Krótka piłka, czyli mini-recenzje
Najlepsze sceny Patcha Adamsa to pobyt Williamsa w zakładzie psychiatrycznym. Wtedy autentycznie mnie rozbawił. Im dalej tym gorzej.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Evil Dead
Niektorzy uwazaja, ze nie powinno sie krytykowac amatorskich produkcji. Ja tak nie uwazam. Zle dialogi, zle aktorstwo, zly scenariusz, zenujacy poziom produkcji.
1/10

Army of Darkness
Ostatni raz widzialem to jakies 13 lat temu. I szkoda, ze tak nie zostalo. Kupy sie to to nie trzyma, debilny scenariusz, uposledzone dialogi, a do tego humor tak gowniany, ze az musialem sie umyc po seansie.
1/10

Czeka mnie jeszcze Evil Dead 2, ale nie wiem czy dam rade obejrzec to po tych dwoch gniotach (wiem, ze dwojka to czesc srodkowa). Nie mam pojecia, co ludzie widza w tej serii...
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Nie mam pojecia, co ludzie widza w tej serii...
Witaj w klubie : )

Odpowiedz
Ale z was smutasy :P

Odpowiedz
Smutasy? Chcesz mi powiedziec, ze te filmy sa moze zabawne? Moze i sa. W kompletnie niezabawny, denny, mongoloidalny sposob.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Nie mam pojecia, co ludzie widza w tej serii...

To:

I to:

Odpowiedz
Cytat:Smutasy? Chcesz mi powiedziec, ze te filmy sa moze zabawne? Moze i sa. W kompletnie niezabawny, denny, mongoloidalny sposob.
Przede wszystkim te filmy miały takie być. Nie powiesz mi, że Raimi miał cel zrobić mega poważny, mega dobry film.
Nie musi Ci się to podobać, ale podchodzenie do tego filmu jak do czegoś co np. mógłby zrobić Eastwood to trochę nie tędy droga :]

Odpowiedz
Argumentu "tak mialo byc" nie kupuje. To pasuje do "Team America" ale nie do tej serii, ktora zaczela sie od powaznego horroru, ktory mial nieszczescie miec zalosne wykonanie w kazdym aspekcie produkcji.

Craven, dwojki jeszcze nie widzialem, a klip z "Army of Darkness" to nie wiem po co zapodales. Chyba tylko zeby poprzec moje slowa odnosnie debilnego humoru i badziewiastych dialogow.
--
Laozi

Odpowiedz
Cytat:Argumentu "tak mialo byc" nie kupuje. To pasuje do "Team America" ale nie do tej serii
Miałem to (nie)szczęście nie widzieć jedynki więc mój odbiór tych filmów jest jak widać lekko zaburzony. Z resztą dzisiaj i tak to pewnie nic nie zmieni, bo lubię te filmy właśnie za tę ich cholerną kiczowatość i mega przerysowanie.

Odpowiedz
Hitch - to była odpowiedź na Twoje pytanie. Nie wymagam, żebyś się zachwycał tym filmem.

Corn napisał(a):Miałem to (nie)szczęście nie widzieć jedynki więc mój odbiór tych filmów jest jak widać lekko zaburzony. Z resztą dzisiaj i tak to pewnie nic nie zmieni, bo lubię te filmy właśnie za tę ich cholerną kiczowatość i mega przerysowanie.

+1 Widać nie do każdego trafia ta konwencja.

Odpowiedz
Corn, ale one nie sa kiczowate i przerysowane tylko kretynsko glupie. Nie ma w tym zadnego uroku. Wstyd mi bylo, ze to ogladam normalnie.

Craven, odpowiedz calkowicie popierajaca, to co mowie.
--
Laozi

Odpowiedz
Twoim zdaniem. Tak.

Odpowiedz
Tak. Moim zdaniem. Moim zdaniem Macius z "Klanu" lepiej by to przemyslal wszystko. Ba, zadbal by nawet o to, zeby humor ŚMIESZYŁ, a nie przyprawial o 10 facepalmów na minute.
--
Laozi

Odpowiedz
Trzeba Cię przytulić? :) Bo chyba przeżywasz ten film bardziej niż fanboje.

Odpowiedz
Nie przezywam filmu, tylko jego odbior, u niektorych. Ludzie, wymagania wzgledem filmu na prawde nie bola.
--
Laozi

Odpowiedz
Chyba niepotrzebnie. Poza tym to, że Ty nic nie znalazłeś w tym filmie, nie oznacza, że nic tam nie ma, więc daruj sobie opinie o tym, czy ktoś ma wymagania czy nie ma.

Odpowiedz
Ciekaw jestem, co ty w nim znalazles...
--
Laozi

Odpowiedz
Full Metal Jacket - Kubrick. po prostu brak słów.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Ciekaw jestem, co ty w nim znalazles...

Najwyraźniej więcej niż ty :)

wujo444 napisał(a):Full Metal Jacket - Kubrick. po prostu brak słów.

Całościowo? Bo IMO np część szkoleniowa zamiata, a druga jest najwyżej przeciętna.

Odpowiedz
Całościowo. W drugiej czesci jest masa świetnych ujęć, doskonale zbudowany klimat, wszystko tip top.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon