Filmowe ciekawostki
Tom Hanks podczas występu w roli Forresta Gumpa w scenach, w których jego bohater biega był dublowany przez swojego młodszego brata.
Obszerne i dobrze napisane Recenzje filmów znajdziesz na Filmowo.net
O filmie na poziomie - Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy!

Odpowiedz
Dusqmad napisał(a):Scena z filmu "Człowiek pies", w której Jet Li płacze była bardzo trudna do wykonania. Otóż aktor ostatni raz płakał w dzieciństwie, także trudno mu było zdobyć się na coś takiego na planie. Zaradził temu Morgan Freeman, który przekonując Jeta do okazania słabości objął go tak, jak ojciec obejmuje syna. No i zdało to ekzamin... Li się przełamał i... rozpłakał.
Jet płakał już na planie Romeo musi Umrzeć i Zabójczej Broni 4... Ta historia o przytulaniu to bzdura wyssana z palca u nogi.

Odpowiedz
Witajcie

Zobaczcie ten trailer.
Po obejrzeniu, przewiń na scene w której widać wrzeszczącą małpe, a teraz przewiń pare klatek wstecz (strzałkami), co widzisz? Duży uśmiech

http://www.apple.com/trailers/touchstone/apocalypto/large.html

Odpowiedz
Toż to podprogowa reklama fajek :wink: .

Odpowiedz
Eee tam, ja tam od dawna o tym wiem i nawet o tym pisałem. Uśmiech
Ale to chyba nie było na tym forum.... : )
A jakby ktoś nie kumał co chodzi to informuję, że w trailerze można wypatrzyć taką klatkę:
[Obrazek: mel5cq.jpg]

Odpowiedz
Nie dość, że chwalipięta to jeszcza spoileruje :wink: .

Odpowiedz
dzisiaj sobie z nudów oglądałem atak klonów i zauwazyłem przede wszystkim 2 podobienstwa do innych filmów...

sala gdzie produkowane są klony przypomina to miejsce z matrixa gdzie ludzie sie rodzili.. tylko że inne kolorki i jaśniej jest... no i kapsuły inne.

łowca nagród fett(czy jak mu tam) jak strzelał z tych swoich magicznych rąk skojarzył mi sie z predatorem

takie może troche wydumane spostrzeżenia Język

Odpowiedz
jesli chodzi o sceny podobne to polecam obejżeć

Piramide Strachu (Scenariusz Columbusa) i
Harrego Pottera 1 (Reżyseria i Scenariusz j.w.)

filmy są bardzo podobne, w wielu momentach wręcz identyczne SPOILERY
np.
Oba głównie dzieją się w szkole
W obu filmach są identyczne sceny posiłku czy tam jakiegoś spotkania (już nie pamiętam dokładnie) w wielkiej sali
W obu mamy 3 głównych bohaterów - kobiete, głównego bohatera i ślamazarnego grubasa
W obu filmach jest długobrody mentor
W obu filmach głównym przeciwnikiem jest człowiek ukrywający swoją torżsamość
Oba filmy kończą się finałem z niszczącą się budowlą i spadającymi przedmiotami z sufitu

sporą ilość tych podobieństw można zaliczyć na karb ksiązki, jednak napewno nie można odmuwić tego, iż columbus bardzo się inspirował filmem Levinsona, w niektórych scenach popełniając wręcz plagiatUśmiech

Odpowiedz
Przeglądając poraz 158 "Godfathera" nareszcie udało mi się znaleźć choć jeden polski akcent w trylogii :wink:

Otóż pod koniec pierwszej części firma, która przewrowadza Corleonów nazywa się "John J. Bartek" Duży uśmiech
[Obrazek: bartek8rs.th.jpg]

BTW: Był kiedyś taki artykuł...'Polskie akcenty w filmach zagranicznych'. Żywie on jezscze bo nie mogłem znaleźć..

Odpowiedz
Pamiętacie scenę herbatki u Julie w Delicatessen? Niedowidząca dziewczyna ćwiczy przed przyjściem gościa nalewanie herbaty i częstowanie ciasteczkami. Scenę tą aktorzy trenowali przez parę tygodni, a tuż przed jej nakręceniem Jenuet powiedział Dominikowi Pinon, by usiadł na krześle przeznaczonym dla Marie-Laure Dougnac (Julie). Zaskoczenie i zakłopotanie Julie to faktyczne emocje aktorki, która musiała improwizować. Scena wyszła, jak wiadomo, genialnie Uśmiech
fb.com/bart.poznaniak

Odpowiedz
Predator 2

Pod koniec filmu grupe predatorow "zagrali" zawodnicy z Lakers, poniewaz Danny Glover byl wielkim fanem tej druzyny. Do konca nie wiadomo ktorzy zawodnicy

[Obrazek: 1eq1.jpg][Obrazek: 2nx2.jpg]

Glownego Predatora w filmie zagral Kevin Peter Hall_________________natomiast tego zagral ..... rowniez Kevin Peter Hall
[Obrazek: 6ye5.jpg][Obrazek: 5oe8.jpg]

Kevin Peter Hall nosil specjalne soczewki, wiec oczy Predatora to oczy aktora z soczewkami
[Obrazek: 3ca3.jpg]

a na koniec porownanie Predatora z jedynki i dwojki
[Obrazek: 4dy6.jpg]
"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul"

Odpowiedz
przypadkiem trafiłem dziś na to na filmwebie

zagraniczny i polski plakat 16 Blocks
http://gfx.filmweb.pl/po/13/39/211339/7115969.3.jpg
http://gfx.filmweb.pl/po/13/39/211339/7115970.3.jpg

spadłem z krzesła :o

pewnie wszyscy już o tym wiedzą

Odpowiedz
LOL! Trochę za małe usta mu zrobili. W ogóle co za kretyn zlecił przeróbkę plakatu?! Po co?!

Swoją drogą to tego kretyna skazałbym na podwójne dożywocie. Drugi raz za umieszczenie tych pieprzonych reklam radia i Bóg-wie-czego-jeszcze.

Odpowiedz
military - wystarczy raz wysłać, nawet jeżeli jest błąd, post dojdzie.
nexus: ROTFL. Nie widziałem tego polskiego plakatu jeszcze. Przecież nawet ja w Photoshopie [chociaż sam nie wiem po co] zrobiłbym to lepiej. A jestem laikiem.

Odpowiedz
Mamy króla i królową! Duży uśmiech Ciekawostka z X-men:

# The very first scene shot for the movie was the World Summit scene on Liberty Island where representatives from each country are greeted. Two of the guests (identified by Bryan Singer as king and queen of Poland) are played by Bryan Singer's father and stepmother.

Odpowiedz
O LOL.

Niesamowite :) I rozbrajające.

Odpowiedz
Ame®ican B(e)au(d)y*

zwróćcie uwagę na mnogość czerwieni w tym filmie

[Obrazek: AmericanBeauty14.jpg] [Obrazek: AmericanBeauty10.jpg][Obrazek: AmericanBeauty09.jpg][Obrazek: AmericanBeauty02.jpg]
[Obrazek: american_beauty_2.jpg][Obrazek: american_beauty_3_5.jpg][Obrazek: photo3.jpg]

[Obrazek: americanbeautypube.jpg][Obrazek: 2785474398.jpg]

oprócz tego mamy jeszcze krwiste szminki, krew na ścianie, zakrwawiony podkoszulek i jeszcze się pewnie coś znajdzie... Duży uśmiech

* amerykańska wymowa tego słowa /t/ --> /d/
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej

Odpowiedz
Pewnie w ostatecznej wersji filmu tego nie będzie, ale trailer pozostanie wiekopomnym dowodem na to, że nie tylko pies i policjant noszą pałę na wierzchu.

Trailer "Fantastic Four 2" - to nie żart, dla pewności sam sprawdziłem i zrobiłem screena:
[Obrazek: surf9ph.jpg]

Zdezorientowanyhock:

Odpowiedz
Właśnie obejrzałem sobie American History X i znalazłem w necie coś ciekawego.

[Obrazek: 6925508.2.jpg]

Czy tylko mi się zdaje, że z piersi Edwarda Nortona usunięto swastykę?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon