![]() |
|
Weeds - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Weeds (/Thread-Weeds--880) |
Weeds - Snuffer - 28-04-2008 ![]() Dopiero niedawno zapoznałem się z tym serialem i muszę przyznać - cudo! Świetnie napisany, świetnie zagrany, i odważnie nakręcony. Wielką zaletą jest tu przesympatyczna główna bohaterka i scenariusz. Niektóre wątki są zabawne, inne trochę mniej, wszystko to taki słodko gorzki mieszaniec, którego ogląda się świetnie :) Końcówki niektórych odcinków są prawie tak emocjonujące jak te z Lostów, czy z pierwszego sezonu Prison Breaka :) Gra tu świetny Justin Kirk, z Aniołów w Ameryce, nieznana mi wcześniej Mary - Louise Parker, którą podziwiać można na obrazku niżej :twisted: Z bardziej znanych twarzy na chwilę pojawia się Zooey Deschanel. Własnie skończyłem drugi sezon, który ma chyba najbardziej chamski cliff-hanger w dziejach :P Słyszałem różne opinie że 3 sezon jest o wiele gorszy od dwóch pierwszych. Czy to prawda? ![]() Wiem że nie jest to jakieś oryginalne stwierdzenie, ale Showtime robi świetne seriale :) Każdemu kto w ciągu ostatnich dwóch lat przegapił ten serial, gorąco polecam, i dziękuję Green_Eyes za polecenie go :P - nowak - 28-04-2008 Zassałem właśnie pierwszy sezon; zaczął bym wcześniej, ale mialem niedawno faze (wymuszoną przez finanse) na rzucenie THC, więc raczej wolałem do tego nie podchodzić. - Snuffer - 28-04-2008 A wydawałeś się takim grzecznym, odpowiedzialnym człowiekiem :P ;) Podziel sie wrażeniami jak obejrzysz ;) - Green_Eyes - 28-04-2008 Ależ prosze bardzo, zawsze do usług ;) A serial zaiste genialny, ciekawe postacie [chociazby kobiety Andiego... każda następna bardziej popieprzona od wcześniejszej], genialny humor, odważne sceny łóżkowe [chociaż niewiele ich, szkoda] i mimo wszystko zaskakujące zwroty akcji ;) Czy sezon trzeci jest gorszy? Może faktycznie odstaje, ale nie aż tak żeby twierdzić że poziom spadł na łeb na szyje, jest pare ciekawych... momentów ;) W każdym razie, oglądać, oglądać, po trzykroć oglądać - Mierzwiak - 28-04-2008 Oglądałem na comedy central, zdaje się że wyemitowali tylko pierwszy sezon. Green_Eyes, czy I sezon kończy się twistem z agentem DEA? Serial świetny a Elizabeth Perkins wymiata. - Snuffer - 28-04-2008 Tak, 1 sezon tak się kończy. 2 ma jeszcze lepszy twist ;) - Green_Eyes - 28-04-2008 Potwierdzam :) Snuffi ubiegłeś mnie... Żadnego szacunku dla starszych ;) - Snuffer - 28-04-2008 Phi, kto pierwszy ten lepszy ;) No i tak w ogóle to jest to mój temat, z pięknymi zdjęciami. Phi :) Ten serial jest jednym z najbardziej uzależniających jakie znam. 4 godziny temu skończyłem 2 sezon, a już nie mogę wytrzymać do kolejnego odcinka :) - Mierzwiak - 28-04-2008 Nikt nie wspomniał o znakomitej czołówce, z naciskiem na tę piosenkę; jest po prostu boska i taka... zabawna? :) - Snuffer - 28-04-2008 Mierzwju, "kup" drugi sezon, tam w każdym odcinku inny wykonawca śpiewa tą piosenkę :P No i 2 sezon jest zdecydowanie lepszy od pierwszego. - Tyler Durden - 29-04-2008 Obejrzałem całość kilka miesięcy temu. Sympatyczny, wciągający i nieźle zrobiony serial. Główna bohaterka to wyluzowana mamuśka, sprzedająca trawkę i rżnąca się co i rusz z innym facetem. Pozostali domownicy niemniej ciekawi. Dużo kapitalnych kawałków w finałowych scenach odcinków(moim faworytem jest utwór "You fucked up, You Bitch!":)) nie wspominając o utworze z czołówki, gdy już zaczął się nudzić i zacząłem go przewijać(jak to zazwyczaj bywa przy oglądanych "hurtem" serialach) twórcy wpadli na genialny pomysł coverowania go na przeróżne sposoby. Tym sposobem nie miałem sumienia przewijać czołówki, tym bardziej, że niektóre wersje naprawdę kopały zad. Po finale trzeciego sezonu obawiałem się, że całość definitywnie zakończono, okazało się jednak, że nie i od sierpnia rusza czwarty sezon, co mnie cieszy niezmiernie. - picek - 06-05-2008 Obejrzałem dzisiaj 1 sezon! Wow! Showtime, podobnie jak HBO, to dobra jakość seriali. Kolejny raz stacja bazuje na kontrowersji- najpierw dobra dilerka marihuany, a teraz dobry seryjny morderca Dexter. Jeśli stacja jest niezależna i bez cenzuty to z tego korzysta. Zawsze kochałem Mary-Louise Parker za jej małe rólki. Teraz można czerpać przyjemność z każdego ujęcia z jej udziałem. Naprawdę niesamowicie sympatyczna aktorka. ..i genialne nawiązanie do Ojca Chrzestnego w ostatnim odcinku :D ps. to dlatego, że Dextera oglądałem wcześniej - Tyler Durden - 06-05-2008 Raczej na odwrót, najpierw dobra dilerka marihuany, później dobry seryjny morderca. Przypominam, że Weeds ma już trzy sezony. - Albertino - 06-05-2008 Mnie niestety trzeci sezon "Weeds" zawiódł. Nie dorównuje niestety dwóm wcześniejszym (rewelacyjnym zresztą) sezonom. Ciekawe jak wypadnie w związku z tym sezon czwarty, który startuje już w czerwcu... - Tyler Durden - 06-05-2008 W czerwcu? Ja słyszałem o sierpniu. Tak w ogóle po obejrzeniu finału trzeciego sezonu myślałem, że to już definitywny koniec. Dobrze, że tak się nie stało. Ciekawe czy akcja się teraz przeniesie do nowego miejsca czy jednak wrócą do wzgórza małych pudełek :) - Albertino - 06-05-2008 Właśnie. Nawet to zakończenie trzeciego sezonu takie nie teges - dotychczas kończyło się czymś mocnym i trzeba było rok czekać jak to się rozwiąże. Teraz nie ma takiego uczucia - z drugiej strony, ciężko by było przebić zakończenie drugiego sezonu ;) Co do czwartego sezonu to startuje w czerwcu. Na oficjalnej stronie już są reklamy: http://www.sho.com/site/homepage/index.html - Mati - 10-06-2008 Serial sredni. Z sezonu na sezon coraz bardziej odważny, choć momentami na sile! Koncze ogladac 3 sezon i dla mnie jak 2 poprzednie to 6/10 i nie wyzej. - Mati - 10-06-2008 Jedynie co mi sie podoba to rozne wykonanaia tytulowej piosenki.;) - desjudi - 13-07-2008 little boxes on the hillside... bardzo pozytywny serial sprawnie łączący dramat z komedią. chwilami szalenie cięta satyra społeczna, znakomicie nakreślone wszystkie postacie serialowe, ogólnie taki feel-good serial przypominający mi od czasu do czasu "Six Feet Under", trochę "Desperate housewives". trzeci sezon zdecydowanie odstaje od znakomitych dwóch pierwszych. ale i tak jest ciekawszy niż większość telewizyjnych produkcji. dobry, niebanalny serial. - picek - 13-07-2008 4 sezon zaczął się z niższym sezonie- trzeba przyznać. Ostatni odcinek (czwarty) jednak jest na marę poprzednich sezonów. Genialna Mary-Louise Parker (uwielbiam ją!), przyjemny humor i świetne czołówki (4 sezon, odcinek 4. hahaha :twisted:). |