ścianach zajmuje sporo miejsca, więc nie mogłeś za bardzo zaszaleć. W twoim wypadku rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem są drzwi i okolice biurka. Niektórzy jeszcze wieszają na drzwiach od szafek bądź szafy, zawsze to jakiś sposób na znalezienia powierzchni do oplakatowania małego pomieszczenia. - Negrin - 10-03-2008 Tyler Durden napisał(a):Niektórzy jeszcze wieszają na drzwiach od szafek bądź szafyNo tak, pamiętam, że jako dzieciak miałem jakiś plakat _po wewnętrznej stronie drzwi_ jednej z szaf. Co ja sobie myślałem? - Karol - 10-03-2008 U mnie wiszą na ścianach w pokoju, w którym przebywam najczęściej, czyli tym z komputerem ;). Zajmują dużą przestrzeń pokoju, centralną, którą widzi się tuż po wejściu. Plakaty są w antyramach, nieco krzywo przyczepionych, bo tylko na jednym uchwycie, jednak nie bije to po oczach za bardzo. Wygląda to bardzo dobrze :). - D'mooN - 10-03-2008 Duża, pusta ściana + antyrama w rozmiarze XXL w centrum :) - Eorath - 10-03-2008 Duża pusta ściana, wielka antyrama na środku ściany :) - Negrin - 10-03-2008 Nie zżynać od siebie, bo rozsadzę! - Eorath - 10-03-2008 Ale kiedy u mnie tak nawet wisi :P, a że u D' może też, to już nie moja wina ;) - Mefisto - 10-03-2008 heh, wszystkie ściany mam w plakatach i jest fajnie 8) - Eorath - 10-03-2008 Nie chciałabym Cię odwiedzić, pewnie można oczopląsu dostać ;) - Snuffer - 10-03-2008 Na jednej ścianie - przybite listewki i do nich przybijam pinezkami plakaty. Mieści się ich sześć. Obecnie - Pan Życia i śmierci, Helikopter w Ogniu, Obłęd, Death Fish, Chopper i Planet Terror :) - Karol - 10-03-2008 U mnie jest "Pusty Dom" na jednej ścianie, na drugiej "Zabójstwo Jesse Jamesa..." i "Shaun of the dead" :). - Mefisto - 10-03-2008 Eorath napisał(a):Nie chciałabym Cię odwiedzić, pewnie można oczopląsu dostać ;) jest co oglądać, to na pewno - choć mam na ścianach starą gwardię, która przepysznie ze sobą kontrastuje już od paru dobrych lat, więc łatwo się przyzwyczaić - Don Vito - 10-03-2008 U mnie nad łóżkiem wisiał swego czasu plakat American Gangster (A4, wydruk z komputera - już kiedyś wspominałem o tym). W czasach kinowej premiery Terminatora 3 w tym samym miejscu wisiał plakat (dostałem od ludzi, którzy w Multikinie plakaty zmieniają :) ). Na tym się skończyło moje wieszanie plakatów. Chcę sobię sprawić plakat Raging bull ten z okładki DVD, ale nie mogę go znaleźć w żadnym sklepie. Zna ktoś sklep, gdzie mógłbym go dostać? Wymiary nie grają roli. - apone - 10-03-2008 klik Centralnie nad łóżkiem. I kto tu jest debeściak? :) - Snuffer - 10-03-2008 a ja jeszcze mam taki na ścianie - http://sklep.plakatoteka.pl/x_C_I__P_16715140-16710001.html Szkoda że w necie nie ma w większej rozdzielczości bo nie wiem kim są dwie postacie z tego plakatu :) - Karol - 10-03-2008 A które dokładnie? Lepsza wersja tego plakatu TU - Snuffer - 10-03-2008 Już wszystko rozwiązane, Green Eyes przyszła z pomocą ; ) - Tyler Durden - 10-03-2008 apone napisał(a):klikA ja nad łóżkiem w poprzednim mieszkaniu miałem takie coś: ![]() Oprócz tego jeszcze wisiały plakaty z Fight Clubu, Zemsty Sithów i Sin City. W następnym mieszkaniu już tylko Scarface i Fight Club, ponieważ większa ilość nie pasowałaby mi estetycznie do pokoju, a w obecnym jeszcze się nie zdecydowałem czy cokolwiek będę wieszać. |