Nowy
Liczba postów: 354
Liczba wątków: 0
The Hangover (Kac Vegas) - Świetna przygoda głównych bohaterów, fajna fabuła, obsada też całkiem dobra, ogląda się bardzo dobrze, kilka scen naprawdę mocnych. Niestety spodziewałem się, że będzie więcej humoru, śmiechu, jaj itp. Chyba muszę obejrzeć jeszcze raz :) jak na razie "tylko" 6.5/10
Rzeka tajemnic - Nareszcie obejrzałem. Dobry film, może nawet bardzo. Bardzo dobra fabuła i rewelacyjna gra Tima Robbinsa i prawie równie dobra Seana Penna (ale żeby od razu Oscar?). Świetna historia. Jednak jeden motyw trochę naciągany, ale nie chcę tutaj spoilerować niepotrzebnie. Polecam 7.5/10
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Pozdrowienia z Paryża 3/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10
19-07-2009, 14:15
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Maska Zorro
Fajny filmik przygodowy z masa pierwszoligowej, staroszkolnej kaskaderki. Juz w drugiej czesci pozastepowali to wydumanymi akrobacjami na linkach i badziewiastym CGI. W kazdym badz razie oglada sie bardzo milo. Czasami humor infantylny, ale kompletnie nie przeszkadza w odbiorze.
7/10
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
20-07-2009, 11:32
Nowy
The Wackness - Dobry film, świetny pod względem aktorskim (rewelacyjny Sir Ben Kingsley), fajna i dosyć smutna historia, oglądało mi się go bardzo dobrze. Polecam 7/10
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10
20-07-2009, 19:54
Dużo pisze
Liczba postów: 444
Liczba wątków: 6
Anioly i Demony - Fabula bardziej mi sie podobala w "Kodzie" ale ten przyjemniej sie ogladalo (moze dlatego, ze nie trwal 3 godzin) jak ktos lubi komedie sajens fikszyn ;] Fajne efekty
6/10
21-07-2009, 12:46
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Horsemen - słabizna. Czasem można poskładać coś z używanych części i jest fajne. Czasem nie. Tu się nie udało. Nie wiem czy warto się rozpisywać - aktorsko nie powala. Zhang jest doklejona na siłę, akcent po 10 latach w stanach ma zaskakująco chiński, Quaid odgrywa policjanta po przejściach głównie zarostem i nieprzystrzyżoną fryzurą. Niekonsekwencja na potęgę - z jednej strony mamy badanie odcisków butów, ale zauważyć, że dwójka podejrzanych ma tego samego terapeutę to już niebardzo... No i ogólny metaplot/plan gówniarzy też jest dość śmiechu warty.
22-07-2009, 17:08
Nowy
Push - Bardziej słaby niż dobry:) Fabuła trochę denna, aktorsko też bez rewelacji, efekty(zwłaszcza motywy z pistoletami) słabeee, momentami nudny. Kolejny film, który można zobaczyć i po ok tygodniu o nim zapomnieć. 4/10
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10
22-07-2009, 19:05
Nowy
Liczba postów: 409
Man on the Roof (1976) - kapitalny szwedzki kryminał. W szpitalu krwawo zamordowany zostaje policjant. Pisząc "krwawo" mam na myśli ofiarę ślizgającą się na własnej posoce. zaczyna się typowy "police procedural" z udziałem wiecznie zmęczonych i zdołowanych sztokholmskich gliniarzy, usiłujących ustalić, kto rozkroił ich kolegę. Gdy komisarz Martin Beck wreszcie znajduje odpowiedź, centrum miasta terroryzuje snajper. Teraz zmęczeni sztokholmscy gliniarze muszą go dopaść, co jest trudne, bo facet zabarykadował się skutecznie. Generalnie, dla każdego coś miłego: akcenty społecznej krytyki, charakterystyczne gęby, cześć akcyjna zrobiona ze sporym wykopem i napięciem, także ukazanie dość swobodnego szwedzkiego stosunku do cielesności - w postaci gołego faceta od przodu w sytuacji rodzinnej. Przede wszystkim to jednak kapitalny kryminał, który warto odkopać i obejrzeć. Mniej niż 9/10 nie dam.
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...
22-07-2009, 21:45
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,170
Liczba wątków: 67
The Maltese Falcon - miło sobie było odświeżyć; film wciąż kapitalny aktorsko, choć sporo scen jest nazbyt teatralnych, a niektóre reakcje mocno przesadzone. Nieliczne sceny akcji i rozwiązania fabularne mogą w czasach Bourne'a i jemu podobnych razić, ale nie wpływa to zbytnio na odbiór filmu. Może żadne arcydzieło, jak rozpowiada się na prawo i lewo, ale z pewnością bardzo dobre, mocne i ciekawe kino, które warto znać.
22-07-2009, 23:58
Stały bywalec
Liczba postów: 887
Liczba wątków: 4
Karaluch napisał(a):Man on the Roof
Gdzie dostałeś/obejrzałeś ten film?
Jest gdzieś na dvd albo są polskie napisy?
23-07-2009, 16:59
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Green Lantern: First Flight - przyjemny, animowany film. Nic wybitnego, ale ogląda się fajnie. Komiksu o Green Lanternie prawie w ogóle nie czytałem, toteż dość pobieżnie znam postacie. Podoba mi się zaakcentowanie policyjnego klimatu, bo Green Lantern to po prostu policyjna historia pomieszana z superbohaterstwem i osadzona w kosmosie. Po obejrzeniu tego mniej dziwie się, że Martin Campbell reżyseruje kinową wersję z Ryanem Reynoldesem... ale wolałbym, żeby to on reżyserował Captaina America. ;)
24-07-2009, 09:45
Nowy
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 8
Śmiertelna Gorączka - kolejny, schematyczny, przewidywalny horror. Zero klimatu, aktorsko dennie. Znowu bohaterami są nastolatkowie. Tylko muzyka i zdjęcia jakoś próbowały ratować ten film. Na plus można zaliczyć zakończenie. 3/10
Cube Zero - nie dorasta do pięt pierwszej części, ale na pewno jest lepszy, niż Cube 2. Wrócono do "klasycznej" formy sześcianu, i to wyszło filmowi na dobre. Klimatu może nie czuć tak dobrze, jak w przypadku "Cube", ale tutaj mamy więcej akcji. No i rozwiązała się zagadka, kim był Kazan ( ten z autyzmem) z pierwszej części. 5,5/10
24-07-2009, 12:57
悟
Event Horizon
Kurde, bardzo duzo film traci na swiezo. Ma fajny klimacik, ale dialogi i scenariusz sa miejscami strasznie denne. Do tego badziewiasty, idiotyczny final... Ugh.
Naciagane 5/10
-- Laozi
24-07-2009, 13:50
Hitch napisał(a):Do tego badziewiasty, idiotyczny final... Ugh.
Finał może i zły, ale ostanie ujęcie: masakra.
Laska wybudza się z hibernacji i przerażona krzyczy, biegną do niej ludzie żeby pomóc, koniec filmu. Fantastycznie to jest sfilmowane.
24-07-2009, 13:52
Screamers - oj baardzo się postarzał ten film. Wróciłem do niego z powodu miłych wspomnień z przed lat, a tymczasem tandeta, kicha i dłużyzny. 5/10
24-07-2009, 18:50
Craven proszę Cię ... Screamers to świetne, duszne i niepokojące kino SF. Dla mnie jedna z najbardziej niedocenionych produkcji, która nie zestarzała się ani trochę.
Zapowiedź - dobry, a nawet bardzo dobry film, aż do ostatnich 10 minut. Końcówka to żenua na maxa. Cholera, efekty dobre, fabuła w sumie ok, aktorstwo też nieźle (nawet Cage), ale rozwiązanie historii ostro mnie rozczarowało ;/
5/10
24-07-2009, 21:46
No właśnie liczyłem, że obejrzę sobie oldskulowego klasyka, który kiedyś zrobił na mnie wrażenie, a tu totalna klapa.
24-07-2009, 21:48
Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
Step-Up 2: Fabularnie jest to zbiór klisz tak starych jak kino. Ale nie o fabułę tutaj chodzi, tylko o taniec, a tego jest naprawdę dużo i jest on naprawdę wysokiej jakości. Układy podczas finałowego turnieju biją na głowę wszystkie "You can dane" i "Tańce z gwiazdami" razem wzięte. Że już o marnych "Tancerzach" nie wspomnę.
Przyjemnie się ogląda, jest na co popatrzeć, więc nie narzekam.
6/10
25-07-2009, 11:46
pernikovy tatko
Liczba postów: 3,355
Liczba wątków: 30
Operacja Samum- Zacznijmy od tego, że nie jest źle. Ale dobrze też nie.
Plusy
-Niezły Linda i Kondrat
-Peter Lucas na tle jarającego się śmigłowca
-Scena uczenia się Polskich nazwisk, a szczególnie scena na przejściu;)
-Postać Faisala- jednych wkurwi, mnie przypasowała.
-Klimat produkcji straight-to-VHS(i takaż niestety jakość)
-nie ma wielu polskich filmów o podobnej tematyce; nie najgorzej im to wyszło
-"No, to teraz idę ratować świat" Bogusława L. ;)
-...Anna Korcz
Minusy
-Muzyka ilustracyjna; chodzi mi tu o sceny tortur Pawła w Irackim pierdlu, a wtle leci podniosła melodia a'la chorał gregoriański. (Niesławna scena, w której leci góralska melodyjka na irackim pograniczu- tu sam się sobie dziwie, ale nie gryzło mnie to)
-Sceny wybuchów(jest ogień i lecą tylko ciała- bez kurzu, bez śmieci) i strzałów (widać kompletną amatorkę)
-młody Lubaszenko; miejscami znośny
-niektóre role wydały mi się nazbyt teatralne
-lepszy scenarzysta zrobiłby bardziej trzymający w napięciu film
6/10
25-07-2009, 14:02
悟
Morderstwo w Bialym Domu
O, kurde! Naprawde fajny film. Klasycznie klasyczny. Bez problemu mozna poznac iz powstal 10 lat temu. Zadnych eskperymentow z forma, zadnych na sile wydumanych bzdetow, nawet kategoria R zostala dana z czystej FORMALNOSCI. Idealny ksztalt oprawy audiowizualnej. Obraz nie epatuje przesadna przemoca ani wulgaryzmami, wiec latwo mozna bylo przepchnac PG-13. Jednak tworcy zrobili powazny film dla doroslych i nie mieli zamiaru go wygladzac tylko dlatego, zeby na sali kinowej mogl zasiasc jakis gruby gowniarz.
Jasne, ze to nic odkrywczego, schemat goni schemat, ale jest to dobrze zrobione bez udawania, ze mialo to byc cos wiecej poza sprawnie poprowadzona sensacja. Intryga jest prosta i spojna, a co najciekawsze powodowana dosc przyziemnymi motywami, bez knucia planow o swiatowej dominacji czy innych bzdur. Na minus mozna zaliczyc przedzialek Wesleya Snipesa oraz sladowe ilosci humoru, ktore nie wyszly w wiekszosci, ale malo tego jest wiec szybko sie zapomina. Takze jedna scena akcji ze srodka moglaby wyleciec, gdyz swoja eksplozja zaburza nieco klimat rozrywkowego sledztwa.
Coz, w sumie polecam. Blade w glownej roli nie drazni ani troche, nie stosuje swojego drewniactwa pokazujac, ze troche sie jednak w tej szkole teatralnej nauczyl. Wielka szkoda, ze wszelkie filmy z nim post-Blade 2 to kicha niemilosierna.
Az odswieze sobie "Pasazer 57" i pare innych ze zlotego okresu Snipesa.
7/10
-- Laozi
25-07-2009, 17:24
Nowy
Wróg publiczny numer jeden, część I - Bardzo dobre kino. Mocne, klimatyczne, momentami agresywne, męskie, z naprawdę dobrym aktorstwem. Nie nudziłem się ani chwili. Polecam 8/10 [/b]
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10
25-07-2009, 18:15
|